آمارهای کرونا در این روزها تا حدودی سیر نزولی به خود گرفته، این در حالی است که بازخورد سفرها میتواند ظرف دو هفته آینده، ما را نسبت به روند صعودی بیماری نگران کند.
به گزارش خبرنگار مهر، با گذشت ۶ ماه از شیوع کرونا در کشور، همواره شاهد سیر نزولی و صعودی بیماری در مقاطع مختلف زمانی بودهایم. به طوری که در فروردین و اردیبهشت، توانستیم بیماری را کنترل کنیم. اما، با تعطیلات خرداد، به یکباره روند بیماری صعودی شد و دوباره آمارها بالا رفت.
این وضعیت باعث شد تا موضوع اجباری شدن استفاده از ماسک در ستاد ملی مدیریت کرونا به تصویب برسد و از ۱۵ تیر ۹۹، استفاده از ماسک در فضاهای سربسته اجباری شد.
روند استفاده از ماسک و هشدارهای مکرر وزارت بهداشت نسبت به خطرات ابتلاء به کرونا، دست به دست هم داد تا دوباره آمار کرونا تا حدودی مدیریت شود. این در حالی است که نگرانیها نسبت به تبعات مسافرتهای غیر ضروری مردم، همچنان ادامه دارد.
قبل از شروع تعطیلات پشت سر گذاشته بود که مسئولان و دستاندرکاران حوزه سلامت کشور نسبت به انجام سفرهای غیر ضروری هشدار داده بودند. اما، آنچه را از وضعیت جادهها شاهد بودیم، حجم زیادی از مسافرتها بود.
این وضعیت باعث شد تا وزیر بهداشت، با انتشار متنی در اینستاگرام، دلخوری خودش را از انجام مسافرتها نشان دهد.
سعید نمکی نوشت: پس از روزهای سخت و نفسگیر و مهار موارد ابتلاء و مرگ و میر در اقصی نقاط کشور با تلاش شبانه روزی همکارانم و شهادت، ابتلاء و زمینگیر شدن تعدادی از آنها و نزدیک شدن مجدد مرگ و میرها به سمت دو رقمی کاش توانی، اختیاری، ابزاری یا مددی فراتر از تمنا و خواهش و التماس داشتم تا با این ترددهای بیرویه برای روزهای سخت خیز مجدد بیماری و زحمت و گرفتاری همکارانم مضطرب نمیشدم و تا این حد از مظلومیت، خستگی و بردباریشان شرمساز نمیگشتم.
وزیر بهداشت نوشت: ای کاش میتوانستم با تمسک به شیوههایی سختگیرانهتر و تادیب اندکی که رعایت نمیکنند و با بیتوجهی حقوق شهروندی انبوهی را که رعایت میکنند زیر پا میگذارند در مهار بیماری توفیقات بیشتری تقدیم مردم نازنین سرزمینم کنم. گرچه شهادت منتهی آرزوی ما در خدمتگزاری به مردم دردمند کشورمان است اما ای کاش عزیزترین فرزندان رنج کشیدهمان به عنوان مدافع سلامت قربانی سادهانگاری و بیتوجهی گروهی نمیشدند و ای کاش همگان با رعایت شیوهنامهها فرصت بازتوانی دیگرمان ببخشند تا اگر خدایی ناکرده پاییزی سخت در راه بود همکاران رنجورم شاداب و با طراوت همچون گذشته در مقابل هجمه سنگین بیماری تاب آورند.
در همین حال، علیرضا زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، با بیان اینکه وقوع پیک دوم کرونا بار زیادی بر دوش کادر درمان تحمیل کرد، گفت: مبتلا شدن کادر درمان، علاوه بر خارج شدن آنان از مدار، باعث فشار مضاعف به سایر نیروها میشود.
وی افزود: هم در عید نوروز، هم در عید فطر و هم در تعطیلات متراکم خرداد، این افزایش آماری برای ما اثبات شده است. یکی از عوامل پرخطر و پر ریسک سفرهایی است که انجام میشود، به ویژه در استانهایی که وضعیت قرمز بیماری را دارند هرگونه تردد میتواند در چرخش این ویروس اثر داشته باشد.
زالی ادامه داد: توصیه مؤکد ما این است که امسال بر خلاف سالهای گذشته عزیزان در محل سکونت خود باقی بمانند و ترجیحاً از سفرهای غیر ضروری اجتناب کنند، زیرا ما فکر میکنیم اگر این سفرها اتفاق بیافتد و مجدداً یک چرخش انجام شود، پیکهای بعدی بیماری زودتر از آنچه که در انتظار آن هستیم پدید میآید و طبیعتاً منجر به خستگی تیم درمانی شده و با توجه به حجم بالای کار تیمهای درمانی میتواند بر استمرار خدمت رسانی تأثیر منفی داشته باشد.
