«فیصل بن فرحان بن عبدالله آل سعود» وزیر امور خارجه عربستان سعودی، امروز (چهارشنبه) با «یون سوک یول» رئیسجمهور کره جنوبی در سئول دیدار کرد.
به گزارش فارس، بنابر گزارش امروز (چهارشنبه) خبرگزاری رسمی کره جنوبی «یونهاپ»، رئیسجمهور این کشور در این دیدار بر لزوم تقویت همکاری میان دو کشور در زمینه انرژی هستهای و زیرساختها تأکید کرده است.
دفتر ریاست جمهوری کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد: «پادشاهی عربستان سعودی بزرگترین تأمینکننده نفت خام کشور ما و شریک ما در اقتصاد و امنیت انرژی است.»
در ادامه این بیانیه آمده است: «از آنجا که امسال شصتمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک [میان ما] است، بایست این روابط را از طریق توسعه همکاریهای آیندهمحور در زمینههایی مانند انرژی از جمله نیروگاه هستهای، ساخت، زیرساختها، فرهنگ، روابط انسانی بالاتر ببریم.»
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، پیشتر در نشستی اعلام کرده بود که آژانس با مصر و عربستان سعودی برای کمک به منظور توسعه انرژی هستهای این دو کشور همکاری خواهد کرد.
«عبدالعزیر بن سلمان» وزیر انرژی عربستان سعودی دیماه سال گذشته در کنفرانسی در خصوص معادن به ذخایر اورانیوم موجود در این کشور اشاره کرده بود و در عین حال خبر داده بود: «به دنبال توسعه برنامه اتمی خود هستیم و درباره این موضوع واقعا صریح خواهم بود. ما مقادیر زیادی اورانیوم داریم و باید از آن بهرهبرداری کنیم. از شرکاء جهت بهرهبرداری از این ذخایر و توسعه آن با بالاترین درجه شفافیت کمک خواهیم گرفت و برای استفاده کامل از آن به جنبه تجاری خواهیم رسید».
در نوامبر سال ۲۰۱۷ دولت سعودی اعلام کرده بود که طرح ساخت دو رآکتور بزرگ را در دستور کار دارد و کشورهای روسیه، چین، آمریکا، فرانسه و کره جنوبی طرحهای خود را برای ریاض ارسال کردهاند. پیشتر همچنین گزارش شده بود که کشورهای چین و کره جنوبی در حال ساخت چند رآکتور کوچک در عربستان هستند.
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» به نقل از یک مقام غربی فاش کرده بود که محل تهیه کیک زرد در منطقه دورافتاده «العلا» در شمال غرب عربستان سعودی واقع شده است. این روزنامه آمریکایی به نقل چند مقام غربی گزارش داده بود که عربستان سعودی با کمک چین تأسیساتی برای تولید کیک زرد اورانیوم تأسیس کرده است؛ تأسیساتی که از آن برای سوخت رآکتورهای هستهای استفاده میشود.
در گزارش مذکور اشاره شده بود که این اقدام عربستان باعث شده است که مقامات آمریکایی درباره فعال بودن گزینه توسعه سلاحهای هستهای در عربستان سعودی ابراز نگرانی کنند. چند روز پس از انتشار این گزارش، روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» نوشت: «سازمانهای اطلاعاتی آمریکا در حال بررسی موشکافانه تلاشهای عربستان سعودی برای ایجاد زیرساخت لازم برای تولید سوخت هستهای هستند؛ زیرساختی که میتواند پادشاهی (عربستان سعودی) را در مسیر ساختن سلاحهای هستهای قرار دهد».
نیویورک تایمز همچنین خبر داده بود: «سازمانهای اطلاعاتی (آمریکا) در هفتههای اخیر تحلیلی محرمانه را منتشر کردند که موضوع آن تلاشهای جاری در داخل عربستان سعودی با همکاری چین به منظور ایجاد ظرفیت صنعتی مورد نیاز برای تولید سوخت هستهای است. این تحلیل هشدارهایی را برانگیخته مبنی بر اینکه شاید تلاشهای محرمانهای بین سعودی-چین به منظور فراوری کردن اورانیوم خام به شکلی که بعدا امکان غنی کردن آن برای سوخت بمب اتمی وجود دارد، در جریان است»
آخرین دیدگاه