مریم مسعودی فر گفت: با اعلام سازمان جهانی بهداشت مبنی بر شیوع وبا در کشور عراق تا به این لحظه تعداد ۶۲ نفر از موارد مشکوک در کشور به صورت قطعی به این بیماری مبتلا شده اند که از این تعداد ۴۵ مورد مربوط به کردستان، ۱۵ مورد از کرمانشاه و ۲ بیمار از استان آذربایجان غربی هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی افزود: هم اکنون بیش از نیمی از مبتلایان سابقه سفر داشته و بقیه بیماران بر اثر تماس با افراد بیمار به بیماری وبا مبتلا شده اند. هیچ مورد فوتی در کشور بر اثر بیماری وبا گزارش نشده است.
در ابتلا به بیماری وبا حتی یک مورد هم که سابقه سفر نداشته است به عنوان طغیان در نظر گرفته میشود. به همین دلیل در نظام مراقبتی به دلیل سفر نکردن به مناطق آلوده طغیان بوده و اقداماتی مانند بیمار یابی و آموزش مردم از جمله اقدامات برای مقابله با بیماری وبا هستند.
او افزود: فرد مبتلا به بیماری وبا عامل آلودگی را از طریق مدفوع دفع میکند. مصرف آب، میوه و سبزی آلوده باعث ابتلای افراد به بیماری وبا میشود. به همین دلیل مردم باید بهداشت فردی و شستن دست با آب و صابون به خصوص هنگام مصرف مواد غذایی را نیز فراموش نکنند.
مسعودی فر گفت: اگر افراد دچار علائم مشکوک مانند استفراغ شوند، آزمایش رایگان برای فرد بیمار و دیگر مراقبتهای لازم انجام میشود. در صورت ابتلا به بیماری وبا از پختن غذا و سرو آن جلوگیری شود؛ زیرا این کار باعث گسترش بیماری خواهد شد.
او ادامه داد: افرادی که در زمینه عرضه مواد غذایی فعالین میکنند باید دستهای خود را با آب و صابون قبل و بعد از شروع فعالیت به مدت حداقل ۲۰ ثانیه شست و شو دهند و موادی مانند سبزی را با مواد گندزدا ضد عفونی کنند.
مسعودی فر گفت: وبا واکسن دارد؛ اما در چنین شرایطی لزومی به تزریق واکسن دیده نمیشود.
آخرین دیدگاه