شواهد و قرائن نشان می دهد که مذاکرات به پایان رسیده است و توافق هسته ای برای احیای برجام در آستانه امضا قرار دارد. در این میان طرفداران دولت سیدابراهیم رئیسی ضمن انتقاد از برجام، توافق هسته ای جدید محکم و بدور از ضعف های برجام می دانند و معتقدند «باید اسمی جدید بر این توافق نهاد»، حال آنکه حامیان دولت روحانی نظر دیگری دارند و به نقاط قوت برجام و ضعف های توافق جدید اشاره می کنند.
به گزارش نامه نیوز، حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا درباره تفاوت برجام رئیسی با برجام روحانی گفت: کارشناسان و متخصصان باید متن برجام را با متن توافق جدید کنار هم بگذارند و آنها را با هم مقایسه کنند. در این صورت مشخص خواهد شد که در متن جدید منافع ملی ما کجا رعایت و تأمین شده است و کجا ما از خطوط قرمز عبور کردیم.
وی افزود: متأسفانه متن فعلی توافق از اطلاع افکارعمومی مخفی نگه داشته شده است و اطلاع رسانی دقیقی درباره آن نمی شود؛ البته رسانه های خارجی اخبار و گزارش هایی را درباره محتوای این توافق منتشر کردند اما چون ما مستنداتی نداریم نمی توانیم به مطالب آن رسانه ها اعتماد کنیم. در مجموع قضاوت درباره توافق جدید زمانی امکان دارد که متن آن منتشر شود.
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به نقاط قوت توافق جدید هسته ای اظهار کرد: گرچه چارچوب توافق هسته ای صورت گرفته در دولت سیزدهم همان متن توافق قبلی است و در واقع متممی به برجام پیوست شده است اما به نظر می آید در توافق جدید تضامینی درباره آنکه اگر آمریکا دوباره از برجام خارج شود، اخذ شده است، همچنین یک زمان بندی مشخصی برای اجرا و راستی آزمایی وجود دارد.
وی درباره ادعای موقتی بودن توافق جدید هسته ای ادامه داد: شاید به این دلیل است که تضامین این توافق بعد پایان دولت آقای بایدن نهایتا ۲.۵ سال است که با توجه به سپری شدن ۱.۵ سال از عمر دولت آقای بایدن، عمر این توافق تقریبا ۵ سال بیشتر نیست و قاعدتا بعد از ۵ سال امکان دارد تغییراتی در تعهدات انجام شود.
کنعانی مقدم یادآور شد: تا زمانی که متن اصلی توافق جدید هسته ای به نقد و بررسی کارشناسان گذاشته نشود، نمی توان درباره آنکه توافق این دولت بهتر بوده یا آن دولت بحثی کرد.
آخرین دیدگاه