ایران در میان کشورهای با توسعه انسانی بالا/ جایگاه جهانی ایران یک پله بهبود یافت

اعتمادآنلاین|

سازمان ملل در جدیدترین گزارش توسعه انسانی سازمان ملل از بهبود یک پله ای ایران در رده ‌بندی جهانی توسعه انسانی خبر داد.

​به گزارش فارس، در این گزارش آمار مربوط به شاخص‌ های توسعه انسانی 191 کشور جهان از جمله ایران مورد بررسی قرار گرفته است.

جایگاه ایران به لحاظ توسعه انسانی در سازمان ملل

*بهبود یک پله ای جایگاه ایران در رده‌بندی توسعه انسانی

گزارش توسعه انسانی 2022 که به بررسی آمار و اطلاعات مربوط به سال 2021 می پردازد، نمره ایران از نظر شاخص توسعه انسانی در این سال 0.774 را اعلام کرد که نسبت به نمره 0.777 که برای سال 2020 ثبت شده بود، کاهش یافته است.

با وجود اینکه نمره ایران کاهش یافته اما رتبه کشور از این لحاظ در جهان بهبود یافته است.

ایران در سال 2020 رتبه 77 را به خود اختصاص داده بود که این جایگاه در سال 2021 یک پله بهبود یافته و به 76 رسیده است.

شاخص توسعه انسانی رقمی از صفر تا یک است که هرچه این رقم برای یک کشور بیشتر باشد به معنای توسعه یافتگی بیشتر آن کشور در حوزه انسانی است.

ایران در سال 2017 جایگاه 63 و در سال 2018 جایگاه 65 را در اختیار داشت.

بر اساس گزارش سازمان ملل، ایران همچنان در میان کشورهای دارای توسعه انسانی بالا محسوب می شود.

بر اساس گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، کشورهای جهان از نظر میزان توسعه انسانی به 4 گروه تقسیم می شوند: کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا، کشورهای دارای توسعه انسانی بالا،‌ کشورهای دارای توسعه انسانی متوسط و کشورهای دارای توسعه انسانی پایین.

در گزارش جدید سازمان ملل 66 کشور در گروه نخست قرار گرفته‌ اند یعنی دارای توسعه انسانی بسیار بالا هستند و 49 کشور در گروه دوم، 44 کشور در گروه سوم و 32 کشور نیز در گروه چهارم قرار داده شده‌ اند.

* سوئیس رتبه نخست/ ایران بالاتر از چین، برزیل، هند و اندونزی

گزارش این نهاد بین المللی نشان می دهد که توسعه انسانی ایران از 115 کشور جهان بیشتر است. کشورهای چین، اوکراین، کوبا، برزیل، الجزایر، مصر، اردن، آفریقای جنوبی، اندونزی، لبنان، عراق و هند به لحاظ توسعه انسانی پایین تر از ایران قرار دارند.

بر اساس این گزارش، سوئیس با نمره 0.962 توسعه یافته ‌ترین کشور جهان به لحاظ توسعه انسانی محسوب می شود. پس از آن، نروژ و ایسلند به ‌ترتیب جایگاه های دوم و سوم را به خود اختصاص داده اند. جایگاه های چهارم تا دهم نیز به کشورهای هنگ‌کنگ، استرالیا، دانمارک، سوئد، ایرلند، آلمان و هلند اختصاص داده شده است.

سودان جنوبی با نمره 0.385 در جایگاه پایانی رده‌بندی جهانی را از این نظر قرار گرفته است.

متوسط نمره جهان در شاخص توسعه انسانی در سال 2021 بالغ بر 0.732 اعلام شده است که نسبت به یک سال پیش از آن کمتر شده است. شاخص های توسعه انسانی در جهان تا پیش از شیوع همه گیری کرونا همواره روند صعودی داشت اما از سال 2020 روند کاهشی به خود گرفته است.

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

پست بعدی

قائم‌مقامی: مقابله با نفوذ ایران ترکیه را مجبور به همکاری با اسرائیل کرد

ش سپتامبر 10 , 2022
اعتمادآنلاین| ترکیه به دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. منافع اقتصادی مشترک و مواضع سیاسی و نظامی که به یکدیگر نزدیک شده اند، باعث شده تا اردوغان با سرعت هر چه تمام تر در صدد بهبود روابط خود با تل اویو بر بیاید. با همه اینها یک مانع […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000