تأمین نیروی ماهر و کاربلد همواره یکی از دغدغه های دستگاه های دولتی و بنگاه های تولیدی و خصوصی بوده و هست. اینکه یک نیروی کار بتواند تمام و کمال از پس کار تعریف شده برایش بر بیاد درخواست همه کارفرمایان است. اما چند سالی است که این نیروها از سوی شرکت های تأمین نیروی انسانی که حکم واسطه ای بین دستگاه ها و متقاضیان کار هستند صورت می گیرد که معمولاٌ اختلاف هایی میان نیروی کار از یک سو و پیمانکاران از دیگر سو دیده می شود و کشمکش های زیادی در این زمینه وجود دارد.
به گزارش تسنیم، عقیده کارگرانی که با این شرکت ها در ارتباط هستند این است که تنها قراردادهای ثابت و ماندگار، راهکاری برای حفظ امنیت شغلی آنان است. دغدغه دیگر آنان، امنیت شغلی و پرداخت به موقع حقوقهایشان است. بیشتر آنان از شرکتهای پیمانکاری تامینگر نیروی انسانی دلخوشی ندارند و میگویند یا بخشی از پولشان خورده میشود یا حقوقشان را دیر به دیر پرداخت می کنند.
شرکت های پیمانکاری از اوایل دهه هفتاد با هدف تعدیل ساختاری و به منظور کاهش بار مالی دولت روی کار آمدند. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی حضور آنها در کنار رواج قراردادهای موقت، سبب شد کارگران به تدریج حتی برای رسیدن به حداقلیترین حقوق خود نیز مجبور به مبارزه باشند. نقش پیمانکاران در مقرراتزدایی از قانون کار پررنگ است و این را انبوه کارگرانی می گویند که برای دستمزد به موقع که ابتدایی ترین نیاز کارگران است محروم هستند.
کارگران پیمانکاری قربانی سودخواهی و منفعت طلبی هرچه بیشتر پیمانکاران میشوند. این کارگران از یک سو به دلیل اینکه زیر مجموعه شرکت مادر نیستند از مزایای شغلی مجموعه مادر محروم هستند و از سوی دیگر با بدقولی های کارفرمایان از مزایای خود محروم می شوند.به راحتی می توان گفت که کارگران پیمانکار جزو محرومترین کارگران هستند.
*حق و حقوق کارگران در شرکت های پیمانکاری پایمال می شود/ درخواست حذف شرکت های پیمانکاری از دولت
ناصر چمنی, رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم،درباره عمده ترین مشکلات کارگران در حال حاضر گفت:یکی از مشکلات کارگران انعقاد قرارداد با شرکت های پیمانکاری است. کارگران خواستار از بین رفتن شرکت های پیمانکاری هستند. بخش زیادی از حق و حقوق کارگران در شرکت های پیمانکاری از بین می رود.
وی با بیان اینکه کارگران خواستار از بین رفتن شرکت های پیمانکاری هستند گفت: بخش زیادی از حق و حقوق کارگران در شرکت های پیمانکاری از بین می رود. مدتی است که نمایندگان کارگران برای جلوگیری از بین رفتن حق و حقوق نیروی کار پیشنهاد حذف پیمانکاری را داده اند، عمده مشکلات این دسته از کارگران در حوزه پرداخت دستمزد و حق بیمه از سوی کارفرما است.
چمنی افزود: با فعالیت شرکت های پیمانکاری تأمین نیروی انسانی شرایطی را برای تضییع حقوق کارگران مهیا می شود. این شرکت ها سود بالایی دارند اما این سود از جیب کارفرمایان برداشت نمی شود، بلکه با پرداخت نکردن حقوق کارگران و پایمال شدن حق و حقوق آنها از جیب قشر زحمت کش کارگربرداشت می شود.
رئیس کانون انجمن های صنفی کارگری با اشاره به اینکه هنگامی که کارگران از شرکت های پیمانکاری اخراج می شوند نمی توانند حق و حقوق خود را زنده کنند گفت:چندین بار پیش آمده است که کارفرما یا دستگاه دولتی شرکت پیمانکاری را معرفی میکند که اصلاً پاسخگو نیست و هنگامی که کار کارگر به شکایت می رسد، دست کارگر به جایی بند نمی شود.
چمنی افزود:در شرایطی که هر روز بر هزینه های زندگی کارگران افزوده می شود, برای ترس از بیکار شدن و تمدید نشدن قرار داد خود از مطالبات خود چشم پوشی می کنند. به همین دلیل در شرکت های پیمانکاری حق وحقوقشان پایمال می شود. کارگران در جستجوی معاش خانواده راهی کارگاهها میشوند، برای همین طبیعی است که برای حفظ این موقعیت ملاحظه کرده و از سایر مطالبات قانونی خود نظیر رعایت اصول ایمنی،حقوق به موقع و… در محیط کار چشم پوشی کنند.
آخرین دیدگاه