صدای متفاوت ایران در گروه ۲۴/ شمارش معکوس برای تغییر فضای بین‌المللی

606c5b4f1b98a_606c5b4f1b994 در حالی که شمارش معکوس برای تغییر رویکرد غرب نسبت به ایران آغاز شده است، حضور ایران در قامت رییس گروه ۲۴ در اجلاس بهاره صندوق بین‌المللی پول نیز صدایی متفاوت از ایران را برای سیاستگذاران نهادهای بین المللی به همراه داشت.

مدتهای طولانی است که تحت تاثیر فشارها و لابی‌های امریکا تقاضای ایران برای دریافت وام از صندوق بین‌المللی پول بی‌پاسخ مانده است . در سال‌های اخیر ، ایران در شرایطی با تاثیرات منفی ناشی از شیوع کرونا مواجه بود که بررسیه‌ا نشان می‌دهد کشور یکی از تلخ‌ترین و سخت‌ترین دوره‌های اقتصادی را به واسطه فشار همه جانبه ناشی از تحریم پشت سر می‌گذاشت .

همتی در نشست گروه ۲۴ که به ریاست دکتر عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با حضور رییس صندوق بین‌المللی پول، رییس بانک جهانی، روسای بانک‌های مرکزی و وزرای اقتصادی کشورهای عضو این گروه، به صورت مجازی برگزار شد، سخنانی متفاوت از همیشه مطرح شد .

همتی در قامت رییس این نشست بر این نکته پافشاری کرد که صندوق بین المللی پول باید روش‌های غیر تبعیض آمیز و بدون تاثیر از فشارها و لابی های امریکا را برای پاسخ‌دهی به تقاضاهای قانونی اعضا در دستور کار قرار دهد.

وی تاکید کرد: صندوق بین المللی پول باید به میزان کافی منابع داشته باشد تا بتواند نیازهای کلان مالی اعضای خود را هنگام خروج از بحران برآورده کند.
این مقام مسئول با تاکید بر این مهم که تأمین سرمایه و اعطای منابع برای توسعه کشورهای کم درآمد باید بخش مهمی از واکنش جهانی به بحران باشد، افزود: گروه ۲۴ به شدت از نحوه پیشنهادی صندوق برای تخصیص منابع حق برداشت مخصوص (SDR) استقبال می‌کند و کشورها را به اتخاذ رویکردهای موثر برای بازیافت SDR‌ های بلااستفاده خود در راستای کمک به سایر کشورها تشویق می‌کند.

این سخنان البته با حمایت تمامی کشورهای در حال توسعه که گروه ۲۴ را تشکیل می‌دهند همراه است. سخن ایران در این نشست بازگو کننده موضع تمامی کشورهای در حال توسعه‌ای است که از لابی‌ها و فشارها در امان نمانده‌اند.

بسیاری از کارشناسان معتقدند این مواضع می‌تواند در پیشبرد رویکرد ایران در محیط بین‌الملل اثرگذار بوده و فضا را به نفع ایران تغییر دهد.

پست بعدی

از افسردگی بهاری چه می‌دانیم؟

س آوریل 6 , 2021
روان شناس بالینی گفت: اختلال عاطفی فصلی، نوعی اختلال افسردگی مرتبط با تغییر فصل است که افراد مبتلا هر سال در زمان خاصی از سال به آن مبتلا شده و با پایان آن زمان دوباره سلامت روان خود را باز می‌یابند. مریم گویا درباره تغییر فصل و افسردگی بهاری افزود: […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000