رئیس دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران اظهار داشت: در ایران حدود ۲۳ درصد جمعیت به نوعی دچار اختلالات روانی هستند.
حاجبی روز یکشنبه در نشست خبری آنلاین از وزارت بهداشت گفت: مطالعات در دنیا نشان می دهد که در کشورهای با درآمد متوسط ۷۵ درصد افراد دارای اختلال روانی مانند افسردگی و اضطراب از خدمات درمانی استفاده نمی کنند.
این میزان یک رقم جهانی است و در ایران نیز بین ۶۶ تا ۷۵ درصد افراد دارای اختلال روانی برای درمان به روانپزشکان، روانشناسان و متخصصان سلامت روان مراجعه نمی کنند.
وی گفت: در ایران به ازای هر ۴۵ هزار نفر یک روانپزشک داریم. این میزان البته در کشور توزیع مناسبی ندارد و میزان توزیع روانپزشک در برخی مناطق کشور از این میزان کمتر و در برخی جاها بیشتر است. در این مورد یک استاندارد جهانی وجود ندارد و میزان دسترسی مردم در کشورهای مختلف به روانپزشک و روانشناس متفاوت است.
حاجبی به نقش تغذیه سالم در سلامت روان اشاره کرد و گفت: تغذیه سالم جزئی از شبوه زندگی سالم است و با سلامت روان هم مرتبط است. تغذیه سالم همیشه تغذیه گران نیست بلکه شامل تنوع غذایی و مصرف غذاهایی است که برای سلامت انسان ضروری است.
وی ادامه داد: یکی از علایم جدی افسردگی کاهش اشتهاست و به جز موارد استثنایی افسردگی که موجب پر خوری می شود در اغلب اوقات افسردگی به کم اشتهایی منجر می شود و در هر صورت سلامت روان و تغذیه بر هم اثر متقابل دارند.
مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت گفت: در ایران حدود ۲۳ درصد جمعیت به نوعی دچار اختلالات روانی هستند و البته در این مورد نیز استاندارد مشخصی در دنیا تعریف نشده است.
حاجبی گفت: از زمان اجرای طرح تحول سلامت حدود دو هزار کارشناس سلامت روان در شبکه بهداشتی کشور به مردم خدمات سلامت روان ارائه می کنند. این افراد کارشناسان آموزش دیده ای هستند که در مباحث پیشگیری و مداخله هنگام بیماری روانی فعال هستند.
وی افزود: مهمترین بحث در حوزه سلامت روان افزایش سواد سلامت روان مردم و باید در این زمینه با افزایش آموزش همگانی از طریق رسانه مردم را نسبت به علایم و روش های کنترل خشم و اختلالات روانی و مراجعه به موقع به فرد متخصص آگاه کنیم.
حاجی ادامه داد: روانشناشان که در مقاطع کارشناسی و کارشناسی رشد و دکترا در دانشگاهها تحصیل می کنند، مجوز فعالیت خود را از سازمان نظام روانشناسی می گیرند و مسئولیت نظارت بر عملکرد این افراد نیز به عهده سازمان نظام روانشناسی است که بر اساس مصوبه و اسناسنامه ای که مصوب مجلس است فعالیت می کند.
مدیر کل سلامت روان وزارت بهداشت گفت: ۱۰ اکتبر (۱۹ مهر ماه) روز جهانی سلامت روان است و شعار امسال این روز از طرف سازمان بهداشت جهانی، سلامت روان برای همه: سرمایهگذاری بیشتر- دسترسی بیشتر انتخاب شده است.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه