ترانه‌ای که هیچ‌کس تصورش را هم نمی‌کند خسرو سینایی سروده باشد!

ترانه‌ای که هیچ‌کس تصورش را هم نمی‌کند خسرو سینایی سروده باشد!

مهر نوشت: موسیقی سریال «هادی و هدی» به نویسندگی رضا فیاضی و کارگردانی اردشیر کشاورزی از جمله ملودی‌های خاطره‌سازی است که ترانه‌سرای آن یکی از کارگردانان معروف سینمای ایران بود.

شخصیت اصلی این قصه، پسربچه‌ای به نام هادی بود که به همراه خواهرش هدی داستان‌هایی را برای کودکان دهه شصتی به تصویر می‌کشیدند. در این میان البته هادی گویا کمی بازیگوش‌تر به نظر می‌رسد که بنده خدا به واسطه راپورت های همیشگی خواهرش هدی خانم به پدر و مادر دچار یاس فلسفی می‌شد که در نهایت با ورود پدر، مادر، مادربزرگ و آق بابا ماجرا شکل فانتزی تری پیدا می‌کرد و در نهایت هم همه چیز به خوبی و خوشی تمام می‌شد.

اما اصل ماجرای ما در این روایت رسانه‌ای که همان موسیقی تیتراژ معروف این مجموعه تلویزیونی است که با صدای شخصیت آق بابا آغاز و در فواصل مختلف موسیقی با هم خوانی دیگر شخصیت‌های سریال به مخاطبان کودک و نوجوان تلویزیون معرفی می‌شوند. آنجا که آق بابا این چنین می‌خواند: «عروسکا، عروسکا، کجایید!؟ عروسکا، عروسکا، کجایید!؟ مادربزرگ، هادی، هدی بیایید…بیایید» و بعد عروسک‌ها با هم می‌خوانند: «عروسکای خوبیم از سنگ و میخ و چوبیم، عروسکای خوبیم از سنگ و میخ و چوبیم» و بعد آق بابا آواز سر و هرکدام جواب می‌دهند: «پدر کجاست؟ -! من این جام! / مادر کجاست!؟ -همین جام!» و باز عروسک‌ها می‌خوانند و می‌خوانند که: «عروسکای نازیم، قصه رو ما می‌سازیم / عروسکای نازیم، قصه رو ما می‌سازیم / بیائید… بیائید / سلام، سلام» و دقیقاً در اینجای ملودی به جهت اینکه سر آق بابا بی کلاه نماند می‌گوید: «راستی خودم هم آق بابام» و بعد پایان ملودی عروسک‌ها دوباره با هم می خوانند» عروسک‌های قصه ایم …نون و پنیر و پسته ایم…»

رضا فیاضی نویسنده مجموعه عروسکی «هادی و هدی» چندی پیش گفته بود: شروع همکاری من با صدا و سیما و شبکه یک با مجموعه‌ای به اسم «زاغچه کنجکاو» بود که به جرات می‌توانم بگویم اولین مجموعه عروسکی بعد از انقلاب بود. ما در این مجموعه با آهنگسازان صاحب‌نامی مثل بیژن کامکار، کمال طراوتی همکاری می‌کردیم. من علاوه بر نویسندگی، سرودن شعرهای این مجموعه را هم برعهده داشتم. بعد از آن، من طرح «هادی و هدی» را به شبکه دو ارائه دادم. با این‌که روی صحنه تجربه کارگردانی عروسکی داشتم، اما چون کار تلویزیونی انجام نداده بودم، فکر کردم اگر بخواهم به نتیجه مطلوب برسم، کارگردانی‌اش را به فردی مثل آقای اردشیر کشاورزی بسپارم که از استادان این عرصه بودند. خوشبختانه سبک بونراکو هم که برای اولین بار در تلویزیون محک زده می‌شد، با بازخورد خوبی مواجه شد. تمام مشخصات اصلی کار را من به همراه رضا شمس برعهده داشتیم. شعر ابتدایی «هادی و هدی» هم از خسرو سینایی بود که هیچ‌کس تصورش را هم نمی‌کند او سروده باشد. آقای سینایی با خانم مریم محمدی (تهیه‌کننده) آشنایی داشتند و از این طریق با مجموعه همکاری کردند.

