چالش ایران و «آژانس» جدی شده / ماجرای پیدا شدن «اورانیوم» در یک «ضایعاتی»

چالش ایران و «آژانس» جدی شده / ماجرای پیدا شدن «اورانیوم» در یک «ضایعاتی»

همشهری نوشت: رئیس سازمان انرژی اتمی می‌گوید مکان‌هایی که بازرسی کرده‌اند، یکی گاوداری، یکی معدن متروکه و یکی ضایعات‌فروشی است که به گفته سرویس‌های بیگانه و منافقین، محل فعالیت هسته‌ای ایران بوده است. در یک ضایعاتی نمونه‌برداری کرده‌اند و این ضایعات از کشورهای مختلف، وارد کشور شده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی می‌گوید محصول ۲۰سال مذاکره با طرف‌های غربی بر سر پرونده هسته‌ای ایران، سند برجام بود؛ سندی که با امضای آن قرار بود ادعاهای بی‌پایه و اساس غربی‌ها درباره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران پایان یابد.

محمد اسلامی به برخی بهانه‌جویی‌های طرف غربی اشاره می‌کند و در پاسخ به این سؤال که چرا ذرات اورانیوم در برخی مراکز مورد ادعای بازرسان آژانس یافت شده است پاسخ قابل‌تاملی می‌دهد.

شورای حکام در قطعنامه اخیر خود مدعی شده است ایران به اندازه کافی با دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری نکرده است و در نتیجه این نهاد نمی‌تواند نسبت به صحت و صداقت فعالیت‌های پادمانی ایران اطمینان حاصل کند. منظور شورای حکام دقیقا چه نوع فعالیتی است؟

این همان متن‌هایی است که صهیونیست‌ها می‌نویسند و وجاهت سازمان‌های بین‌المللی با نفوذ لابی‌های صهیونیست، بی‌اعتبار می‌شود. این نیز از نوبرانه‌های محیط سیاسی و امنیت بین‌الملل است. لازم است بگویم دوربین‌های آژانس و نظارت‌های آنها در تمام مراکز هسته‌ای ایران، نصب شده و در حال انجام است. نظارت آژانس در همه سایت‌های ما بر اساس ضوابط بین‌المللی، برقرار است. با توجه به همین نظارت‌هاست که خود آژانس ۱۶بار در گزارش‌های رسمی تأکید و تأیید کرده است که انحرافی در فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران مشاهده نکرده است. نکته مهمی وجود دارد در سند استراتژی امنیت ملی آمریکا که اخیرا منتشر شده است و برای تحریک اغتشاشات در ایران، آن را به‌روزرسانی کرده‌اند. به‌روشنی اعلام کرده‌اند که اطمینان داریم ایران برنامه هسته‌ای نظامی ندارد و آن را دنبال نمی‌کند اما ایران، نباید هسته‌ای شود. این به آن معناست که آنها با اصل هسته‌ای‌شدن ایران و دستیابی آن به فناوری هسته‌ای مخالفت دارند.

ادعا می‌کنند در برخی مکان‌هایی که از سوی بازرسان آژانس بازدید شده، ذرات اورانیوم کشف شده است. آیا این ادعا درست است و اگر چنین است چگونه این مراکز به ذرات اورانیوم آلوده شده است؟

مکان‌هایی که بازرسی کرده‌اند، یکی گاوداری، یکی معدن متروکه و یکی ضایعات‌فروشی است که به گفته سرویس‌های بیگانه و منافقین، محل فعالیت هسته‌ای ایران بوده است. در یک ضایعاتی نمونه‌برداری کرده‌اند و این ضایعات از کشورهای مختلف، وارد کشور شده است. کارخانه‌های ذوب‌آهن گوناگونی در کشور داریم که کالای مورد نیاز خود را از کشورهای مختلف، تهیه و وارد کشور می‌کنند. ممکن است جایی ضایعاتی وارد شده باشد که آلودگی داشته باشد. این موضوع به آن معنا نیست که محل کشف این ضایعات، محل فعالیت هسته‌ای است یا ادعا شود سایت فعالیت‌های هسته‌ای اعلام‌نشده در ایران کشف شده است. ضایعات از عراق و کشورهای مختلف می‌آید. در موارد بسیاری شاهدیم ضایعاتی که از عراق، از سوی بخش خصوصی یا افرادی که در کار خریدوفروش ضایعات هستند وارد می‌شود، آلودگی‌هایی دارد. ما نمونه‌برداری کرده‌ایم و جلوی واردشدن بسیاری از این ضایعات و کالاها را گرفته‌ایم. این آلودگی است و مواد هسته‌ای نیست. می‌خواهند بدانند منشأ آلودگی چیست؛ ما نیز پاسخ‌های مستند و مستدل به آنها داده‌ایم. حالا ابهام دارند و اصرار دارند این را تکرار کنند. اما صادقانه برخورد نمی‌کنند و اراده سیاسی برای تحت فشار قرار دادن ایران دارند. وقتی ۳وزیر پای نامه‌ای را امضا می‌کنند و نامه‌ای تهاجمی می‌نویسند مشخص است که سیاسی است و پایه درستی ندارد و ما نیز بر اساس اقدام راهبردی مصوب مجلس اقدام متقابل انجام می‌دهیم که مؤثر واقع شده است.

آژانس مدعی است ایران ۱۸برابر بیشتر از حد مجاز توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ اورانیوم غنی‌سازی‌شده در اختیار دارد. آیا اقدامات ایران در صورت عمل‌نکردن طرف مقابل به تعهداتی که داده است در همین حد باقی خواهد ماند؟

دلیلی که این ادعا مطرح می‌شود ناشی از توافق برجام است. در برجام ما حد مجاز غنی‌سازی، حد محدود غنی‌سازی، حد محدود نگهداری مواد داریم؛ اما چون طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرده است ملاک عمل برای ما قانون مصوب مجلس است. هر روزی که آنها تحریم‌ها را لغو کنند و به تعهدات‌شان برگردند ما نیز به تعهداتی که در قالب سند برجام داده‌ایم برمی‌گردیم.

بیشتر بخوانید:

۲۱۲۱۷

پست بعدی

یارانه نقدی هیچ استانی قطع نخواهد شد

ج دسامبر 9 , 2022
اعتمادآنلاین| حمید فرداد، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات رفاه ایرانیان (فارا) با بیان این‌که دولت برای اعمال سیاست‌های حمایتی خود نیاز به بستر فنی فراگیر و یکپارچه داشت، گفت: شکل‌گیری شبکه ملی اعتبار بر اساس سیاست‌های عدالت‌محور بخش دولت مردمی به عنوان بستری مناسب برای مدیریت و اختصاص تمامی اعتبار‌های حمایتی […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000