دیدی‌نو در تلویزیون/ «کتاب» همچون قالی پرنده

دیدی‌نو در تلویزیون/ «کتاب» همچون قالی پرنده

فارس نوشت: مسابقه­ تلویزیونی دیدی‌­نو با هدف ترویج کتاب و کتاب­خوانی و تأکید بر اهمیت و تأثیر کتاب‌خواندن در پرورش فکر و تغییر نگاه مخاطب به تازگی در جدول پخش شبکه­ نسیم قرار گرفته ­است.

یکی از جذاب‌ترین نظریه‌های مرتبط با موضوع«کتاب» و «مطالعه» از آن اسطوره‌شناس بزرگ میرچا الیاده است، الیاده کارکردی اسطوره‌ای برای کتاب و کتابخوانی در نظر می‌گرفت.

*«کتاب» اسطوره امروز است

از نظر او کتاب‌ها نقشی هچون اسطوره‌های جهان پیشامدرن دارند، چرا که انسان امروز با مطالعه کتاب، مجال می‌یابد تا از زمان پا فراتر نهد. درست مشابه همان کاری که در روزگاران گذشته اسطوره‌ها می‌کردند.

مطالعه، انسان را از زمان شخصی بیرون می‌کشد و او را وارد ضرباهنگ دیگری می‌کند و به او این امکان را می‌دهد تا در «تاریخ» دیگری زندگی کند.

*«کتاب» همچون قالی پرنده

از منظر الیاده کتاب‌ها همچون اسطوره‌ها هستند، چرا که آن‌ها در کنار این زندگی روزمره از وجود جهانی دیگر پرده برمی‌دارند که از حیث زمانی بر آن تقدم دارد. به طور مثال در بین اسطوره‌های ایرانی «قالی پرنده» چنین نقشی داشته است، ما را از جایی بر می‌دارد و به جایی دیگری به زمان و جهان دیگری می‌برد.

*ترویج فرهنگ کتابخوانی یک ضرورت است

در زمانه‌ای زندگی می‌کنم که فضای مجازی روز به روز مردم را از کتاب و کتابخوانی دورتر کرده است. بی‌شک در این وضعیت اضطراری که گریبان«کتابخوانی» را گرفته است، رسانه ملی نقشی اساسی خواهد داشت. از این رو نیاز به برنامه‌هایی با محوریت کتاب بسیار ضروری می‌نماید. برنامه‌هایی که هم مخاطبان را با کتاب‌های مختلف آشنا کند و هم آن‌ها را تشویق به کتابخوانی کند.

*دیدی‌نو به کتاب در تلویزیون

شاید به واسطه همین وضعیت است که مسابقه تلویزیونی دیدی‌نو با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی و تأکید بر اهمیت و تأثیر کتابخواندن در پرورش فکر و تغییر نگاه مخاطب به تازگی در جدول پخش شبکه نسیم قرار گرفته است.

دیدی‌نو در تلویزیون/ «کتاب» همچون قالی پرنده

مهران میرصالحی، تهیه کننده این برنامه، درباره دیدی‌نو گفته است که«هدف ما این است که اشخاصی که به هر دلیل خیلی با کتاب درگیر نیستند را درگیر کتاب کنیم».

*کار سخت جذب مخاطب در برنامه‌های با موضوع به کتاب

برنامه‌هایی که درباره کتاب ساخته می‌شوند، کار سختی برای جذب مخاطب در پیش دارند؛ چراکه این برنامه‌ها به فراخور موضوع که معرفی کتاب یا نویسنده آن است، حاوی بخش‌های گفتگو محور فاقد جذابیت‌های بصری هستند که دو یا چند کارشناس باهم به گفتگو می‌نشینند. معمولا این بخش‌ها خارج از حوصله مخاطب عام رسانه است؛ در حالی‌که قرار است این برنامه‌ها باعث رشد کتابخوانی در بین مخاطبان شود، به همین سادگی از جامعه مخاطبینش کاسته می‌شود. با این تفاسیر ایده ساخت مسابقه تلویزیونی با محوریت کتاب، در راستای ایجاد جذابیت رسانه‌ای، فکر درخشانی است.

*در دیدی‌نو چه خواهد گذشت؟

در هر قسمت از مسابقه دیدی‌نو، دو کتاب در سه بخش تماشاخانه، نگارخانه و نواخانه با کمک دو گروه شرکت کننده به بینندگان معرفی می‌شود. شرکت‌کنندگان باید با خلاقیت و ابتکار با طرحی از پیش نوشته درباره کتاب توضیح دهند.

در بخش بعدی آن‌ها باید فضای کتاب را با نوع خاصی از ابزار دکور که در دسترس‌شان است، ترسیم کنند و در بخش نواخانه، مانند گویندگان رادیویی باید قسمت‌هایی ازکتاب را که شامل گفتگو و دیالوگ است، بخوانند.

در پایان مسابقه، تصویری به نسبت جامع و به یادماندنی از دو کتاب معرفی‌شده در ذهن مخاطب نقش می‌بندد. همچنین هدایای شرکت کنندگان سبدی پر از کتاب است.

این مسابقه با اجرای شهرام شکیبا، هنوز در اول راه است و امید است با لحاظ شدن پیشنهادات و انتقادات کارشناسان و مخاطبان، یکی از مسابقات خاص و جذاب صداوسیما شود.

مسابقه دیدی‌نو چهارشنبه و پنجشنبه هر هفته ساعت ۱۸:۳۰ دقیقه از شبکه نسیم پخش می‌شود.

۵۵۵۵

پست بعدی

روایت ابطحی از نتیجه «مکاتبه خاتمی با رهبری و ملاقات اصلاح‌طلبان با مسئولان عالی‌رتبه»

ج نوامبر 25 , 2022
در اعتراضات اخیر، علیرغم مکاتبه آقای خاتمی با رهبری و ملاقات اصلاح‌طلبان با مسئولان عالی‌رتبه برای جلوگیری از خشونت و اصلاح امور، نشانه‌ای از این‌که خواسته‌ها مورد توجه حاکمیت قرار گرفته باشد نیست که کاش بود. محمدعلی ابطحی ، فعال سیاسی اصلاح طلب در صفحه شخصی تلگرام خود نوشت: یکی […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000