سیاسی/ بین الملل گزارشگر روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» نوشت: سیاستمداران آمریکایی اخیرا با اجرای «نیرنگ های موذیانه» علیه شرکت «هواوی»، «تیک تاک» و «وی چت»، یک جدایی تکنولوژیکی بین آمریکا و چین به وجود آورده اند.
«جیمز جینگی» (James Jinqi) از گزارشگران برجسته روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز» با انتشار مقاله ای با عنوان «احتمال باخت آمریکا در جنگ تکنولوژی با چین»، تاکید کرد مشکلی که واشنگتن در حال حاضر با آن روبرو است، این است که احتمال دارد سرکوب شرکت های فناوری چین نهایتا در کوتاه مدت و بلند مدت، به ضرر خود آمریکا تمام شود.
سیاستمداران آمریکایی اخیرا با اجرای «نیرنگ های موذیانه» علیه شرکت «هواوی»، «تیک تاک» و «وی چت»، یک جدایی تکنولوژیکی بین آمریکا و چین به وجود آورده اند و این در حالیست که سرکوب شرکت های فناوری چین تقریبا اقدامی دیوانه وار تلقی می شود.
با این وجود، همانطور که بسیاری از تحلیلگران تاکید کرده اند، آمریکا نمی تواند از این وضعیت سودی ببرد؛ در عوض اینطور به نظر می رسد که آمریکا با سرکوب این شرکت های چینی، خودزنی کند.
نکته اول اینکه دولت فعلی آمریکا همچنان مشغول استفاده از اهرم های فشار بزرگی برای تحریک و سرکوب رقبای خود در سایر کشورهاست؛ چنین رویکردی از سوی آمریکا صرفا این پیام آشکار را به کشورهای جهان ارسال می کند که بدانند خطرهای سیاسی موجود در بازار آمریکا در حال افزایش است و بنابراین، بازار آمریکا مناسب سرمایه گذاری نیست.
این روند نه تنها مانع از سرمایه گذاری شرکت های چینی در آمریکا می شود، بلکه باعث ترس سایر سرمایه گذاران بالقوه از سرمایه گذاری در آمریکا می شود و نهایتا به قدرت رقابت آمریکا در جهان آسیب می رساند.
علاوه براین، رویکردی که دولت ترامپ در پیش گرفته، منجر شده است که مردم به محصولات آمریکایی برچسسب «سیاسی» بزنند که این روند بدون تردید از قدرت رقابت محصولات آمریکایی کم می کند.
سایه «کاهش عرضه» هواوی و سایر اقداماتی که دولت ترامپ پیش گرفته است منجر می شود تقاضا در بازار چین هر چه بیشتر و بیشتر به سمت سایر تامین کنندگان کالا در خارج از آمریکا سوق داده شود و بنابراین، سهم بازاری شرکت های آمریکایی آسیب ببیند.
برای مثال، 65 درصد از درآمد شرکت فناوری و تجهیزات ارتباطی و مخابرات «Qualcomm» مستقر در آمریکا که غول تراشه سازی به حساب می آید، از طریق بازار چین به دست می آید.
این در حالیست که این شرکت آمریکایی ماه گذشته هشداری صادر کرد مبنی بر اینکه درآمد سال مالی آن در سال 2019 میلادی به کمترین میزانش در طول 7 سال اخیر خواهد رسید و عمده دلیل این روند سقوط درآمد، مربوط به کاهش سفارشات و تقاضاهای مطرح شده از کشور چین است.
همین یک مورد نیست؛ در طول دو هفته گذشته حدود 3 هزار و 500 شرکت آمریکایی از جمله «تسلا»، «فورد موتورز»، «تارگت»، «وال گرینز» و «هوم دیپو» علیه «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شکایت و نسبت به افزایش تعرفه های گمرگی کالاهای ساخت چین به ارزش بیش از 300 میلیارد دلار اعتراض کردند و آن را غیرقانونی خواندند.
یکی از مسئولان شرکت «وال گرینز» می گوید که هزینه های آنها بیشتر از قیمت معمول «لوازم اداری و بسیاری از وسایل خانگی» است.
چنین نتیجه ای به وضوح با لاف زنی های اخیر آمریکا مبنی بر اینکه «هر چه جنگ تجاری طولانی تر شود، چین ضعیف تر و آمریکا قوی تر خواهد شد»، مغایرت دارد.
این رویکرد آمریکا در قبال شرکت های چینی نمونه ای واضح از نتیجه عکسی است که شعار حمایت از تولیدات داخلی مقامات آمریکایی، برای خود آنها به بار می آورد.
مجله «فارن افرز» اخیرا نوشته است که اقدامات دولت آمریکا معمولا «ناقص»، و «از روی بی فکری» است که حتی به برخی از مزایای سیستم نوآوری آمریکا آسیب می زند.
بر اساس گزارش های عمومی منتشر شده، چین در حال حاضر به مسیر تحقیق و توسعه خود در حوزه هایی مانند تولید لاستیک های هواپیمایی، یاتاقان های استیل، دستگاه های لیتوگرافی و همچنین برخی از فناوری های اصلی و مواد اولیه مهم سرعت بخشیده است؛ همانطور که در مقاله چاپ شده در مجله «فارن افرز» آمده است، چین مدت هاست که خود را برای مقابله با سرکوبگری آمریکا در حوزه فناوری، آماده کرده است.
badoorbin.comakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه