سیاسی/ بین الملل ضرب الاجل دو ماهه حماس به رژیم صهیونیستی برای اجرای توافقهای اخیر در حالی به پایان رسیده که این رژیم طبق عادت، از پایبندی به تعهداتش سرباز می زند.
مهلتی که حماس به رژیم صهیونیستی برای اجرای توافقهای اخیر از طریق میانجیگری قطر داده بود، به پایان رسید. رژیم صهیونیستی در طول دو ماه به اجرای هیچ کدام از پروژههای استراتژیک به جز اجازه دادن به ورود کمکهای مالی قطر به غزه پایبند نبود.
گروههای فلسطینی به ویژه حماس خواهان پایان محاصره غزه هستند اما رژیم صهیونیستی تاکید دارد تا قبل از آزادی چهار سربازش که توسط گردانهای القسام بازداشت شدهاند، محاصره غزه را کاهش نمیدهد.
این اولین باری نیست که توافقهایی میان حماس و رژیم صهیونیستی با میانجیگری سازمان ملل، قطر یا مصر امضا میشود. حماس و دیگر گروهها در غزه بعد از آغاز راهپیماییهای بازگشت در مارس ۲۰۱۸ به توافقهایی رسیدند اما رژیم صهیونیستی از اجرای آن خودداری میکند. فلسطینیها معتقدند این رژیم به دنبال به دست آوردن زمان است.
اواخر ژوئیه اوضاع میدانی شاهد انفجار بود. گروههای مردمی بالنهای آتشزا را به سمت اراضی اشغالی به پرواز درآوردند. در مقابل رژیم صهیونیستی پایگاههای نظامی و مناطقی را هدف قرار داد. همچنین حماس در پاسخ مناطقی از اراضی اشغالی را هدف قرار داد. در نهایت دو طرف اوت گذشته با میانجیگری قطر به توافقهایی دست یافتند.
عدم پایبندی رژیم صهیونیستی به اجرای توافقها موجب وخامت اوضاع اقتصادی و اجتماعی شده است. خلیل الحیه، از رهبران حماس در سفر اخیر به قاهره تاکید کرد مهلت تعیین شده برای رژیم صهیونیستی به پایان خود نزدیک میشود و ما اجازه ادامه محاصره را نمیدهیم.
حسام الدجنی، استاد علوم سیاسی دانشگاه الامه در غزه گفت: رژیم صهیونیستی از طریق تعلل در اجرای این پروژهها به دنبال به دست آوردن وقت بیشتر است تا اجازه تحقق دستاوردها را به حماس ندهد.
وی بعید دانست که به دلیل شیوع کرونا اوضاع میدانی وخیم شود.
وی گفت که مقاومت احتمالا به اقدامات محدودی از جمله به پرواز درآوردن بالنهای آتشزا دست بزند.
مصطفی الصواف، تحلیلگر سیاسی و نویسنده گفت که سیاست و استراتژی مقاومت این است که اگر رژیم صهیونیستی پایبند نیست این جنبش نیز پایبند نخواهد بود.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه