عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: تعطیلی حداقل ۱۰ روزه برای مدیریت کرونا و عبور از وضعیت نگران کننده و وخیم کنونی ضروری است، این پیشنهاد روز گذشته به ستاد کرونا ارسال شد و امیدواریم به آن عمل شود.
مسعود مردانی روز چهارشنبه در یک گفت وگوی رادیویی افزود: روز گذشته جلسه کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا برگزار شد، ستاد مقابله با کرونا ۱۰ کمیته دارد و کمیته علمی یکی از آنهاست که وضعیت کرونا را در کشور و دنیا از نظر علمی و پزشکی بررسی می کند، در این جلسه مطرح شد که اکنون کشورهای اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و آلمان، برای مدیریت کرونا، قرنطینه و تعطیل کامل اعلام کرده اند، در حالی که اقتصاد این کشورها بسیار پویا و بزرگتر از ایران است و متاسفانه وضعیت کرونا در ایران بسیار بدتر و خرابتر از این کشورها است.
وی ادامه داد: این کشورها قبل از ایران تعطیلی کامل اعلام کرده اند، در حالی که میزان رعایت پروتکل های بهداشتی در این کشورها از ایران بیشتر است، با بررسی این مسائل همه اعضای کمیته علمی ستاد ملی کرونا اتفاق نظرشان این بود که باید ۱۰ روز تعطیلی کامل در مناطق قرمز اعلام شود و حتی یک نفر مخالف هم نداشتیم، بنابراین یک متن دقیق نوشته شد و پیشنهاد تعطیلی را به ستاد ملی کرونا فرستادیم، رونوشت آن را هم به دفتر رهبر معظم انقلاب فرستادیم، هدف ما این است که توجه مسئولان و دولتمردان را به این مساله جلب کنیم که حفط جان مردم اکنون مهمترین اولویت کشور است.
وی گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی کرونا مهمان ناخوانده ای است که از چند ماه قبل موارد تک گیر آن در کشور مشاهده شد اما اکنون به قدری این ویروس در کشور گسترش یافته و منتشر شده که به نظر می آید، این نوع ویروس، گونه غالب کرونا در کشور محسوب می شود، به طوری که هیچ یک از استانهای کشور از آسیب ویروس بریتانیایی کرونا در امان نمانده است.
مردانی ادامه داد: ویروس کرونای انگلیسی خیلی سریع از یک فرد به فرد دیگر انتقال پیدا می کند، سرعت انتقال و شدت سرایت آن نسبت به ویروس چینی کرونا بسیار بیشتر و میزان سرایت آن تا حدود ۷۰ درصد بیشتر است. بیشتر موارد ابتلا به این بیماری به صورت خانوادگی است و شواهد نشان می دهد که به نوعی به صورت جمعی و گروهی افراد را مبتلا می کند. به عنوان مثال در یک مراسم خانوادگی در تهران که ۴۳ نفر حضور داشتند همه ۴۳ نفر مبتلا شدند.
این فوق تخصص عفونی گفت: نکته بسیار مهم دیگر در مورد ویروس کرونای انگلیسی این است که بر خلاف ویروس ووهان، با انتشار ویروس انگلیسی، جوانان زیر ۲۰ سال و کودکان بیشتر گرفتار می شوند و به خصوص افراد سالمند، بیماران خاص و افرادی که ضعف ایمنی بدن دارند بسیار بیشتر در معرض خطر هستند و اکثر این افراد که به ویروس کرونا مبتلا شده اند، به بستری در بیمارستان نیاز پیدا می کنند.
مردانی ادامه داد: مجموع شواهد نشان می دهد که ویروس کرونای انگلیسی گونه غالب در ایران شده و اکثر استانهای کشور و مراکز استانها از جمله تهران، کرج، زنجان، اصفهان، ایلام، خرم آباد و اراک را گرفتار کرده و همه این استانها وضعیت قرمز پیدا کرده اند. به همین علت اعضای کمیته علمی ستاد ملی کرونا به اتفاق آرا طی نامه ای به ستاد ملی کرونا درخواست کرده اند که در این مناطق تعطیلی ۱۰ روزه اعمال شود تا بتوانیم با افزایش موارد ابتلا که واقعا همه بیمارستانهای کشور را درگیر کرده، مدیریت کنیم.
