حزب الله لبنان امروز (پنجشنبه) در بیانیهای به مناسبت دومین سالروز انفجار بندر بیروت در چهارم اوت (۱۲ مرداد)، این فاجعه بزرگ را که موجب مصدومیت لبنان و لبنانیها شد و لبنان و مردم آن همچنان از آثار و پیامدهای آن در همه سطوح رنج میبرند به خانوادههای همه جانباختگان این حادثه اعم از مسیحی، مسلمان، لبنانی و غیرلبنانی صمیمانه تسلیت گفت.
به گزارش ایرنا، حزب الله لبنان در این بیانیه همدردی صمیمانه خود را با مجروحان و خانوادههایشان به ویژه کسانی که هنوز در بیمارستانها به سر میبرند و با همه کسانی که اموال، خانهها و مشاغلشان در بیروت و سراسر کشور آسیب دیده است ابراز کرد.
حزب الله با اشاره به اینکه در دو سال گذشته موج عظیمی از کارزارهای سیاسی و رسانهای شدید که شامل اتهامات واهی و دروغ و تحریکات فراوان بود که تقریباً امنیت و ثبات کشور را به هم ریخت به ویژه پس از حوادث خونینی که در منطقه طیونه رخ داد و منجر به سقوط تعدادی از شهدای مظلوم شد، افزود: ، اگر حرص ما برای فرونشاندن فتنه در ابتدای راه نبود و راه را برای جنگ طلبان قطع نمیکرد، [ این حوادث ]منجر به تنش داخلی بسیار خطرناکی میشد.
در این بیانیه حزب الله آورده است که ما امروز موضع ثابت و شناخته شده خود در قبال این موضوع که از ابتدا بیان کردهایم را تاکید میکنیم و آن اینکه خواستار رسیدگی پاک، عادلانه و شفاف بر اساس اصول قانونی و رعایت استانداردهای یکسان به دور از سرمایهگذاری سیاسی، تحریکات فرقهای و زد و بندهای پوپولیستی هستیم.
این بیانیه اضافه کرد: ما صادقانه معتقدیم که فقط عدالت میتواند به انصاف برسد و روحها را آرام کند، زخمها را التیام بخشد، ثبات داخلی را تثبیت کند و همه ما را به گفت و گوی آرام و اقدام مشترک برای غلبه بر بحران جدی که کشور ما لبنان با آن در حال گذر است، سوق میدهد.
۱۲ مرداد ماه سال ۱۳۹۹ (چهارم اوت ۲۰۲۰) انفجار مهیب و فاجعه باری بندر بیروت را لرزاند که موجب کشته شدن ۱۹۰ نفر و زخمی شدن بیش از ۶ هزار نفر دیگر شد، از همان زمان انگشت اتهام به سوی رژیم صهیونیستی و عوامل آن در لبنان نشانه رفت.
بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان مسایل منطقه این رژیم و عوامل آن را مقصر انفجار این بندر اعلام کردند؛ انفجاری که در یک انبار حاوی دو هزار و ۷۵۰ تن نیترات آمونیوم در بندر بیروت صورت گرفت و موجب شد، بسیاری از ساختمانهای اطراف این بندر به طور کامل ویران شود.
استاندار بیروت میزان خسارتهای وارده در اثر این انفجار را بیش از ۱۰ میلیارد دلار اعلام کرد.
به دنبال این انفجار شماری از مقامات لبنانی از جمله مدیرکل گمرک، مدیرکل بندر و شماری دیگر از مسئولان مرتبط که متهم به قصور در این فاجعه محسوب میشدند، دستگیر شدند که همگی از جریان ۱۴ مارس لبنان بودند، همچنین از سوی بازپرس قضایی ویژه پرونده رسیدگی به این پرونده برای ناخدا و مالک کشتی «رسوس» مولداوی که اعلام شده چند سال پیش این محموله نیترات آمونیوم را به بندر بیروت حمل و آن را رها کرده بود، به عنوان دو فرد خارجی غیرلبنانی قرار بازداشت صادر شد.
مقامهای لبنانی اواخر شهریورماه سال گذشته (۱۴۰۰) نیز از کشف ۲۰ تن ماده خطرناک شیمیایی «نیترات آمونیوم» در منطقه «بلعبک» خبر دادند. این همان مادهای است که باعث انفجار مهیب سال گذشته در بندر بیروت شد.
روزنامه الاخبار لبنان نیز ۲۹ شهریور سال گذشته گزارش داده بود که صاحب کامیون حامل این مواد، دارای ارتباط با ابراهیم و مارون الصقر بودند. رسانههای لبنان این دو را مرتبط با حزب نیروهای لبنانی به رهبری سمیر جعجع سیاستمدار مسیحی نزدیک به عربستان سعودی میدانند.
آخرین دیدگاه