بررسیها حاکیست که میان لیست تهیه شده از سوی سازمان آتشنشانی تهران و لیست تهیه شده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران در مورد ساختمانهای ناایمن، ۱۵ هزار و ۸۷۱ مورد تفاوت وجود دارد.
خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ طی روزهای اخیر در محافل مدیران شهری اظهار نظرات و صحبتهای مختلفی در خصوص انتشار و یا عدم انتشار لیست ساختمانهای ناایمن در شهر تهران صورت گرفت.
این ماجرا که با وعده ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در ششمین سالگرد حادثه پلاسکو به پایتختنشینان برای اعلام اسامی ساختمانهای پرخطر شهر تهران در روز شنبه (اول بهمن ماه) آغاز شد، واکنش علیرضا زاکانی، شهردار تهران را بههمراه داشت.
پاسخ منفی شهردار تهران برای انتشار اسامی ساختمانهای ناایمن
شهردار تهران در گفتوگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه شهرداری این لیست را منتشر نخواهد کرد، گفت: مجموعه شهرداری تهران وظیفه انتشار اسامی ساختمانهای ناایمن را ندارد و اعلام اسامی ساختمانهای ناایمن با مراجع قضائی است.
پاسخ صریح و قاطع زاکانی برای عدم انتشار لیست ساختمانهای ناایمن، واکنش برخی از اعضای شورای شهر تهران را دربرداشت؛ تا جایی که شب گذشته نامه رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران به مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران که در آن خواستار ارائه لیست ساختمانهای ناایمن به شورای شهر تهران شده بود، منتشر شد و مهدی عباسی، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری در همین زمینه از مهلت یک هفتهای شورای شهر به سازمان آتشنشانی برای پایش مجدد ساختمانهای ناایمن خبر داد.
موافقت شورای شهر برای اعلام اسامی ساختمانهای ناایمن
صحبتها در خصوص انتشار و یا عدم انتشار اسامی ساختمانهای ناایمن، صد و بیست و سومین جلسه شورای شهر تهران را نیز بینصیب نگذاشت؛ چرا که مهدی چمران در خصوص این موضوع گفت: این ۱۲۹ ساختمان ناایمن را تنها آتش نشانی از لحاظ حریق بررسی کرده است، ما موافقیم که لیست اعلام شود و دادستانی نیز در همین راستا اخطار داده و پلاکارد مقابل درب این ساختمانها نصب شده است.
وی اظهار کرد: آنچه اهمیت دارد تیم تخصصی سازمان مدیریت بحران شهرداری است که اعلام میکنند ساختمانها پایدار هستند یا خیر؟ شورا نباید لیستی را منتشر کند و اگر قرار باشد لیستی ارائه شود شهرداری انجام خواهد داد که قطعاً نیاز به بررسیهایی دارد که پس از آن اعلام میشود.
لیست موسوم به ۱۲۹ ساختمان ناایمن صرفاً بر اساس شاخصهای آتشنشانی است
نکتهای که در جریان دعوای انتشار و یا عدم انتشار لیست ساختمانهای ناایمن نادیده گرفته شد، این است که لیست ۱۲۹ ساختمان ناایمن در شهر تهران که در حال حاضر و بر اساس اعلام مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران به ۱۱۹ مورد کاهش یافته است، صرفاً بر اساس شاخصهای سازمان آتشنشانی تهیه شده و اگر شاخصهای دیگر در نظر گرفته شود، تعداد ساختمانهای ناایمن بیش از این حرفها خواهد بود.
دادن آدرس اشتباه به افکار عمومی در خصوص تعداد ساختمانهای ناایمن
امواج رسانهای روزهای اخیر در خصوص ساختمانهای ناایمن اینگونه به افکار عمومی القا کرد که ساختمانهای ناایمن صرفاً مشتمل بر لیست مورد ادعا است؛ در حالی که بررسیها حاکی از این است که این لیست صرفاً بر اساس ارزیابیهای آتشنشانی تهیه شده است.
شاخصهای آتشنشانی برای ناایمن تلقی شدن ساختمانها چیست؟
پیگیریهای خبرنگار مهر حاکی از این است که لیست ۱۲۹ موردی ساختمانهای ناایمن که اکنون به ۱۱۹ مورد کاهش یافته، بر اساس شاخصهایی همچون کاربری، جمعیت ساکن و متغیر، قدمت، تعداد طبقات، وسعت، سیستم اطفا حریق و پلههای اضطراری تهیه شده؛ این در حالی است که برای تعیین ایمن بودن یا ناایمن بودن یک ساختمان، شاخصها و پارامترهای دیگری نیز وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد؛ لذا اگر قرار بر انتشار لیستی از ساختمانهای ناایمن شهر تهران باشد، انتظار است لیستی منتشر شود که شامل تمامی ساختمانهای ناایمن شهر تهران بر اساس همه پارامترها و شاخصها باشد.
