بیم و امید نفت در سال آینده/ فروش نفت ایران به حداکثر می‌رسد؟/ نگرانی‌ها از کارشکنی لحظه آخری بایدن

5fd75e0b9f007_2020-12-14_16-13 ایران از طرفی امیدوار است که دولت بایدن با بازگشت به برجام، تحریم‌های نفتی را بردارد و از سوی دیگر نگران است که تحریم‌ها به دلایل سیاسی برداشته نشده و حداکثر فشار نفتی روی ایران باقی بماند.

به گزارش خبر فوری، با پایان یافتن سالهای سیاه ریاست جمهوری ترامپ بسیاری در داخل کشور منتظر برداشته شدن تحریم‌ها و بهتر شدن اوضاع هستند. در این میان، کم‌ اثر شدن تحریم‌های نفتی بیش از سایر موارد اهمیت دارد چرا که این امر در این سه سال بیشتری ضربه را به اقتصاد ایران وارد کرده است.

حالا با خروج ترامپ از کاخ سفید و ورود بایدن بسیاری در داخل از همین حالا خود را برای فروش بیشتر نفت آماده کرده‌اند. این چیزی است که بیژن زنگنه (وزیر نفت) هم تلویحا به آن اشاره کرده است. صحبت‌های اخیر زنگنه در مورد آینده فروش نفت ایران و طرح‌های آتی باعث شده بسیاری از رسانه‌های خارجی واکنش نشان دهند.

وبگاه خبری چاینا دیلی (China Daily) و بلومبرگ از جمله رسانه‌هایی هستند که در این مورد دست به قلم شدند.
گام بلند زنگنه؛ فروش حداکثری نفت در سال آینده
بیژن زنگه به تازگی اعلام کرده که تولید نفت ایران در سال آتی شمسی که از اواسط مارس آغاز می‌شود به ۴.۵ میلیون بشکه در روز می‌رسد. زنگنه همچنین تاکید کرد که میزان صادرات تولیدات نفتی ایران در سال آینده به ۲.۳ میلیون بشکه خواهد رسید.

طبق گعته رسانه چینی، این در حالی است که فشار آمریکا و تحریم‌های سنگین دونالد ترامپ در سال‌های اخیر باعث شد میزان تولید نفت ایران حدود ۱.۹ میلیون و صادراتش هم به ۱۳۳ هزار بشکه برسد. همچنین طبق گفته بلومبرگ، این امر در شرایطی به وقوع پیوست که میزان صادرات نفتی ایران در سال ۲۰۱۷ و قبل از خروج ترامپ از برجام ۲.۵ میلیون بشکه در روز بود.


دو مشکل بزرگ برای بازگشت به وضع مطلوب
با وجود این، شواهد گویای این است که ایران حساب زیادی روی فروش نفت در سال آینده نداشته و طبق گفته یک نماینده مجلس فقط ۲۵ درصد بودجه سال آینده بر اساس درآمد احتمالی حاصل از فروش نفت محاسبه شده است. این نشان می‌دهد که خود دولت هم حساب چندانی روی درآمد نفتی نداشته و در این مورد کمی محتاط و بدبین است.

بلومبرگ معتقد است دو علت برای این سیاست وجود دارد. دلیل اول عضویت ایران در اوپک پلاس است. اوپک پلاس سال گذشته تصویب کرد که اعضاء نباید فروش و صادرات نفت خود را از حدی بیشتر کنند چرا که این امر باعث کاهش قیمت نفت و به هم خوردن تعادل در بازار می‌شود. اگرچه ایران به دلیل شرایط تحریمی سخت از این قانون مستثنی شد و توانست معافیت بگیرد اما نباید گمان کرد که بعد از پایان یافتن دوره ترامپ نیز این معافیت تداوم یافته و یا فروش ۲.۵ میلیون بشکه‌ای نفت ایران را بپذیرد.

دلیل دومی که بلومبرگ به آن اشاره می‌کند مربوط به پالس‌های منفی است که از درون دولت آینده آمریکا به گوش می‌رسد. طبق شنیده‌ها، جو بایدن قصد ندارد آزادی بی حد و حصری به ایران جهت فروش نفتش بدهد و بسیار بعید است که همه تحریم‌های نفتی ایران که در زمان دونالد ترامپ اعمال شد، برداشته شود.

این چیزی است که برخی کارشناسان نیز به آن اشاره کرده اند. مایک مولر (Mike Muller) مسئول ارشد کمپانی نفتی ویتول (Vitol ) در این باره به بلومبرگ می‌گوید: "بعید است نفت ایران به این زودی‌ها در بازار دیده شود… در واقع، کاهش تحریم‌های نفتی ایران اولویت آمریکا نیست."
فضای بیم و امید پیش روی نفت ایران
بنابراین، مشخص است که دولت ایران و سران اقتصادی‌اش در یک فضای "بیم و امید" به سر می‌برند. ایران از طرفی امیدوار است که دولت بایدن با بازگشت به برجام، تحریم‌های نفتی را بردارد و از سوی دیگر نگران است که تحریم‌ها به دلایل سیاسی برداشته نشده و حداکثر فشار نفتی روی ایران باقی بماند.

badoorbin.com
akhbarazad.com
منبع : خبرفوری

پست بعدی

ورود سامانه بارشی جدید و تداوم بارش‌ها تا اوایل هفته آینده

س دسامبر 15 , 2020
یک‌کارشناس سازمان هواشناسی به بررسی وضعیت جوی چند روز آینده کشور پرداخت. فریبا گودرزی در خصوص آخرین وضعیت آب‌وهوایی چند روز آینده کشور گفت: از امروز تا چهارشنبه بعد از ظهر با پایداری وضعیت آب‌وهوایی و افزایش آلاینده‌های هوا در شهر‌های صنعتی و پرجمعیت مواجه هستیم. وی ضمن اشاره به […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000