یک متخصص داروسازی بالینی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور در برنامه پزشک شما از شبکه شما در مورد مصرف آنتی بیوتیک ها توضیحاتی ارائه داد.
در ادامه مهم ترین بخش گفت و گو با دکتر سپیده الیاسی می خوانید.
♦آنتی بیوتیک ها انواع مختلفی دارند اما در جامعه و بین مردم به اشتباه با عنوان چرک خشک کن شناخته شده است.
♦برخی از آنتی بیوتیک ها باکتری کش دارند اما همه آن ها این خاصیت ندارند و فقط جلوی میکروب را می گیرند.
♦آنتی بیوتیک های تزریقی به علت نیاز به پایش و کنترل های دستگاهی، مصرف آنها فقط در بیمارستان ها صورت می گیرد؛ پس از تزریق باید کلیه و… چک شود.
♦آنتی بیوتیک های خوراکی برای درمان های سرپایی است و به طور غیر منطقی بین مردم بدون مشورت پزشک مصرف می شود.
♦یکی از دغدغه های مهم پزشکان، مقاومت میکروبی است؛ این پدیده با مصرف نادرست، غیر منطقی و ناقص ماندن دوره درمان اتفاق می افتد و در حال حاضر خطر جدی جامعه تلقی می شود زیرا باکتری های مقاوم از انسان به انسان های دیگر انتقال و درجامعه پخش می شود.
♦مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها، قطع کردن درمان، سرساعت نخوردن، تغییر تعداد مصرفی آن ها در طول درمان و.. خطرناک است.
♦یکی از عوارض مهم مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها؛ از بین رفتن باکتری های مفید بدن است، با از بین رفتن باکتری های مفید بدن شروع به تولید باکتری های مضر و میکروبی می کند.
♦بسیاری از آنتی بیوتیک ها عوارض گوارشی مانند؛ دل درد، حالت تهوع، اسهال، استفراغ ایجاد می کند، که نباید خودسرانه شروع به قطع آن ها کنیم.
♦ایران 16 برایر بیشتر از مصرف استاندارد جهانی؛ مصرف آنتی بیوتیک دارد که این خود نشان از یک خطر در کشور است.
♦بسیاری از داروها با آنتی بیوتیک ها تداخل دارویی ایجاد می کند که مصرف خودسرانه آن می تواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند، به هیچ عنوان نباید بدون مشورت پزشک از آنتی بیوتیک استفاده کرد.
badoorbinakhbarazad.comمنبع : خبرفوری
آخرین دیدگاه