«آذر» در دوره مدیریت دیوان محاسبات بدون نگاه «مچ‌گیری» و خروج از دایره انصاف عمل کرد

اعتمادآنلاین|

محمدباقر نوبخت، رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه طی یادداشتی برای روزنامه اعتماد نوشت: روز گذشته جامعه علمی و دانشگاهی کشور، یکی از چهره‌های بنام خود را شوربختانه از دست داد. دکتر عادل آذر، نماینده اسبق مجلس، استاد دانشگاه و مدیری توانمند در عرصه برنامه‌ریزی و بودجه که شخصیتی فراجناحی و دارای وزانت علمی داشت و من از 20 سال پیش که نماینده مجلس بودم با ایشان افتخار همکاری داشتم. در مجلس هفتم، پیش از کاندیداتوری برای نمایندگی به جهت سابقه‌ای که در مجلس داشتم با اینجانب مشورت کردم. بسیار غریب محتاطانه نگران آن بودم که نمایندگی مجلس به شأن علمی و دانشگاهی او خدشه وارد کند و او را از تالیف و تحقیق باز بدارد. بخش بعدی ارتباط من با ایشان پس از دوران نمایندگی مجلس و در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.

ایشان در دبیرخانه مجمع مشغول به کار بودند و از این جهت بارها با یکدیگر دیدار کرده و از مقام علمی ایشان بهره بردم. در این زمان بود که از تجریبات ایشان در زمینه بودجه‌ریزی عملیاتی به عنوان ناظر بر مدل طراحی‌شده مرکز، استفاده می‌شد. آقای آذر در دولت دهم به عنوان رییس مرکز آمار ایران انتخاب شد و به جرات می‌توان گفت که آمارها در آن دوره‌ای که همگان با بدبینی بدان نگاه می‌کردند؛ در اوج صداقت و کیفیت ارایه می‌شد. این دوره‌ای بود که خوب یا بد، دستوراتی وجود داشت که نگاه آینده‌نگر از آمارها حذف شود. اما مرکز آمار در دوران ریاست ایشان، همواره جزو بهترین نهادهای ارایه‌کننده آمار و ارقام در ایران بود. همین اخلاق و منش و مدیریت ایشان بود که بنده را مجاب کرد در دوره‌ای که ریاست سازمان برنامه و بودجه را در اختیار داشتم، مدیریت مرکز آمار را تغییر ندهم و ترجیح دادم که به این صداقتی که داشتند اعتماد کنم. در این دوره با تلاش‌های دکتر آذر به قسمی عمل شد که تا همین الان هم، اول هر ماه گزارش دقیق تورم منتشر می‌شود و در اختیار کارشناسان و علاقه‌مندان قرار می‌گیرد. با اطمینان می‌گویم که باقی آمارها نیز با امانتداری علمی بی‌شائبه‌ای تهیه و منتشر می‌شود. ایشان در دوره مدیریت دیوان محاسبات نیز بدون نگاه «مچ‌گیری» و خروج از دایره انصاف عمل کرد و مسائل و مشکلات مدیریتی را در قالب بحث‌های کارشناسی مطرح می‌کردند و باید از دولت آقای رییسی هم تمجید کنم که نسبت به این شخصیت با سعه‌صدر برخورد کردند و ایشان را در موسسه نیاوران به کار گرفتند. دکتر عادل آذر، چهره‌ای دانشگاهی بود که به دلیل نگاه علمی به مسائل و رویدادها، با هر رویکرد سیاسی غالب در کشور قادر به فعالیت بود و از این نظر چهره‌ای ماندگار است. هرچند که ایشان مسائل سیاسی را نیز به مانند مسائل اقتصادی به درستی درک می‌کرد. همیشه یک عنصر برایش مهم بود و آن مردم بودند و صمیمانه فقدان او را به جامعه علمی و اقتصادی کشور تسلیت می‌گویم.

پست بعدی

نجات ۶۰ نفر از آتش‌سوزی یک مجتمع مسکونی در تهران

ی جولای 31 , 2022
ایرنا نوشت: سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از وقوع حادثه آتش‌سوزی در یک مجتمع مسکونی ۴۰ واحدی در خیابان ولیعصر (عج) خبر داد و گفت که در این عملیات ۶۰ نفر از ساکنان نجات یافتند.

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000