نداشتن تحرک بدنی خطر مرگ بر اثر کرونا را دو برابر می‌کند

60781c8c0451f_2021-04-15_15-29 تحقیقات جدید نشان می‌دهد که داشتن یک زندگی کم‌تحرک می‌تواند خطر مرگ بر اثر بیماری کووید-۱۹ را در مبتلایان دو برابر کند.

در این پژوهش که در مرکز پزشکی «کیسر پرمننت» (Kaiser Permanente) در کالیفرنیای آمریکا انجام شده است، محققان پرونده پزشکی ۴۸ هزار مبتلای بزرگسال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.

نتایج این تحقیق نشان می‌دهد کسانی که در دو سال منتهی به بیماری همه‌گیر به صورت مداوم بی‌تحرک بوده‌اند، دو برابر بیش از بیمارانی که به تمرینات ورزشی می‌پرداختند احتمال مرگ داشتند.

در مقاله منتشره در خصوص شرح نتایج این پژوهش آمده است: «عدم تحرک بدنی در مقایسه با سیگار کشیدن، چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان قوی ترین عامل خطر در میان مبتلایان بود.»

پژوهشگران می‌گویند عدم تحرک بدنی بعد از پیری و افراد پیوند عضوی شدیدترین اثر را در میان مبتلایان ایجاد کرده است. نداشتن تحرک جسمی در این پژوهش اینگونه تعریف شده است که شما هیچ ورزشی را انجام نمی‌دهید، یا کمتر از ۱۰ دقیقه در هفته به فعالیت بدنی اختصاص می‌دهید.

نتایج نشان می‌دهد بیمارانی که به طور مداوم تحرک بدنی نداشتند بیشتر از افرادی که دستورالعمل‌های ورزشی را رعایت می‌کنند در بیمارستان بستری می‌شوند یا با ویروس کرونا جان خود را از دست می‌دهند. افراد بی‌تحرک همچنین ۷۳٪ بیشتر در معرض خطر بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه قرار داشتند.

پژوهش دانشمندان در کالیفرنیا که روی افراد با میانگین سن ۴۷ سال و در بازه زمانی ۱ ژانویه تا ۲۱ اکتبر ۲۰۲۰ انجام شده همچنین نشان می‌دهد افراد بی‌تحرک، در مقایسه با بیمارانی که مقداری فعالیت بدنی انجام داده‌اند ، ۲۰٪ بیشتر در بیمارستان بستری می‌شوند ، ۱۰٪ بیشتر کارشان به بخش مراقبت‌های ویژه می‌کشد و ۳۲٪ بیشتر در معرض مرگ با ویروس کرونا قرار می‌گیرند.
اگر چه هنوز به طور دقیق مشخص نیست چرا این اتفاق می‌افتد، اما فعالیت بدنی منظم باعث بالا رفتن قدرت واکنش سیستم ایمنی بدن و کاهش سطح التهاب می‌شود. دو نقطه‌ای که ویروس کرونا آن را درگیر می‌کند.

اداره سلامت بریتانیا به بزرگسالان توصیه می‌کند که هر روز تحرک داشته باشند و دستکم ۱۵۰ دقیقه با شدت متوسط، یا ۷۵ دقیقه با شدت زیاد در هفته ورزش کنند.

محققان در مقاله‌ای که به تازگی در نشریه پزشکی ورزشی بریتانیا منتشر شده است گفته‌اند ورزش منظم سبب کاهش میزان عفونت‌های تنفسی ویروسی به طور کلی و همچنین سبب بروز علائم خفیف‌تر در صورت ابتلا به این بیماری‌ها می‌شود.

در پی همه‌گیری کرونا، سالن‌های ورزشی در اکثر کشورهای جهان تعطیل شده‌اند و اجتماع بیش از چندین نفر ممنوع شده است. امری که باعث خانه‌نشینی افراد شده و تحرک جسمی در فضای باز را به شدت کاهش داده است.

پیش از این دانشمندان نشان داده بودند که نداشتن تحرک بدنی می‌تواند باعث بروز بسیاری از عوارض از جمله چاقی مفرط، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی شود. با این حال این نخستین بار است که ارتباط میان این عامل و افزایش احتمال مرگ در بیماران کووید-۱۹ نشان داده شده است.

پزشکان توصیه کرده‌اند مقامات بهداشتی کشورها انجام منظم فعالیت بدنی را در لیست توصیه‌های عمومی مربوط به بیماری کووید-۱۹ قرار دهند.

پست بعدی

عراقچی: مذاکرات فرسایشی و زمان‌بر شود، متوقفش می‌کنیم

پ آوریل 15 , 2021
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما به دنبال مذاکرات فرسایشی و زمان‌بر نیستیم، گفت: اگر مذاکرات به سمت سازنده‌ای که ما انتظار داریم پیش نرود، مذاکرات را متوقف می‌کنیم. سید عباس عراقچی پیش از شرکت در نشست کمیسیون مشترک برجام اظهار کرد: جلسه کمیسیون مشترک امروز مجدداً […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000