در حقیقت اشاره به دولت های قبلی به صورت غریزی انجام می شود منتها بحث این است که همین دولت آقای رئیسی برای رفع این مشکلات چه برنامه ای دارد . فرض بر اینکه همه گفته های دولت سیزدهم در مورد دولت قبل درست باشد ولی آقای رئیسی برای رفع این مشکلات چه برنامه ای دارد.
جواد مرشدی: سیزده ماه از شروع به کار دولت سیزدهم می گذرد و در این مدت دولت روحانی به هر طریق ممکن آماج حملات رئیسی و یارانش است؛ از سیاست خارجی گرفته تا مسائل اقتصادی، در نهایت هم به نظر آنان دولت دوازدهم مسبب اعتراضات اخیر معرفی شده است. به تازگی نیز داستان افزایش قیمت بنزین را علم کرده اند، به نحوی که معتقدند در سه سال پس از آن ماجرای تلخ، قیمت بنزین در حالی ثابت مانده که میراث دولت روحانی، تورم ۶۰ درصدی بوده است. به زعم آنها در سه سال گذشته بخشی از دولت قبل و فعلی، ناچار شده بالغ بر چندصد هزار میلیارد تومان را از بودجههای عمرانی و سرمایهگذاری و اشتغال کسر کند و به یارانه پنهان بنزین اختصاص دهد.
آنها معتقدند قیمت بنزین طبق قانون بودجه کشور باید افزایش تدریجی پیدا می کرد، ولی با ثابت نگه داشتن قیمت بنزین در دولت یازدهم مصرف بنزین به رکورد بالای ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسید و چهار سال بعد دولت دوازدهم خزانه را خالی یافت و در اقدامی غافلگیرانه، قیمت را ۳۰۰ درصد افزایش داد که بهانهای برای شبیخون دشمن در آبان ۹۸ شد. «خبر آنلاین» در گفت و گو با دکتر مصطفی هاشمی طبا فعال سیاسی اصلاح طلب به بررسی علت ها و ریشه های حمله دولت فعلی به دولت روحانی پرداخته است.
دولت سیزدهم از بدو روی کار آمدن همواره مقصر اصلی مشکلات کشور را دولت قبل معرفی کرده و حتی در مورد بنزین هم یکی از نشریات حامی دولت نوشته بود دولت روحانی با گران کردن 300 درصدی بنزین ، در حال حاضر فشار اقتصادی زیادی را به این دولت وارد کرده است؟
ما یک سری از مسائل را داریم که همگی ناشی از دولت های قبلی است و برخی از آن ها جلوه خوب دارند و بعضی دیگر هرچند جلوه خوب دارند ولی اثر بد دارند. به طور مثال مصرف انرژی ما فوق العاده بالاست و ثروتی که باید صرف بازسازی کشور شود، مصرف می شود. این موضوع بخاطر این است که ما نتوانسته ایم سیستم کنترل مصرف انرژی را از ابتدا تا حالا در کشور برنامه ریزی کنیم. اگر اشاره به سمت آقای روحانی می شود، بابت این است که این موضوع غریزی است و هر وقت کسی می خواهد خود را راحت و مبری کند اشتباه را گردن شخص دیگری می اندازد .سیستم حکمرانی ما دارای مشکل است و همانطور که گفته شد در حقیقت بجای اینکه ثروت مملکت صرف ارتقائ کشور شود این ثروت هزینه شده است ،به عنوان نمونه یک دکل 80 میلیون دلاری در این کشور گم شده است .در حقیقت این اشاره به دولت های قبلی به صورت غریزی انجام می شود منتها بحث این است که همین دولت آقای رئیسی برای رفع این مشکلات چه برنامه ای دارد؟ فرض این است که همه گفته های دولت سیزدهم در مورد دولت قبل درست باشد ولی آقای رئیسی برای رفع این مشکلات چه برنامه ای دارد. می گویند چرا دانشجویان دشنام می دهند ،دشنام و بی تربیتی را چه کسی در کشور باب کرد؟ توهین را در سطح مدیران کشور باب کردند و مجلس تندروها به جای اینکه بحث و گفت و گو و مجالست علمی کند، که امام و رهبری نیز به این موضوع اشاره داشتند، به آقای ظریف و روحانی دشنام می دهد.مردم هم از این بزرگان می آموزند.
یعنی به زعم شما وقتی دولتمردان و نمایندگان این نوع برخورد را باب می کنند مردم آموزش می بینند و از آنان پیروی می کنند؟
بله ،دولتمردان به طور اعم و نه کابینه دولت، مجلس هم جزو این هاست. در حال حاضر آقای رئیسی وارث یک سری نابسامانی هستند که عامل یک سری از این مشکلات سیاست خارجی ماست و این نیست که فقط تصمیمات داخلی در آن دخیل باشد .ما یک سری سیاست خارجی خوب یا بد داشته ایم که حتی خوب های آن هم عاملی شده برای این نابسامانی ها. باید دید برنامه ها چیست .
در برنامه هفتم شما تغییراتی رو به جلو نسبت به برنامه های قبل می بینید؟
من مطمئن هستم برنامه هفتم کپی برنامه ششم می شود و به آن هم عمل نمی شود .
چرا ؟
برای اینکه اولویت ها فراموش می شود. فکر می کنند با یک چراغ علاالدین، همه مشکلات را حل می کنند. برای مثال چند وقت پیش می گفتند اصلا کسری بودجه نداریم در حالی که رئیس سازمان برنامه بودجه آمد و گفت ما 200 هزار میلیارد تومان کسر بودجه داریم و از حضرت آقا اجازه گرفته ایم و ایشان اجازه داده اند که 10 درصد آن را از صندوق برداریم.
