چرا این بار، حتی «اعرابِ اسرائیل» هم علیه تل آویو به پا خاستند؟

60a752236420d_2021-05-21_10-54 خشم زمانی فراگیر شد که فلسطینی‌های داخل سرزمین اشغالی نیز انتفاضه جدیدی را اغاز کردند. یک تحلیلگر تاکید می‌کند که قدس مساله محوری برای اعراب است و واکنش امت عربی به حوادثی که در قدس جریان دارد، طبیعی است.

الخلیج آنلاین در مطلبی به قلم محمد أبو رزق نوشت: به دنبال تجاوز‌های رژیم اشغالگر قدس به مسجد الاقصی و تلاش آن برای مهاجرت اجباری ساکنان حی الشیخ، موجی از خشم و عصبانیت نوار غزه، داخل فلسطین و دولت‌های عربی را فرا گرفت و برای اولین بار در تاریخ درگیری اعراب و اسرائیل، جبهه‌های فلسطینی و عربی در محکومیت تجاوز اسرائیل به قدس اشغالی و مسجد الاقصی متحد شدند.

این خشم زمانی فراگیر شد که فلسطینی‌های داخل سرزمین اشغالی نیز انتفاضه جدیدی را اغاز کردند و دولت‌های عربی هم تظاهراتی را ترتیب دادند که آخرین آن‌ها تلاش اردنی‌ها و لبنانی‌ها برای عبور از مرز‌ها بود. موج این خشم مشترک، بحث امکان زوال رژیم اشغالگر و آزادی کامل فلسطین را مطرح کرده است، بویژه با ظهور قدرت فلسطین در میدان به همراه کمک‌های عربی.

حامد ترکی بویابس، سر دبیر روزنامه «الشعب» کویت تاکید می‌کند قدس مساله محوری برای اعراب است و واکنش امت عربی به حوادثی که در قدس جریان دارد، طبیعی است، چرا که این امت شاهد ظلم و تبعیضی است که اشغالگران علیه فلسطینی‌ها روا می‌دارند.

بویابس در گفتگو با الخلیج انلاین گفت: دولت جعلی اسرائیل انواع خشونت را علیه ملت فلسطین به کار بسته و از منشور‌های بین المللی عبور کرده، که مهمترین اقدامات آن در این زمینه، تجاوز به منازل مردم فلسطین است.

وی معتقد است که ایستادگی امت عربی و فلسطین در برابر اقدامات اسرائیل، نوید نابودی کامل این رژیم را می‌دهد، در این صورت دیگر فلسطین اشغال شده باقی نمی‌ماند و دولت اسرائیلی درکار نخواهد بود.

المختار الهنائی، دیگر نویسنده و روزنامه نگار عمانی تصریح می‌کند تمام شواهد نشان دهنده منحنی پایان عمر اسرائیل، دولت کوچکی است که حمایت خیالی اروپا و آمریکا را به همراه داشت تا سر پا شود. الهنائی در مقاله‌ای نوشت: مرز‌های شعله ور، موشک‌های مقاومت و تنش‌های سیاسی داخلی، سستی ساختار اجتماعی و دوری تاریخی، همگی باعث می‌شود شهرک نشینان اسرائیلی نسبت به سرزمین فلسطین احساس وابستگی نکنند.

به عقیده وی، امروز اسرائیل در برابر ازمون بزرگی است و همه نشانه ها، حاکی است کنترل اوضاع را از دست داده و برای اولین بار، اسرائیل از جامعه بین الملل خواسته برای توقف شلیک موشک‌های فلسطینی، چاره‌ای بیندیشد، چرا که گنبد آهنین هم نتوانسته در برابر موشک‌های مقاومت تاثیرگذار باشد. در واقع فلسطین نمی‌تواند یک وطن امن برای یهودیانی باشد که از اروپا، امریکا یا آفریقا به آنجا امده اند، چرا که اغلب یهودی‌ها خود را به این مکان متعلق نمی‌دانند و آن را وطنشان محسوب نمی‌کنند.

بسیاری از گزارش‌ها حاکی از آن است که یهودیان زیادی دو تابعیتی هستند، به این دلیل که احساس امنیت نمی‌کنند و در فلسطین احساس امنیت ملی، نژادی و دینی ندارند.

اسرائیل با یک دولت یا ارتش مواجه نیست، بلکه با اغتقاد و باوری مواجه است که در ضمیر ملتی ریشه دوانده که فلسطین را خاک اصلی خود دانسته و حاضرند برای حفظ آن، جان خود را هم فدا کنند.

در ادامه، جابر الحرمی، نویسنده قطری همبستگی عربی با قدس را روز سیاه در تاریخ برپایی رژیم غاصب اسرائیل توصیف می‌کند که در طول ۷۲ سال گذشته اتفاق نیفتاده بود.

وی در توئیتی نوشت: عصر استبداد صهیونیستی به پایان آمد و دیگر حملات اسرائیل بدون پاسخ نمی‌ماند، علاوه بر اینکه شمارش معکوس پایان اشغال پس از یک مرحله خشونت و فساد در سرزمین فلسطین آغاز شده است.

به گفته عبدالله الشایجی، تحلیلگر سیاسی، سه سال پیش، ترامپ سفارت را به قدس انتقال داد و اسرائیل ۶۰ فلسطینی را در غزه به قتل رساند، اما امروز تمام فلسطین وارد انتفاضه‌ای جدید شده و قصد دارد به وحشی گری رژیم اشغالی و حامیان ان، پایان دهد.

پست بعدی

۶ نشانه هشدار دهنده که می‌گوید شما همسر خوبی نیستید!

ج مه 21 , 2021
در این مطلب به ۶ نشانه هشدار دهنده که همسر خوبی نیستید و خوشبختی در حال دور شدن از زندگی مشترک شماست اشاره می‌کنیم. دشمنان عاشقی در روزهای قرنطینه ‌خانگی قانون ممنوعیت تردد شبانه در شهرها از ساعت 21 تا 4 صبح و ضرورت بیرون نرفتن از خانه مگر برای […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000