«بر آستان آفتاب» تجربه ای که راهی جدید باز کرد

«بر آستان آفتاب» تجربه ای که راهی جدید باز کرد

سرزمین آفتاب باز هم زادگاه شد. نخستین هفته فرهنگی «بر آستان افتاب» از خمین طلوع کرد تا محلی باشد برای بازخوانی اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) در میان اقشار مختلف مردم.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سرزمین آفتاب باز هم زادگاه شد. نخستین هفته فرهنگی "بر آستان افتاب" از خمین طلوع کرد تا محلی باشد برای بازخوانی اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) در میان اقشار مختلف مردم.

«بر آستان آفتاب» ؛ تجربه ای که راهی جدید باز کرد

هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» تجربه ای نو در برگزاری یک رویداد چند روزه در شهر خمین بود. شهر خمین هم از آن جهت که زادگاه رهبر کبیر انقلاب اسلامی است برای مردم و دولتمردان جمهوری اسلامی اهمیت داشته و هم از آن روی که یکی از پر شهیدترین شهرهای کشورمان از نظر تعداد شهید است. بنا بر همین سابقه، مقام معظم رهبری طی دیداری که با مردم این شهر در تاریخ ۲۶ آبان ۱۳۷۹ داشتند، در سخنان‌ خود از شهر خمین‌ به‌ عنوان‌ شهر حزب‌الله‌ و انقلاب‌ و زادگاه‌ بزرگترین‌ مرد دوران‌ معاصر یاد کردند. با این اوصاف رویداد "بر آستان آفتاب" به عنوان یک رویداد چندوجهی تاثیر زیادی در این شهر داشت و راه را باز کرد که به نظر می رسد، در سال های آینده با قدرت بیشتری تداوم خواهد داشت.

ایده هفته فرهنگی چگونه متولد شد؟

ایده برگزاری هفته های فرهنگی در ماه های گذشته با توجه به رویکردهای جدیدی که در موسسه تدوین شده بود، در میان مسئولان موسسه بیشتر جدی شد. اما لازم بود «برگزاری هفته های فرهنگی» در یک تاریخ و از جغرافیای مناسب آغاز شود. در تقویم یک روز برای این هفته فرهنگی به چشم می آمد. آن روز برای برگزاری یک رویداد بزرگ فرهنگی کاملا مناسب بود. در واقع موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی یک تقارن بسیار مبارک را در تقویم یافت که می توانست بسترساز برگزاری یک رویداد با ارزش باشد.

راهبرد اصلی «بر آستان آفتاب»

راهبرد این رویداد آن بود که مردم و جوانان شریف شهر خمین بیشترین نقش را در برگزاری این رویداد داشته باشند و ضمنا بیشترین بهره را هم از این رویداد ببرند و در عین حال بستری برای بازخوانی اندیشه های امام با توجه به موضوعات روز فراهم شود..
با این توصیف ، سه شکل برنامه برای هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» در نظر گرفته شد. شکل اول نشست هایی بود که در قالب برنامه تدوین شد، نشست هایی مانند «عدالت تربیتی در دیدگاه امام» یا «نقش و جایگاه زن در جهان معاصر از دیدگاه امام خمینی» و «مسئولیت اجتماعی در سیره عملی حضرت امام خمینی» در نظر گرفته شد و تلاش شد که از کارشناسان خبره در این نشست ها استفاده شود. همچنین برگزاری «نشست ائمه جمعه استان» و «تجلیل از خانواده های شهدا» و نیز تجلیل از مفاخر خمین به نوعی پاسداشت نخبگان و بزرگان استان محسوب می شد.

راهی برای ورود هنرمندان به مراسم

شکل دوم برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری بود که هنرمندان را وارد رویداد می کرد و فعالیت های هنری و یا عرضه و پخش آنها لطافت خاصی به مراسم می داد. بدین منظور مقرر شد گروه های نمایشی در روزهای هفته فرهنگی در بیت تاریخی حضرت امام به اجرای نمایش های آیینی بپردازند و حاضران در هفته فرهنگی هم از این برنامه های نمایشی بهره ببرند. علاوه بر اینها با مذاکراتی که با سازمان سینمایی کشور شده بود مقرر شد روزانه فیلم های روز سینمای ایران در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگی یادگار امام خمین اکران شود. این موضوع با توجه به فقدان سالن سینما در شهر خمین، می توانست ارزشی دو چندان داشته باشد.