چند روز پیش بحث افزایش قیمت حامل های انرژی بود و اقای میر کاظمی اعلام کردند افزایش قیمت حامل های انرژی را امسال و حتی در سال آینده نیز نخواهیم داشت. به نظر شما با توجه به این کسری بودجه ای که به آن اشاره داشتید، آیا دولت ملزم به افزایش قیمت بنزین خواهد شد؟
دولت در برابر یک پارادکس قرار گرفته است، به نظر من بحث قیمت حامل های انرژی مهم نیست و صرفا بحث مقدار مصرف حامل های انرزی در کشور مطرح است. ما در سال فقط برای نیروگاه های مان حدود 50 میلیارد تومان سوحت مصرف داریم، منابع مان را مصرف می کنیم. فرقی نمی کند آب یا گاز و بنزین باشد ،ما داریم منابع مان را می سوزانیم .می کویند هوای تهران آلوده است ،چرا آلوده است برای اینکه منابع انرژی را زیاد و بد مصرف می کنیم و آلودگی پیدا می شود .مسائل مملکت نه تنها ساده نیست بلکه پیچیده است ،با سادگی می گفتند یارانه می دهیم و مشکلات را حل می کنیم ولی آیا اینگونه شد؟ اداره کشوری که در آن هم دولت و هم مردم به اسراف عادت کرده اند سخت است. منتها اگر برنامه خوبی داده شود بنده مطمئن هستم مردم قبول می کنند، ولی وقتی مردم می بینند که قضایا به گونه ای نیست که مسائل حل شود، ناراحت می شوند. به نظر من باید بگویند اداره مملکت سخت است و از مردم بخواهند که به دولت کمک کنند.
این به همان شعارهای انتخاباتی بر نمی گردد ،شعارهایی که صرفا برای کسب رای است و هرگز عملی نخواهند شد ؟
بله ، در زمان انتخابات برای کسب رای یک در باغ سبزی نشان می دهند.
به عنوان مثال در شعارهای انتخاباتی آقای رئیسی بربحث یارانه و حجا ب تاکید شد که در حال حاضر عاقبت این شعار ها را می بینیم.
بله از همان اول گفتند .
من می خواهم به همان سوال اول برگردم و از شما بپرسم علت عمده اینکه دولت سیزدهم همه چیز را به گردن دولت یازدهم و دوازدهم می اندازد، چیست؟
به خاطر این که ادامه مجبوبیت خود را داشته باشند و این امری طبیعی است و هر کسی می تواند مشکلات را به دولت و فرد قبل از خود معطوف کند. این مشکلات هم وجود دارد و نه تنهادر دولت روحانی یکی از کسانی که باعث نابسامانی های بزرگ در مملکت شده است آقای احمدی نژاد است .در دوره ایشان نظام مدیریت ،نظام کنترل ارزی و مالی ما بهم خورد .
یعنی پس باید آقای رئیسی به یک دوره قبل تر از آقای روحانی برگردد و ریشه مشکلات را در آن جا جویا شود.
نه فقط یک دوره بلکه من می گویم همه دوره های قبل، چرا که برخی تصمیم گیری های آن ها باعث مشکلات شده است.
حتی در دوره آقای خاتمی؟
بله، هرچند دوره آقای خاتمی به لحاظ آمارها بهترین دوره نسبت به بقیه دولت ها بوده است. ایشان هم در خیلی از موارد به لحاظ همین سختی ها و درخواست هایی که درکشور وجود دارد، از خیلی از موارد کوتاه آمدند ولی با این حال ایشان خرابکاری نکردند، ولی آقای احمدی نژاد خرابکاری کردند، یعنی در دوره احمدی نژاد نظامات اداره مملکت را به هم زدند و بی اعتمادی، دروغ گویی و تهمت ایجاد کردند. من می خواهم بگویم متوسط همه این دولت ها این چنین شده که ما به این مشکلات بزرگ برخورده ایم ،منتها همانطور که قبل تر گفته شد باید راه حل داشته باشیم . طبیعی است که آقای رئیسی وارث یک سری مشکلات قبلی است ولی راهکار ایشان برای خروج از این مشکلات چیست. فراموش نکنیم از همان ابتدا با شعار اینکه ما می خواهیم به مردم کمک کنیم قیمت حامل های انرژی آنقدر پایین نگه داشته شده که استفاده بیشتر آن را افرادی که متعین بوده اند برده اند و این روش ادامه پیدا کرده است . خیلی وقت ها نیت خیر بوده است ولی کسانی که کشور را اداره می کردند اداره آن تصمیم را بلد نبوده اند .باید عیب هایمان را در برنامه هفتم ببینیم و اصلاح کنیم . مثلا اخیرا صدا و سیما مکرر بر طبل ایران ایران می کوبد در حالی که قبلا ایران ایران مطرح نبود و اصلا ملی گرایی محکوم بود،قبلا اگر کسی می گفت می خواهم افتخارات تاریخی ام را داشته باشم می گفتند تو فلان هستی . اینها اشتباهات تصمیم گیری ها است و باید جبران شود ،جبران آن ها هم در برنامه هفتم است و طبیعی است هر دولتی بر مشکلاتی که داریم افزوده است .
بیشتر بخوانید:
-
حرف رئیسی در دولت خریدار ندارد/ در معرض جنگ خارجی نیستیم/ نباید از اعتراضات به راحتی عبور کنیم
-
سلیمینمین: باید به شرایط جنگی، تن بدهیم
-
ابهامهای قتل کودک ایذهای/ عموی کیان: من پیش برادرم در بیمارستان هستم؛ حرفهای مادر کیان درست است
212
آخرین دیدگاه