بیمارستانها از بیماران کرونا پر شده اند
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: اکنون همه بیمارستانهایی که بیمار کرونایی پذیرش می کنند، از این بیماران پر است، تخت های «آی سی یو» کاملا پر هستند و تخت های بستری این بیمارستانها در حال پر شدن است و بسیاری از آنها دیگر توان پذیرش بیمار جدید ندارند، از بسیاری از بیماران که با من تماس می گیرند و برای بستری بیمارشان کمک می خواهند، خجالت می کشم زیرا وقتی آنان را به یک بیمارستان معرفی می کنم، به آنان می گویند، جا نداریم و امکان پذیرش وجود ندارد.
وی افزود: توان کادر درمان هم حدی دارد، بنابراین باید مردم به هشدارها توجه کنند، قبل از عید به مردم هشدار دادیم که اصلا به سفر نروند اما عده زیادی از مردم توجه نکردند. به سفر رفتند و این مسئله به گردش بیشتر ویروس در کشور دامن زده است.
مردانی ادامه داد: اکنون به مردم و به خصوص افرادی که بیماری زمینه ای دارند، هشدار می دهیم که اصلا از خانه بیرون نیایند و تا جای ممکن از ظرفیت دورکاری و خدمات از راه دور و اینترنتی استفاده کنند یا از محل کار خود استراحت پزشکی بگیرند تا میزان ابتلا به بیماری در کشور کم شود.
وی گفت: راه پیشگیری از انواع ویروس کرونا مشخص است و تقریبا همه مردم آن را می دانند، مهمترین این اقدامات شست و شوی مداوم دست ها با آب و صابون و دوم رعایت فاصله اجتماعی در اماکن عمومی است در حالی که متاسفانه مراکز خرید، میادین میوه و تره بار، رستوران ها و اغذیه فروشی ها و وسایل حمل و نقل عمومی به شدت شلوغ هستند. مساله بسیار مهم دیگر استفاده از ماسک در تمام مدت تردد در خارج از منزل است، گرچه احتمال انتقال بیماری از سطوح کمتر شده اما انتقال هوابرد ویروس کرونا بسیار جدی است و مهمترین راه پیشگیری از آن استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی است.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: به جد از مردم می خواهیم از رفتن به مسافرت پرهیز کنند، قبلا اعلام می کردیم که از مسافرت های غیر ضرروی پرهیز کنند اکنون اعلام می کنیم حتی مسافرت های ضروری را هم به تعویق بیاندازید، حتی سفرهای مذهبی را هم به تعویق بیاندازید، از راه دور هم می شود به آستان مقدس امام رضا (ع) عرض ارادت کرد، حتی پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها فرزندان و نوه ها را دعوت نکنند و از شرکت در هر تجمعی خودداری کنند.
وی افزود: ستاد ملی مقابله با کرونا در مصوبه ای به ادارات ابلاغ کرده که کارمندان با حداقل ممکن در محل کار حاضر شوند و اغلب از ظرفیت دورکاری استفاده کنند، همه این اصول باید در کنار هم رعایت شود تا بتوانیم از مرحله بسیار سخت شیوع کرونا عبور کنیم.
بر اساس آخرین اعلام وزارت بهداشت تاکنون یک میلیون و ۹۶۳ هزار و ۳۹۴ به طور قطعی به کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد ۶۳ هزار و ۵۰۶ جان باخته اند آمار جانباختگان کرونا بعد از نوروز دوباره سه رقمی شده و دیروز تعداد ۱۷۴ فوتی ثبت شد و رکورد مبتلایان روزانه کرونا نیز با شناسایی ابتلای قطعی ۱۷ هزار و ۴۳۰ بیمار جدید شکسته شد.
آخرین دیدگاه