و شکل سوم هم ارائه خدماتی مانند خدمات درمانی و یا مشاوره ای به مردم بود که در همه روزهای این رویداد انجام می شد.

روزهای خوش دانش آموزان خمینی در «هفته فرهنگی»

در روزهای برگزاری هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» ، یکی از بخش هایی که استقبال زیادی از آن شده بود غرفه کودک و نوجوانان بود. در این غرفه روزانه سه کارگاه هنری، نمایشی و داستان خوانی هر روزه با ۱۱۵۰ کودک و دانش آموز برگزار می شد و در مجموع ۲۱ کارگاه برای بیش از ۷۴۰۰ مخاطب برپا شد. حاصل فعالیت کودکان و دانش آموزان در این هفته تولید بیش از ۴ هزار اثر هنری، طراحی و کاردستی توسط هنرجویان بود. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همچنین یک نمایش سیار به وسیله خودروی تریلر در حاشیه شهر خمین و روستاهای این شهرستان اجرا می کرد و نیز سه نمایش و سه مسابقه هم روزانه توسط این گروه در ۸ موقعیت اجرا می شد که شامل ۴۲ برنامه شد در این هفته همچنین کتابخانه های سیار در سطح شهر و شهرستان ها به ارائه خدمات کتاب خوانی و معرفی فعالیت های کانون می پرداختند.

جهادگران درمان و خدمتی بزرگ به مردم خمین

همان طور که گفتیم قرار بود در این روزها خدمات درمانی به مردم ارائه شود این خدمات در غرفه هلال احمر انجام می شود و در طول هفته فرهنگی ۱۰ اکیپ هلال احمر و پزشکان عاشورایی طی ۸ روز هفته فرهنگی با حدود ۳۸ پزشک متخصص روزانه ۹ ساعت خدمات درمانی به بیماران ارائه دادند این خدمات به این شکل بود که بیمار به صورت رایگان معاینه می شد و اگر نیاز به دارو داشت این داروها مجانی در اختیارش قرار داده می شد و اگر نیاز به آزمایش و یا سونوگرافی داشت به مراکز درمانی اعزام می شد. در این هفته فرهنگی در مجموع یکهزار و ۵۶۳ بیمار خدمات درمانی دریافت کردند و یکهزار و ۵۰۲ مورد خدمات دارویی ، ۲۵۴ مورد خدمات پرستاری به مراجعه کنندگان ارائه شد و ۱۳ مورد جراحی سرپایی نیز انجام شد.

تجربه ای موفق که هم در خمین و هم در شهرهای دیگر تکرار خواهد شد

در مجموع هفته فرهنگی «بر آستان آفتاب» با وجود ظرفیت هایی که در خمین وجود داشت به گفته مسئولان یک تجربه موفق بود و به همین دلیل هم رییس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی و سایر مسئولان مربوطه بر این نکته تاکید داشتند که به زودی هفته های فرهنگی در شهرهای دیگر هم برگزار خواهند کرد ضمن این که هر ساله در سالروز میلاد با برکت حضرت زهرا و فرزند برومندش امام خمینی در خمین مراسمی مشابه آنچه امسال برگزار شد، انجام شود.

۵۷۲۴۵

پست بعدی

رکوردهای گرانی دی‌ماه در سه گروه کالایی

د ژانویه 23 , 2023
اقتصاد نیوز نوشت: رشد نرخ دلار سرانجام به تورم رسید. بررسی‌ها نشان می‌دهد تورم ماهانه کالاهای بادوام که بیش از همه تحت تاثیر نرخ دلار بوده به رکورد دو ساله خود رسیده و حدودا برابر با ۱۵ درصد رقم خورده است. دمای تورم در نخستین فصل زمستانی کشور بالا رفته […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000