وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور شمال به جنوب و راهآهن رشت – آستارا گفت: حتی اگر ساختمان وزارت راه و شهرسازی را بفروشیم باید برای تکمیل این ۱۶۰ کیلومتر هزینه کنیم اما بودجه وزارت راه و شهرسازی حتی کفاف اتمام این پروژه را هم نمیدهد.
به گزارش ایسنا، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور شمال به جنوب و راهآهن رشت – آستارا گفت: حتی اگر ساختمان وزارت راه و شهرسازی را بفروشیم باید برای تکمیل این ۱۶۰ کیلومتر هزینه کنیم اما بودجه وزارت راه و شهرسازی حتی کفاف اتمام این پروژه را هم نمیدهد.
رستم قاسمی در مراسم ورود ۳۱۹ دستگاه ناوگان نو و بازسازی شده به شبکه ریلی اظهار کرد: مساله حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی ایران از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که ایران در جایگاهی ویژهای از نظر ژئوپلتیکی قرار گرفته که فرصتهای زیادی میتواند داشته باشد که اگر هوشمندانه عمل کنیم تاثیر بسزایی در تولید ناخالص داخلی کشور دارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به کریدورهای موجود و در حال توسعه مسیر ترانزیت منطقهای و بینالمللی هستیم که میتوانیم از مزایای زیاد آن از جمله درآمدزایی بالای آن استفاده کنیم اما اگر این فرصت مغتنم نشماریم شاید دیگر بازگشت آن ممکن نباشد چرا که کشورهای دیگر از جمله همسایگان ما از این فرصت استفاده کرده و کریدورهای جدیدی ایجاد خواهند کرد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: امروز باید برای تحول بزرگ در حوزه حمل و نقل به ویژه حمل و نقل ریلی جهش تاریخی صورت بگیرد اما اگر در شرایطی که دولتهای قبل ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر راهآهن و آزادراه میساختند ما آن را به ۱۰۰ کیلومتر کنیم اتفاق خاصی رخ نخواهد داد، چرا که ترانزیت ریلی یک کالا از هندوستان به ایران، آذربایجان و فنلاند ۱۸ روز طول میکشد که از طریق مسیر معمول و همیشگی یعنی دریای سیاه و دریای سرخ این زمان تا دو ماه متفاوت است.
وی با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور شمال – جنوب و راهآهن رشت _ آستارا گفت: راهآهن ۱۶۰ کیلومتری رشت _ آستارا باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد حتی من در جمع مدیران و مسئولان این وزارتخانه بارها گفتهام که اگر ساختمان وزارت راه و شهرسازی را هم بفروشیم باید خرج این مسیر کنیم این در حالی است که بودجه راه و شهرسازی در یکسال هم کفاف تکمیل آن را نمیدهد.
قاسمی در حال حاضر از طریق ترکمنستان به روسیه متصل هستیم و کشورهای جنوبی برای اتصال ریلی به روسیه پیشنهادهایی دادهاند که میتوان در این زمینه اتفاقات خوبی را رقم زد همچنین در روزهای گذشته ۱۰ میلیون قرارداد حمل و نقل با روسیه امضاء کردیم و قرارداد خوبی با قزاقستان در این زمینه به امضاء رساندیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در روزهای آتی با ترکیه هم در حال امضای قرارداد ترانزیتی هستیم، ادامه داد: به زودی طرحی در دولت در زمینه ترانزیت و توسعه حمل و نقل ارائه خواهیم داد تا با روشهای پیشنهادی تامین مالی کشور را در شرایط و وضعیت خوبی که قرار ندارد با تحول بزرگ و اساسی روبهرو کنیم که عمده تمرکز ما روی توسعه حمل و نقل ریلی است.
آخرین دیدگاه