مجلس از دولت رئیسی سهم خواهی می کند؟

مجلس از دولت رئیسی سهم خواهی می کند؟

شرق نوشت:مجلس یازدهم از همان ابتدا بنا را بر سرنگونی دولت روحانی گذاشته بود و نمایندگان اصولگرا از هیچ تلاشی برای استیضاح روحانی و وزرای او مضایقه نکردند اما بی‌نتیجه ماند و دولت تدبیر و امید تا پایان مهلت قانونی خود بر سر کار مانده است.

آنچه در این میان هدر رفت، وقت نمایندگان مجلس برای سروسامان‌دادن به وضعیت کشور بود که صرف بازی سیاسی شد و هزینه گزافی از بیت‌المال برای این دعواهای سیاسی خرج شد.

گرچه اکنون مجلس از یکدست‌سازی سیاسی حمایت می‌کنداما صدای سهم‌خواهی از کابینه رئیسی چند روزی است از مجلس به گوش می‌رسد و عدم توفیق نمایندگان مجلس در این مسیر ممکن است بار دیگر این همدست‌سازی را بر هم زند که نتیجه آن ادامه چالش مجلس با دولت بعدی خواهد بود.

نمایندگان مجلس که بارها نشان داده‌اند به پاستورنشینی علاقه بیشتری نسبت به بهارستان‌نشینی دارند، تا قبل از انتخابات در سودای کسب صندلی ریاست‌جمهوری تلاش کردند و اکنون به دنبال مناصب وزارت و معاونت ریاست‌جمهوری هستند.

مالک شریعتی، نماینده تهران در مجلس یازدهم، در گفت‌وگو با ایلنا درخصوص احتمال نقش‌آفرینی نمایندگان در چینش کابینه چه به صورت حضور مستقیم خودشان یا به صورت معرفی‌کردن افرادی برای مناصب گفت:اینکه کسانی بخواهند فردی را تحمیل کنند، حتما غلط است؛ مجلس چنین برنامه‌ای ندارد اما ما اکنون نمی‌دانیم ممکن است در مورد یکی، دو نفر یا سه، چهار نفر تقاضا از سوی خود دولت باشد که کمک کنند که آن هم باید بررسی شود. اما اینکه نماینده‌ها متقاضی حضور در کابینه باشند من چنین استنباطی ندارم.

انتقادات به سهم‌خواهی مجلس از دولت جدید زبان برخی از نمایندگان را به انتقاد از وضعیت فعلی گشوده است و محمدمهدی زاهدی، نماینده مردم کرمان در مجلس درباره تمایل برخی از نمایندگان فعلی مجلس شورای اسلامی برای حضور در کابینه رئیسی، تصریح کرد: البته ممکن است برخی از نمایندگان مجلس به دنبال آن باشند که جایگاه خود را ارتقا دهند و در دولت فعالیت کنند اما نمایندگانی هم در مجلس حضور دارند که قبلا سابقه وزارت یا معاونت ریاست‌جمهوری را داشته‌اند اما الان تمایلی به حضور در دولت ندارند و به دنبال این موضوع نیستند. نماینده مردم کرمان در مجلس تأکید کرد: بر این اساس، ما نباید همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی را با یک چشم ببینیم و بسیاری از نمایندگان مشغول فعالیت‌های نمایندگی خود بوده و به دنبال آن هستند که در کنار دولت، مشکلات کشور و مردم را حل‌وفصل کنند. او با بیان اینکه سهم‌خواهی گروه‌های سیاسی از دولت جدید اقدامی مذموم است، گفت: دولت نباید به شکل شرکت تعاونی اداره شود. پیروزی رئیسی بسیاری از نمایندگانی را که در ایام انتخابات علم حمایت از رئیسی برداشته بودند یا در ستاد او فعال بوده‌اند، به هوس انداخته که رخت پارلمانی را از تن به در کرده و همراه با رئیسی راهی پاستور شوند؛ آن‌هم درست یک ماه بعد از آنکه رهبری آن توصیه مهم به مجلسی‌ها را داشتند. به نظر می‌رسد فصل کوچ از بهارستان به پاستور برای برخی نمایندگان آغاز شده است. لیست‌های مختلفی از کابینه احتمالی هرازگاهی منتشر می‌شود که فصل مشترک همه آنها اسامی تعداد بسیاری از نمایندگان مجلس است؛ اسامی‌ای همچون قاضی‌زاده‌هاشمی و نیکزاد و حتی تعدادی از پایداری‌های مجلس مانند نبویان و ذوالنوری در لیست‌ها قرار دارند.

23302

پست بعدی

چالش های چینش کابینه/ چهره‌های تندرو در دولت سیزدهم جایی ندارند 

د جولای 5 , 2021
گمانه زنی ها در خصوص کابینه رئیسی در حالی افزایش پیدا کرده که فعالان سیاسی معتقدند حضور نداشتن سهم خواهان می تواند کمک شایانی به رئیس جمهور آینده کند. چینش کابینه دولت سیزدهم بحث مهم این روزهای سیاسیون و فضای سیاسی کشور است؛ کابینه‌ای که هر روز برای آن لیست‌های […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000