آمار قابل تأمل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران در خصوص تعداد ساختمانهای ناایمن
در حالی که صحبتها در خصوص ساختمانهای ناایمن معطوف به لیست تهیه شده از سوی سازمان آتشنشانی تهران است، علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران از وجود ۱۶ هزار ساختمان ناایمن در پایتخت خبر داده است که در خصوص برخی از ساختمانهای بلندمرتبه همچون متروپل هر لحظه امکان ریزش آنها وجود دارد.
وجود تفاوت فاحش میان دو لیست از ساختمانهای ناایمن شهر تهران
بررسیها نشان میدهد که میان لیست تهیه شده از سوی سازمان آتشنشانی تهران و لیست تهیه شده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران تهران در مورد ساختمانهای ناایمن، ۱۵ هزار و ۸۷۱ مورد تفاوت وجود دارد؛ بر همین اساس میتوان نتیجه گرفت که اتکا بر لیست تهیه شده از سوی سازمان آتشنشانی تهران که صرفاً بر اساس پارامترهای ارزیابی این سازمان تهیه شده، بهنوعی خودفریبی در مورد تعداد ساختمانهای ناایمن در شهر تهران است؛ لذا بهنظر میرسد که مدیریت شهری پیش از اعلام اسامی ساختمانهای ناایمن، در ابتدای امر باید تعداد ساختمانهای ناایمن را با در نظر گرفتن تمامی پارامترها احصا کند.
کد خبر 5689244
-
عزم ملی برای ساماندهی ساختمانهای ناایمن/تسهیلات شهرداری برای ایمن سازی ساختمانها
-
اختلاف در مدیریت شهری پیرامون ساختمانهای ناایمن/ سهم ۴۰ درصدی دستگاههای دولتی از لیست پرخطرها
-
لیست ساختمانهای ناایمن هیچگاه وجود نداشته است/صدور شناسنامه برای ساختمانها
-
کهنه سرباز / روایت ۲۲ هزار ساعت پرواز خلبان اصفهانی هوانیروز ارتش برای دفاع از میهن اسلامی
-
مربی خارجی برای دروازهبانهای تیم ملی فوتسال منتفی شد
-
دلایل خوب نبودن استقلال و انتقاد از ساپینتو/ سرمربی مقصر است نه بازیکن
-
جزئیات گفتگوی وزیر امور خارجه با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا
-
فروش سربازی در سال ۱۴۰۲ منتفی است
-
تراژدی یک زن؛ از «خودفروشی» تا «خودکشی»/ واکنش جامعه چیست؟
-
اذعان زلنسکی به فساد مالی گسترده در اوکراین
-
ترکیب میکروبیوم های روده مبتلایان به آلزایمر متفاوت از افراد دیگر
-
داروی آزمایشی درمان اگزما امیدبخش بوده است
-
داروی سرفه می تواند به درمان پارکینسون کمک کند
-
درگیری جهانبخش با بازیکن آژاکس / یاد ضربه سر زیدان زنده شد
-
چه کسانی میتوانند ۵ هزار یورو ارز دولتی دریافت کنند؟
-
بازار مبادله ای دلار و طلا تا ۲ هفته آینده شروع به کار میکند/ نرخ سازی جدید دلار توسط بانک مرکزی
-
از فردا همه مدارس کشور باز است جز موارد استثناء
-
آمریکا زودتر از اروپا فهمید در پس اغتشاشات خبری نیست/ عملیاتی شدن یک گام از توافق در آینده نزدیک
-
مدارس البرز باز است/حضور دانشآموزان در فضای باز ممنوع
-
سرمای همدان در ۱۵ سال اخیر بی سابقه بوده است
-
تاخیر مدارس نوبت صبح ۸ شهر کرمانشاه تا پایان هفته/نوبت صبح فردا در کنگاور و سنقر تعطیل است
-
هوای البرز آلودهتر میشود
-
فیلمی از مهمانان زیبای زمستان شیراز!
-
روزنامههای ورزشی یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱
-
روزنامههای اقتصادی یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱
-
روزنامههای صبح یکشنبه ۲ بهمن ۱۴۰۱
آخرین دیدگاه