مروری بر ویژگی‌های انواع واکسن‌های کرونا/ کدام یک بهترند، واکسن آمریکایی یا چینی؟/ جدول

606da7a9bedf6_2021-04-07_17-08 در میان واکسن‌های کرونا، دو واکسن فایزر و سینوفارم بیش از سایرین مطرح و در حال تزریق هستند. الجزیره مقایسه ای بین این دو واکسن داشته است. بد نیست مروری اجمالی بر نحوه ساخت و ویژگی های این دو واکسن داشته باشیم.

به گزارش خبر فوری، در مورد واکسن‌های کرونا تا کنون مقالات بسیاری نوشته شده است. بحث در مورد اینکه کدام واکسن بهتر از دیگری است هنوز هم ادامه دارد. برخی پایگاه‌های خبری نیز به این موضوع پرداخته اند.

الجزیره قطر در گزارشی بررسی اجمالی از واکسن‌های اصلی و تاثیرگذار کرونا داشته است. در این گزارش سعی داریم مروری بر این واکسن‌ها، شرایط نگه داری، قیمت و تاثیر گذاری این واکسن‌ها با توجه به گزارش اخیر الجزیره داشته باشیم.

طبق نظر الجزیره، واکسن‌های اسپوتنیک (روسیه)، فایزر (آمریکا)، استرازینیکا (انگلیس)، نواواکس (آمریکا)، مدرنا (آمریکا)، سینوفارم (چین) و جانسون اند جانسون (آمریکا) مهم ترین و اصلی ترین واکسن های کرونا هستند.

جدول زیر مروری اجمالی بر ویژگی های این واکسن ها دارد.

نام واکسن

کشور

تعداد تزریق

اثربخشی

حرارت لازم برای نگه داری

قیمت به ازای هر دوز

اسپوتنیک وی

روسیه

2

92 درصد

2-8 درجه سیلیسیوس

10 دلار

استرازینیکا

اکسفورد (انگلیس)

2

62-92 درصد

2-8 درجه

4 دلار

مدرنا

آمریکا

2

95 درصد

20- درجه

33 دلار

فایزر – بیونتک

امریکا – آلمان

2

95 درصد

70 – درجه

20 دلار

نواواکس

امریکا

2

90 درصد

2-8 درجه

16 دلار

جانسون

اند

جانسون

آمریکا

1

72 درصد

2-8 درجه

10 دلار

سینوفارم

چین

2

79 درصد

2-8 درجه

بین 30 الی 70 دلار

در میان واکسن‌های فوق الذکر، دو واکسن فایزر و سینوفارم بیش از سایرین مطرح و در حال تزریق هستند. الجزیره مقایسه ای بین این دو واکسن داشته است. ابتدا بد نیست مروری اجمالی بر نحوه ساخت و ویژگی های این دو واکسن داشته باشیم:

فایزر- بیونتک: این واکسن به صورت دو دوز با فاصله سه هفته و به شکل تزریق عضلانی تجویز می‌شود. این واکسن، دربردارنده ماده مؤثر توزینامران است. شرکت فایزر پیش‌بینی کرده‌است که تا پایان سال 2021، حدود 1.3 میلیارد دوز این واکسن را تولید کند.

سینوفارم: واکسن سینوفارم، مانند واکسن چینی دیگر ساخت شرکت سینوواک با نام «کروناواک»، بر اساس فناوری سنتی ساخت واکسن است که از ویروس غیرفعال‌شده یا مرده که نمی‌تواند در سلول‌های انسانی تکثیر کند، استفاده می‌کند تا پاسخ ایمنی را برانگیزد.

سازمان ملی بهداشت چین می‌گوید میزان کلی عوارض جانبی این واکسن شبیه سایر واکسن‌های غیرفعال‌شده است و میزان بروز عوارض جانبی شدید مانند آلرژی بسیار اندک و در حد دو در میلیون است.

مشتری‌های دو واکسن

براساس اطلاعات موجود مجارستان، صربستان، بوسنی و هرزگوین، پاکستان، برونئی، نپال، فیلیپین، میانمار، کامبوج، لائوس، سریلانکا، مغولستان و سرزمین‌های اشغالی، مصر، مراکش، شیلی، پرو، بحرین، امارات و برزیل از جمله کشور‌هایی هستند که مشتری واکسن چینی هستند.

تاکنون سه میلیون دوز واکسن سینوفارم توسط امارات خریداری و وارد بازار امارات شده است. امارات پیش از این اعلام کرده بود در سال جاری 100 میلیون دوز واکسن سینوفارم تولید می‌کند و آن را به بازار‌های مصرف کشور‌های عربی صادر خواهد کرد؛ حددو یک ماه است که این کشور تولید محصول چینی را آغاز کرده است.

اما فایز؛ دولت انگلستان، اولین دولتی بود که واکسن کرونا شرکت فایزر- بیونتک را تأیید کرد. پس از آن کانادا، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز این واکسن را تأیید کرده و تزریق آن را شروع کردند. هم اکنون کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و برخی کشورهای آسیای شرقی و آمریکای جنوبی نیز از فایزر – بیونتک استفاده می کنند.

تفاوت های فایزر و سینوفارم

جدول زیر تفاوت های اصلی سینوفارم چین و فایزر – بیونتک آمریکا – آلمان را نمایش می‌دهد:

کاربرد

فایزر – بیونتک

سینوفارم

نوع ساختار

واکسن Mrna

واکسن غیر فعال (Inactivated vaccine)

عوارض

در برخی گروه ها زیاد است

عوارض جدی ندارد

گروه هدف

(کسانی که بهتر است از این واکسن استفاده کنند)

گروه هایی که سیستم دفاعی ضعیفی دارند؛ به خصوص مبتلایان به دیابت و سرطان.

افرادی که بیشتر در معرض واکنش های آلرژیک هستند. چرا که این واکسن ویروس ضعیف شده است و ممکن است افراد مبتلا به حساسیت را دچار مشکل کند.


تفاوت ساختار

سینوفارم یک واکسن غیر فعال است. واکسن غیر فعال یا واکسن کشته شده (Inactivated vaccine) نوعی واکسن است که شامل ذرات ویروس یا باکتری‌ها یا سایر عوامل بیماری‌زا است که تحت شرایط کنترل شده در محیط کشت تکثیر شده و پس از آن برای ممانعت از بیماری زایی کشته شده‌اند. در مقابل، واکسن‌های زنده از عوامل بیماری‌زایی استفاده می‌کنند که هنوز زنده هستند اما بسیار ضعیف شده‌اند. ویروس‌ها با استفاده از گرما یا به وسیله فرمالدئید کشته می‌شوند.

در مقابل، فایزر از نوع RNA پیام‌رسان (mRNA) است. mRNA، از یک الگوی DNA، رونویسی (ساخته) می‌شود و اطلاعات رمزگذاری شده را به مکان‌های ساخت پروتئین یعنی ریبوزوم‌ها، می‌برد. واکسن فایزر بر اساس این الگو ساخته شده و از طریق ورود به ساختار DNA کرونا را از بین می برد.

پست بعدی

مُهر تایید وزارت دفاع و نیروی انتظامی، پای طرح حذف سربازی اجباری / اگر نمی‌خواهید سربازی بروید، باید تا ۵۰سالگی مالیات بپردازید

ج آوریل 9 , 2021
عضو کمیسیون امور داخلی کشور گفت: طرح جدید سربازی به امضای نماینده وزارت دفاع و نماینده نیروی انتظامی رسیده است. ابوالفضل ابوترابی در گفتگو با خبر فوری با بیان اینکه نیروهای مسلح در حال حاضر به ۴۰۰هزار سرباز نیاز دارد، افزود: نکته‌ای که در طرح جدید سربازی وجود دارد اختیاری […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000