۱۴ اکتبر روز جهانی بینایی؛ ۸۰ درصد آسیب‌های بینایی قابل پیشگیری است

۱۴ اکتبر روز جهانی بینایی؛ ۸۰ درصد آسیب‌های بینایی قابل پیشگیری است

ایرنا نوشت: رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران، با عنوان این مطلب که ۸۰ درصد آسیب های بینایی قابل پیشگیری است، بر نقش اپتومتریست در ارائه خدمات به مردم تاکید کرد.

علی میرزاجانی ضمن تاکید برجایگاه اپتومتریست ها در برنامه های پیشگیری از نابینایی و کم بینایی گفت: امروز ۲۲ مهر ماه ۱۴۰۰ مصادف با دومین پنج شنبه اکتبر (۱۴ اکتبر) می باشد که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و نظام جهانی اپتومتری (WCO) به عنوان روز جهانی بینایی نام گذاری شده است.
وی گفت : روز جهانی بینایی یک روز آگاه سازی و آگاهی بخشی نسبت به اهمیت بینایی به عنوان یک موهبت الهی و چگونگی محافظت از آن می باشد. همه تلاش در این روز از طرفی جهت آگاه ساختن دست اندرکاران دولتی و متخصصین مرتبط با امر بینایی یعنی اپتومتریست ها و چشم پزشکان در خصوص مسئولیتی که در این امر خطیر دارند از یک سو و از سوی دیگر آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه است که از بینایی خود، این نعمت خداوندی محافظت نمایند، به بینایی خود احترام بگذارند و طبق شعار امسال روز جهانی بینایی، به بینایی خود عشق بورزند.
میرزاجانی اعلام کرد : روز جهانی بینایی امسال با شعار "چشمانتان را دوست بدارید" به نوعی به اهمیت و غیر قابل جایگزینی این موهبت الهی و لزوم محافظت از برترین راه ارتباطی انسانها با جهان اطرافشان تاکید دارد.
وی ادامه داد : هشتاد درصد اطلاعات محیط از طریق چشمها و دیدن فراهم می گردد و همچنین هشتاد درصد یادگیری ما از طریق بینایی شکل می گیرد و جالب اینجاست که هشتاد درصد آسیب های بینایی که منجر به نابینایی می گردند نیز قابل پیشگیری هستند.
رئیس انجمن علمی اپتومتری ایران گفت : تیم فعال روز جهانی بینایی، چهار مقوله جلوگیری از آسیب های بینایی با تغذیه و شیوه صحیح زندگی، محافظت در برابر تشعشعات و عوامل خطر بینایی، برنامه ریزی برای معاینات دوره ای و اولویت بخشی به سلامت بینایی در برنامه کلی سلامت را جهت حفظ سلامت بینایی بیان می نمایند.
وی خاطر نشان کرد: آسیبهای بینایی از جمله انواع ماکولوپاتی ها گاهی دید مرکزی را دچار اشکال می نمایند و زمانی میدان بینایی یا به عبارتی بینایی محیطی را در اثر برخی بیماریها از جمله مراحل اولیه بیماری آب سیاه دست خوش تغییر قرار می دهند. بنابر این هرگز رضایت فردی شخص از بینایی خود نمی تواند ملاک درستی برای اطمینان از سلامت بینایی باشد با توجه به اینکه اغلب بیماری ها بتدریج و به آهستگی پیشرفت می کنند و فرد متوجه تغییرات نمی شود و تنها معاینات دوره ای و سنجش تخصصی بینایی می تواند تضمینی برای سلامت بینایی باشد.
استاد گروه اپتومتری دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد : اپتومتریست های ایران به عنوان پیشگامان عرصه سلامت بینایی در تمام سطوح شبکه بهداشت و در همه مراکز دولتی، خصوصی، غربالگری های بینایی در مناطق محروم و فعالیت های خود جوش مردمی جانانه و با عشق تلاش می کنند تا با پیشگیری از نابینایی، بینایی را به مردم شریف ایران هدیه نمایند.
وی در پایان یادآور شد : در زمینه پیشگیری از نابینایی کمیته پیشگیری از نابینایی انجمن علمی اپتومتری ایران مجری طرح های غربالگری بسیاری در مناطق محروم، سیل زده و زلزله زده کشور بوده است و در این زمینه به کمک خیرین داوطلب، مجری ارائه خدمات معاینه چشم، تجویز و تهیه عینک بطور رایگان برای محرومین در گروه هدف بوده است.

۴۷۲۳۳

پست بعدی

بعد از ورزش چه بخوریم؟

پ اکتبر 14 , 2021
باشگاه خبرنگاران نوشت: مصرف مواد مغذی مناسب بعد از ورزش به اندازه چیزی که قبل از ورزش می‌خورید، اهمیت دارد. زمانی که شما ورزش می‌کنید بدن شما ذخایر گلیکوژن‌ را می‌سوزاند. این اتفاق باعث می‌شود میزان گلیکوژن در ماهیچه‌های شما تا حدی کاهش پیدا کند. برخی پروتئین‌ها هم در ماهیچه‌ها […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000