گزارش اندیشکده «رند کورپوریشن» حاکی است پنج متحد اصلی آمریکا در آسیا شامل ژاپن، کره جنوبی، استرالیا، تایلند و فیلیپین به احتمال بسیار کمی با میزبانی موشک های آمریکایی میان برد مستقر در زمین موافقت می کنند.
به گزارش ایرنا، به نقل از تارنمای نیوز ۱۸ (بخش آنلاین شبکه سی ان ان نیوز ۱۸)، موشک های میان برد در راهبرد آمریکا برای نفوذ به خط دفاعی چین در صورت حمله پکن به تایوان در آینده ای نزدیک، نقش اساسی دارد.
«جفری هورنونگ» دانشمند ارشد سیاسی که نویسنده این گزارش است، شانس موافقت استرالیا و ژاپن با میزبانی از موشک های میان برد مستقر در زمین را اندک دانست و یادآور شد که فیلیپین یا تایلند هیچ یک به چنین مساله ای نظر مساعد نشان نمی دهند.
در این گزارش همچنین عنوان شده است آمریکا که زمانی به معاهده قوای هسته ای میان برد مقید بود، موشک میان برد مستقر در زمین در زرادخانه خود ندارد در مقایسه با چین که یک هزار و ۲۵۰ موشک از این نوع را در زرادخانه خود داراست.
ایالات متحده دریافته است که تسلیحات مستقر در زمین در شکست دادن سیستم دفاعی چین و همچنین معکوس کردن قابلیت های A۲/AD پکن حائز اهمیت است. A۲/AD به راهبرد ارتش آزادیبخش خلق چین برای استفاده ترکیبی از کشتی ها، موشک ها و حسگرها برای جلوگیری از نزدیک شدن دشمنان به سواحل چین اشاره دارد.
براساس این گزارش، آمریکا در سال ۲۰۱۶ سیستم پدافند هوایی مرحله پایانی ارتفاع بالا (تاد) را در کره جنوبی نصب کرد تا به عقیم گذاشتن تهدید هسته ای و بالستیک کره شمالی کمک شود.
این سیستم، چین را هدف قرار نمی داد اما همان سال پکن اقدامات اقتصادی را اتخاذ بست تا پیامی قوی به مون جائه این رئیس جمهوری وقت کره جنوبی ارسال کند.
در همین حال، طرح کنگره آمریکا اشاره دارد برای خنثی کردن موثر چین در تنگه تایوان، باید موشک های میان برد مستقر در زمین در امتداد جزایری که در سرزمین اصلی ژاپن، اوکیناوا، تایوان و فیلیپین قرا ردارد، مستقر شود.
اگر دنبال کردن این طرح سخت باشد، استرالیا می تواند به دلیل افزایش تنش با چین بر سر موضوعات مربوط به تجارت و امنیت منطقه ای، کمی مهلت فراهم کند. در واقع کانبرا ممکن است از این پس میزبانی از موشک های میان برد مستقر در زمین را به عنوان یک چالش در نظر نگیرد.
در مورد ژاپن، اگرچه دولت جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا گام هایی در جهت تحکیم و بهبود روابط بین توکیو و واشنگتن برداشته، شانس اینکه ژاپن درخواست آمریکا برای میزبانی از این موشک ها را رد کند، وجود دارد.
در فیلیپین نیز «فردیناند مارکوس جونیور» به عنوان حاکم جدید در مانیل روی کار آمده است که احتمالا جا پای رودریگو دوترته سلف خود می گذارد که مانیل و پکن را به هم نزدیکتر کرد، امری که مناسبات قوی با واشنگتن را به خطر می اندازد.
در این میان، تایلند به رغم برخورداری از قدیمی ترین شراکت منطقه ای با آمریکا، پس از کودتای ۲۰۱۹ به چین نزدیکتر شده است.
در دوره زمامداری «پرایوت چان اوچا» نخست وزیر تایلند، چین به پایگاه نیروی دریایی ساتاهیپ دسترسی پیدا کرد و با تایلند رزمایش های جنگی برقرار کرد. سرکوب ارزش های دموکراتیک در تایلند نیز موضوعی نگران کننده برای آمریکاست.
با وجود این احتمالات علیه آمریکا، این دو کشور به احتمال زیاد میزبانی از سیستم های موشکی در خاک خود را نمی پذیرد.
آخرین دیدگاه