دامداران در میانه زیان و تعطیلی

دامداران در میانه زیان و تعطیلی

ممنوعیت صادرات دام، رکورد شکنی کم سابقه بهای علوفه و دان، افزایش هزینه های حمل و نقل و کاهش قدرت خرید مردم همه دست به دست هم داده تا دامداران را در دوراهی تعطیلی یا زیان قرار دهد.

تامین امنیت غذایی پس از امنیت حیات، دومین وظیفه و ماموریت دولت ملت ها است. کشورمان ایران به علت تنوع آب و هوایی دارای مزیت نسبی تولید و پرورش دام سبک است.
بر اساس کزارش های مرکز آمار ایران در سال جاری، تعداد شصت و سه میلیون سر دام سبک موجود است که بر اساس میزان مصرف سرانه تعداد هفت میلیون سر از این تعداد مازاد است.
با افزایش بی سابقه قیمت علوفه و دان هم چنین افزایش سایر هزینه ها نظیر کارگری،حمل و نقل و واکسیناسیون، بهای تمام شده ی تولید دام را افزایش داده است. از سوی دیگر با کاهش میزان مصرف خانوار نتیجه کاهش قدرت خرید مردم و نیز همه گیری کرونا، مصرف بازار داخلی کاهش یافته است.

ممنوعیت صادرات دام سبک به مشتریان بازارهای خارجی، علاوه بر اینکه موجب ضرر و زیان دامداران و نتیجتا تعطیلی واحدهای دامداری می شود، موحبات بی ثباتی اعتبار فعالان تجاری در بازار های جهانی و حذف انها و واگذاری آن بازارها به رقبا می شود.
کشورهای ارمنستان،گرجستان و ترکیه هم اکنون از طریق خطوط مواصلاتی ایران مشغول صادرات دام سبک مورد نیاز بازار کشورهای ساحل خلیج پارس هستند. سوگمندانه دامداران ایران با حسرت نظاره گر تصاحب این بازار توسط اغیار و خسران و زیان خویش به بهانه پایین نگهداشت قیمت گوشت هستند.

بنظر می رسد مافیای خصولتی و نفوذمندان بازار گوشت ایران، در پی آنند با جوسازی عوامانه وبا عباراتی نظیر: صادرات موجب گرانی گوشت می شود، موحبات مرگ دامداری ایران را فراهم آورند و آنگاه با واردات گوشت از برزیل،قزاقستان،قرقیزستان و … منافع گروهی و شخصی خود را با قربانی کردن منافع ملی، افزایش داده به چنگ آورند.
در هر حال امنیت غذایی در گرو تامین امنیت کمینه منفعت تولید کننده است و این امر با رفع ممنوعیت صادرات و حفظ و به دست آوردن بازار های خارجی فراهم می شود.
سوگمندانه در بازار داخلی قیمت خرید هر کیلو گوسفند شصت هزار تومان و بهای تمام شده با محاسبه سود ۲۰% دامدار، یکصد و دوازده هزار تومان بر اساس محاسبات زیر است:

هزینه پروار یک گوسفند ۳۵-۴۵کیلوی (شیشک):

-هزینه خوراک پنج ماهه نگهداری میش مادر: ۱۸۰۰۰۰۰ تومان
-هزینه خوراک شش ماه پرورش بره: ۱۸۰۰۰۰۰ تومان
– هزینه های بهداشت و واکسیناسیون میش و بره: ۵۵۰۰۰۰ تومان
-هزینه های چوپانی و کارگری ده ماه: ۸۰۰۰۰۰تومان
بهای تمام شده بره پروار شده شیشک: ۴۶۰۰۰۰۰ تومان
بهای تمام شده هر کیلو گوسفند زنده: ۱۱۲۰۰۰ تومان

بر اساس بهای علوفه و دان زیر:
– قیمت میانگین کاه :۴۵۰۰ تومان
– قیمت میانگین یونجه: ۶۰۰۰تومان
– قیمت میانگین جو: ۵۵۰۰تومان
– قیمت میانگین کنستانتره :۴۵۰۰
– متوسط خوراک روزانه میش:۱۶۰۰گرم(۱۲۰۰گرم علوفه و ۴۰۰گرم جو و کنستانتره)
– متوسط خوراک بره از ماه دوم تا شش ماهگی:۱۴۰۰ گرم(۹۰۰گرم علوفه و ۵۰۰گرم جو و کنستانتره)

