فارس به نقل از راشاتودی نوشت: صندوق بین المللی پول، بزرگ ترین توزیع ذخایر پول در تاریخ خود برای کمک به ترمیم اقتصاد جهانی از زمان شیوع کرونا به میزان ۶۵۰ میلیارد دلار را تصویب کرد که حدود ۵۸ درصد یا ۳۷۵ میلیارد دلار آن به کشورهای توسعه یافته اختصاص می یابد.
صندوق بین المللی پول (IMF) بزرگ ترین توزیع ذخایر پول در تاریخ خود برای کمک به ترمیم اقتصاد جهانی از زمان شیوع کرونا و کاهش بدهی های انباشته کشورهای عضو این نهاد به میزان ۶۵۰ میلیارد دلار را تصویب کرد.
کریستالینا گئورگیوا، رئیس صندوق بین المللی پول در بیانیه ای اعلام کرد: «هیئت مدیره صندوق بین المللی پول، طرح تخصیص عمومی حق برداشت مخصوص (SDRs) به میزان ۶۵۰ میلیارد دلار را در ۲ آگوست ۲۰۲۱ با هدف تقویت نقدینگی در جهان تصویب کرد.»
برخی کشورها این طرح را مورد انتقاد قرار دادند و آن «هدیه ای به کشورهای ثروتمند و رژیم های سرکش» خواندند.
گئورگیوا با «تاریخی» خواندن این تصمیم، گفت: این اقدام «تزریقی به بازوی اقتصاد جهان در یک بحران بی سابقه است.» این تصمیم در ۲۳ آگوست اجرایی خواهد شد.
با این حال، تصمیم صندوق بین المللی پول یک جنگ سخت بود و این طرح بیش از یک سال به تاخیر افتاد. برخی کشورها این طرح را مورد انتقاد قرار دادند و آن «هدیه ای به کشورهای ثروتمند و رژیم های سرکش» خواندند.
SDR های جدید به تناسب سهمیه موجود به کشورهای عضو صندوق بین المللی پول به عنوان اعتبار تخصیص داده خواهد شد. حدود ۵۸ درصد یا ۳۷۵ میلیارد دلار به کشورهای توسعه یافته و ۴۲ درصد یا ۲۷۵ میلیارد دلار به کشورهای نوظهور و توسعه یافته نظیر کشورهای با درآمد پایین اختصاص خواهد یافت.
حق برداشت مخصوص (SDRs) یک ذخیره بین المللی است که اولین بار در سال ۱۹۶۹ توسط IMF برای حمایت از ذخایر رسمی کشورهای عضو معرفی شد. حق برداشت مخصوص توسط ارزهای مهم بین المللی نظیر دلار آمریکا، یورو، ین، استرلینگ و یوآن حمایت می شود.
به گزارش فارس، از زمان شیوع کرونا تاکنون، صندوق بین المللی پول به کشورهای مختلف برای مقابله با خسارات اقتصادی کمک های زیادی کرده است اما تاکنون به درخواست ایران برای دریافت وام ۵ میلیارد دلاری پاسخ نداده است.
۲۲۳۲۲۷
آخرین دیدگاه