باشگاه خبرنگاران نوشت: مغز مانند سایر عضلات بدن به تمرینات هفتگی احتیاج دارد تا بتواند قدرت تمرکز خود را بهبود بخشد.
نداشتن تمرکز یکی از مشکلاتی است که بسیاری از مردم امروزه با آن دست به گریبان هستند. با این حال، همواره راهکارهای سادهای برای افزایش تمرکز وجود دارد که متخصصان آنها را پیشنهاد میکنند.
در این مطلب به بهترین راهکارها برای افزایش تمرکز میپردازیم:
۱– توقف کردن: بکوشید در طول روز در محیطهای مختلف اندکی توقف کنید. از صف فروشگاهها تا انتظار برای آسانسور یا رسیدن اتوبوس، میتواند زمان مناسبی برای توقف و تمرکز باشد. زمانی که به صورت فیزیکی توقف کردید، توقف تفکر ذهنی و تمرکز را آغاز کنید. نفس عمیقی کشیده و به تنفس خود فکر کنید. به آنچه میان شما و محیط در حال رخ دادن است توجه کنید و ذهن خود را از مشکلات و مسائل رها کنید. پس از آرامش ذهنی، دوباره به ادامه زندگی بازگردید.
۲– عملکرد تک وظیفهای (Monotask): بسیاری از افراد در مشاغل مختلف به صورت عملکرد چند تکلیفی (Multitasking) مشغول به کار هستند. این موضوع میتواند باعث کاهش تمرکز شود، زیرا افراد به طور متناوب در حال پریدن از شاخهای به شاخه دیگر و انجام وظایف متعدد هستند و همین موضوع مانع از ایجاد تمرکز لازم در آنها میشود. برای بهبود تمرکز خود بکوشید در آن واحد تنها یک کار را انجام دهید و از انجام چند کار به طور همزمان اجتناب کنید. گرچه برخی افراد توانایی بالایی در انجام چند تکلیف به طور همزمان دارند، اما این موضوع در بلند مدت میتواند باعث فرسودگی در فرد شود.
۳- استفاده از اپلیکیشنهای موبایلی برای افزایش تمرکز: گسترش فناوریهای رایانهای و توسعه برنامههای مبتنی بر تلفن همراه باعث باز شدن پنجره جدیدی برای حل بسیاری از مشکلات انسان شده است. امروزه اپلیکیشنهای متعددی با تفکرات روانشناسی طراحی شده اند که به افزایش تمرکز افراد کمک میکند.
۴- استفاده از بازیهای فکری مخصوص: یکی از برنامههای کاربردی افزایش تمرکز، بازیهای فکری است که امروزه به طور گسترده برای تلفنهای همراه طراحی شده است. بیشتر این بازیها به صورت حل مسئله و پازل و یا تست هوش و حل مسائل ریاضی طراحی شده اند که باعث کمک به تمرکز بیشتر فرد میشود.
4747
آخرین دیدگاه