این اظهارات فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران، قبل از تعطیلاتی بود که حالا پشت سر گذاشتهایم و باید منتظر عواقب و تبعات آن در روزهای آینده بود. چرا که گفته میشود بروز موارد جدید ابتلاء، بین ۱۰ تا ۱۴ روز خودنمایی میکند.
این در حالی است که به فصل پاییز نزدیک میشویم و باید از هم اکنون خود را آماده آنفلوانزا کنیم که گفته میشود بعد از ۱۰ سال دوباره با شیوع بالایی از میزان ابتلاء همراه خواهد شد و این گونه است که نگرانیها نسبت به شیوع همزمان دو بیماری ویروسی، تشدید شود.
شروین شکوهی متخصص بیماریهای عفونی، ضمن هشدار در خصوص فرا رسیدن فصل پاییز و تقارن دو اپیدمی ویروسی کووید ۱۹ و آنفلوانزا، گفت: اگر فردی دچار علائم مشترک این دو بیماری شد، حتماً باید با مراکز بهداشتی و درمانی ارتباط برقرار کرده و در صورت نیاز به موقع درمان مناسب را دریافت کند تا زنجیره انتقال این دو ویروس کمرنگ شود.
مدیر گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: خطر ابتلاء به ویروس کووید ۱۹ در کمین تمام افراد، حتی کسانی است که تاکنون به کرونا مبتلا شده اند و ابتلای آنها ثابت شده است.
در همین حال، حمید عمادی رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی ره، به خبرنگار مهر، گفت: مقابله با بیماری تنفسی که واکسنی برای آن وجود نداشته باشد، کار خیلی سختی است.
کد خبر 5011601
-
پروتکل های بهداشتی تا ریشه کنی ویروس کرونا باید اجرا شود
-
۱۰۹ فوتی کرونا در شبانه روز گذشته/حال ۳۷۲۹ بیمار وخیم است
-
نگران انتقال ویروس از مسافران برگشتی به تهران هستیم
-
آمار جان باختگان کرونا به ۲۱ هزار و ۴۶۲ نفر رسید/حال ۳۷۵۹ بیمار وخیم است
-
چرا پوشاندن بینی با ماسک مهم است
-
حماس از میانجیگری قطر برای کاهش تنش با رژیم صهیونیستی خبر داد
-
آمریکا، امارات و رژیم صهیونیستی بیانیه مشترکی صادر کردند
-
پادشاه سعودی شماری از مقامات وزارت دفاع را برکنار کرد
-
توزیع بذور اصلاحشده گندم در مرکز لرستان آغاز شد
-
نیروی انسانی جمعیت هلال احمر تقویت میشود
-
مقاومسازی ۱۲۱ هزار واحد مسکن روستایی در لرستان
-
۱۶ هزار بسته معیشتی در استان بوشهر توزیع شد
-
«مجید حاتمی نیا» سرپرست اداره دامپزشکی خرمآباد شد
-
جمعآوری وسایل بازی غیراستاندارد مستقر در دو پارک «الشتر»
-
اولویت ما آموزش حضوری است / سامانه شاد تا ۷۰ درصد از دانش آموزان را پوشش می دهد
-
موضع گیری خصمانه مقام صهیونیست از امارات علیه ایران
-
دو بازیکن جدید مد نظر استقلال مشخص شدند/ انجام مذاکرات رسمی
-
ادامه پذیره نویسی واحدهای صندوق سرمایه گذاری پالایشی یکم
-
قتل فجیع کارمند سازمان آب منطقهای شیراز به دست نوید افکاری/ثبت تصویر جنایت توسط دوربینهای مداربسته
-
معرفی اعضای جدید هیات مدیره پرسپولیس و خداحافظی با هاشمی
-
گلر جذب نشود خودم به میدان می روم
-
جلسه رسول پناه با یحیی گل محمدی در تمرین پرسپولیس
-
بازیکن تیم ملی فوتبال ایران به العربی قطر پیوست
-
فرود هواپیمای صهیونیستها در امارات سریال خیانت و ننگ است
-
مجیدی به باشگاه لیست نداد/ اقدام خودجوش مسئولان برای تمدید قراردادها
آخرین دیدگاه