223227

پست بعدی

اومیکرون با زیرسویه خود برمی‌گردد؛ BA2 در انتظار سهل‌انگاری

چ مارس 2 , 2022
ایسنا نوشت: یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه از قله پیک ششم با سویه اُمیکرون از نظر بستری و مرگ گذر کردیم، اما از نظر مرگ‌ومیر تاخیر داریم و طی یکی - دو هفته دیگر از قله عبور می‌کنیم، گفت: انتظار داریم که تعداد مرگ‌ها طی یک هفته دیگر کاهش یابد. دکتر مسعود یونسیان درباره وضعیت کرونا در کشور، گفت: علت اینکه تعداد زیادی از شهرهای قرمز از وضعیت قرمز کرونایی سریعا خارج شدند، پدیده و ویژگی خود این ویروس است. به طوری که در سایر مناطق دنیا هم سرعت افزایش موارد با اُمیکرون و بعد هم پایین آمدن موارد بیش از دلتا بود. همواره هم اعلام کرده بودیم که امیدواریم سرعت ابتلا همانطور که به سرعت بالا می‌رود، به سرعت هم کاهش یابد. بنابراین این اتفاق ناشی از رفتار ویروس کرونا با سویه اُمیکرون است. ساب واریانت اُمیکرون با سرایت‌پذیری بیشتر وی افزود: در حال حاضر روند بستری و ابتلای ناشی از اُمیکرون در کشور رو به کاهش است، اما نکته مهم این است که فعلا اطلاعات کافی نداریم. برخی کشورها ساب‌واریانتی با عنوان BA.۲ که به خانواده اُمیکرون تعلق دارد، را گزارش کرده‌اند. خود اُمیکرون چندین زیرگروه دارد که یکی از آن‌ها BA.۲ است که در برخی کشورها مشاهده شده است. یونسیان ادامه داد: گفته می‌شود که سرایت‌پذیری ساب واریانت BA.۲ مقداری بیش از خود اُمیکرون است و برخی کشورها نگرانند؛ چراکه ممکن است مجددا یک قله کوچکتری را تجربه کنند. نمی‌دانیم اکنون وضعیت این ساب‌واریانت در کشور چگونه است و آیا در کشورمان شیوع پیدا کرده است یا خیر. ساب‌واریانت BA.۲ در برخی کشورهای اروپایی جایگزین ویروس قبلی شده است، اما در آمریکا شیوع آن تا چهار الی پنج درصد رسید و سپس متوقف شد. خطر بروز یک قله دیگر در پیک ششم؛ محدودیت‌ها را رها نکنیم وی تاکید کرد: اگر ما رفتارمان را به طور ناگهانی تغییر داده و محدودیت‌ها را رها کنیم و در عین حال گونه BA.۲ در کشور شایع شود، ممکن است، مجددا یک قله دیگری داشته باشیم، اما احتمالش زیاد نیست. گزارش مواردی از ابتلا به BA.۲ در کشور یونسیان گفت: در حال حاضر تعداد معدودی مبتلا به ساب واریانت BA.۲ در کشور گزارش شده است، اما اینکه چه نسبتی از مبتلایان به این گونه مبتلا شدند و آیا سرعت آن رو به افزایش است یا خیر، هنوز اطلاعات کافی نداریم، اما مواردی از ابتلا به این گونه در کشور داشته‌ایم. یونسیان با بیان اینکه از قله پیک ششم از نظر بستری و مرگ گذر کردیم، اما از نظر مرگ‌ومیر تاخیر داریم و طی یکی دو هفته دیگر از قله آن عبور می‌کنیم، گفت: انتظار داریم که تعداد مرگ‌ها طی یک هفته دیگر کاهش یابد. چند توصیه نوروزی وی با اشاره به نزدیکی تعطیلات نوروز ۱۴۰۱، گفت: به نظر من مهمترین موضوع در تعطیلات نوروز و سفرهای نوروزی این است که اجازه استفاده از خودروها و وسایل حمل و نقل عمومی برون شهری فقط به افرادی که واکسن تزریق کرده‌اند یا تست منفی دارند، داده شود. سازمان‌های ناظر باید نظارت کافی در این زمینه داشته باشند. اگر این اتفاق رخ دهد، اقدامات آسان‌تر می‌شود. البته واکسن راه‌حل لازم است، اما کافی نیست و باید پروتکل‌ها هم رعایت شوند. امیدواریم که عید آرامی را با این اقدامات داشته باشیم. ۴۷۲۳۳

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000