۵۸۵۸

پست بعدی

چرا نباید آب یخ بنوشیم؟

ج مارس 4 , 2022
آیا به محض بازگشت به خانه، فوراً به سمت یخچال می‌روید و برای رفع تشنگی و خستگیِ روز، یک بطری آب سرد می‌نوشید؟ البته چاره‌ای نیست! اما آیا می‌دانستید این کار ممکن است بر دستگاه گوارش شما تأثیر منفی بگذارد؟ هر چه آب سردتر باشد، مضرات آن بیشتر است. به گزارش خبرآنلاین، بهتر است از نوشیدن آب با دمای خیلی سرد خودداری کنید؛ چرا که می‌تواند عملکرد طبیعی اسید معده را مختل کند و تعادل آن را به هم بزند. همچنین توصیه می‌شود در طول میل‌کردن غذا از نوشیدنی‌های یخ استفاده نکنید و به جای آن کمی آب با دمای معمولی بنوشید. دلایلی که شما را مجاب می‌کند تا آب یخ ننوشید: ۱)آب یخ عمل هضم را مختل و محدود می‌کند به گفته‌ی کارشناسان، آب سرد و حتی نوشیدنی‌های سرد، رگ‌های خونی را منقبض کرده و در نتیجه هضم را محدود می‌کند. همچنین مانع از فرآیند طبیعی جذب مواد مغذی در طول هضم می‌شود. دمای طبیعی بدن 37 درجه سانتیگراد است و وقتی چیزی با دمای بسیار پایین مصرف می‌کنید، بدن شما باید انرژی زیادی را صرف تعدیل این دما کند. در نتیجه چیز زیادی برای هضم و جذب مواد مغذی باقی نمی‌ماند؛ برای همین توصیه می‌شود آب هم‌دما با دمای محیط بنوشید. ۲)گلو درد یکی دیگر از دلایلی که شما را از نوشیدن آب سرد منع می‌کند، افزایش احتمال ابتلا به گلودرد و گرفتگی بینی است. نوشیدن آب سرد، به ویژه بعد از غذا، باعث ایجاد مخاط اضافی در مجرای تنفسی می‌شود و یک لایه محافظتی را به‌وجود می‌آورد؛ همین مسئله، دستگاه تنفسی را دچار احتقان می‌کند و احتمال ابتلا به عفونت‌های التهابی افزایش می‌یابد. ۳)نوشیدن آب سرد مانع از تجزیه چربی‌ها می‌شود کارشناسان می‌گویند نوشیدن آب خنک بلافاصله بعد از غذا، باعث جامد شدن چربی‌های غذایی که می‌خورید می‌شود و تجزیه‌ی مولکول‌های چربی را برای بدن دشوار می‌کند. به هر حال نوشیدن آب بلافاصله بعد از غذا توصیه نمی‌شود. دکتر آنجو سود، متخصص تغذیه ساکن بنگلور، توصیه می‌کند « ۳۰ دقیقه قبل و بعد از غذا آب ننوشید تا بدن وضعیت متعادلی برای هضم غذا داشته باشد». ۴)نوشیدن آب سرد باعث کاهش ضربان قلب می‌شود مطالعات نشان داده‌اند که مصرف آب سرد ممکن است در کاهش ضربان قلب شما نقش داشته باشد. ظاهراً نوشیدن آب یخ باعث تحریک عصب دهم جمجمه (عصب واگ) که طولانی‌ترین عصب مغزی است، می‌شود. این عصب بخش مهمی از سیستم عصبی خودمختار بدن است و واسطه کاهش ضربان قلب است. هنگامی که آب سرد مصرف می‌کنید، دمای پایین آب، عصب را تحریک می‌کند و باعث کاهش ضربان قلب می‌شود. منبع: food.ndtv / مترجم: الهه جعفرزاده ۲۳۵۲۳۵

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000