اگر بودجه «فوتبالیست‌ها» را داشتیم …

کارگردان انیمیشن «والیبال» که در چند جشنواره بین‌المللی به موفقیت رسیده است، می‌گوید تمام بودجه این انیمیشن را خودش پرداخت کرده و تمام کارهای آن بر عهده خودش و همسرش بوده است.

کاوه سیستانی ـ کارگردان انیمیشن «والیبال» ـ است که به تازگی برنده جایزه اول جشنواره light of the world روسیه شده است. این انیمیشن پیش از این هم توانسته بود عنوان بهترین اثر جشنواره فروزن کشور آمریکا را به خود اختصاص دهد و همچنین در جشنواره فیلم کوتاه سال اسپانیا برگزیده شده سات .

سیستانی درباره ساخت این اثر به ایسنا گفت: این‌ کار را خودم انجام دادم و تقریبا ۹ ماه طول کشیده است. هزینه‌اش هم زیاد بوده است. خودم و همسرم فریبا فرزان‌فر این‌کار را به سرانجام رساندیم. ایشان هم کارگردان بودند و هم در ایده اثر به من کمک کردند.

او موانع و مشکلاتی که در حوزه تولید انیمیشن وجود دارد متعدد خواند و توضیح داد:‌ فقط عشق به کار است که ما را به ادامه راه امیدوار می‌کند. نه تنها حمایتی نمی‌شود بلکه سنگ اندازی هم می‌شود؛ برای مثال یکی از مشکلات ما این بود که سایت‌هایی که مربوط می‌شود به ثبت‌نام در جشنواره‌های بین‌المللی، همه‌ فیلتر هستند؛ یعنی حتی برای ثبت نام در یک جشنواره بین‌المللی باید از فیلترشکن استفاده کنیم.

او به صحبت هایش این جملات را اضافه کرد: می‌توانم بگویم ایده‌های خوب اصلا حمایت نمی‌شوند. البته در مرکز گسترش سینما مستند و تجربی و انجمن سینماگران جوان کمتر با این مشکل روبه رو می‌شویم.

سیستانی در پاسخ به این پرسش که چرا به رغم همکاری با جوانانی که در حوزه انیمیشن در جهان حرفی برای گفتن دارند، باز هم کارهای قابل توجهی در صداوسیما ساخته و پخش نمی‌شود و کارتونی خارجی مانند «فوتبالیست ها» بارها از شبکه های داخلی پخش می شود؟ عنوان کرد: متاسفانه تنها کارهای دنباله دار و مجموعه ای در صدا و سیما ساخته می‌شود و رویکردی مثل کارتون‌های خارجی ندارند؛ از کارهای تک قسمتی که عمدتا باکیفیت تر و ماندگارترند و مخاطبان زیادی هم دارند حمایت نمی شود؛ در صورتی‌که اینگونه آثار می تواند صدا و سیما را در تراز جهانی مطرح کنند و توانایی فیلمسازان تلویزیون ایران را به همه دنیا نشان دهند.

صداو سیما هدفش از تولید آثار در مرحله اول سرگرمی نیست و تجاری هم نیست. اهدافی است که از اول تعریف شده است. طبیعتا بودجه‌ای هم که از جانب صداو سیما در اختیار تهیه‌کننده ها و کارگردان‌ها قرار می‌گیرد برای آثاری است که مد نظر خودشان باشد.

این کارگردان انیمیشن ادامه داد: انیمیشن‌هایی مثل «فوتبالیست‌ها» به سمت سرگرمی و مخاطب پسند بودن می‌روند. برای همین با اقبال عمومی بیشتری روبرو می‌شوند. از طرفی بودجه‌های خیلی کلانی صرفشان شده و با بودجه‌هایی که در اختیار انیمیشن ساز های ایرانی قرار می‌گیرد قابل قیاس نیست. اگر بچه‌های ایران در کمپانی‌های بین‌المللی و با آن بودجه‌ها کار کنند جزو بهترین‌ها می‌شوند.

سیستانی در پایان به رشد روزافزون فیلم کوتاه و تجربی در ایران اشاره کرد و گفت: روزی آرزوی یک فیلمساز بود که اثرش به جشنواره‌های آسیایی راه پیدا کند اما امروز شاهد کسب عناوین بیشماری از سوی فیلمسازان کوتاه ایرانی و بیش از همه انیماتورهای ایرانی در جهان هستیم.

داستان انیمیشن «والیبال»، درباره دو سرباز است که لب مزر کشورشان هستند. این سربازان بخشی از سیم خاردار را برمی‌دارند و به جایش تور والیبال می‌گذارند. توپ والیبال به صورت تمثیلی شبیه ماه و خورشید هم هست که بین مرز دو کشور جابه جا می‌شود. بعد جنگ شروع می‌شود. این داستان پایان باز دارد و نتیجه‌گیری خاصی نمی‌کند. زمان این انیمیشن حدودا سه دقیقه و نیم است.

از دیگر آثار کاوه سیستانی می توان به انیمیشن «نفت و خون» اشاره کرد که در جشنواره هیروشیما در زمره بهترین فیلم های سال ۲۰۱۸ قرار گرفت و همچنین در جشنواره گیراف کانادا عنوان بهترین تکنیک را کسب کرد.

5f4093b2d8eeb_5f4093b2d8eed

انیمیشن

پست بعدی

مصائب روحانی / مروری بر اتفاقات تلخ دوره ریاست‌جمهوری روحانی

ش آگوست 22 , 2020
اگر حسن روحانی را بداقبال‌ترین رئیس‌جمهور ایران بدانیم سخن گزافی نگفته‌ایم. دولت دوم روحانی در حالی سال آخر خود را پشت سر می‌گذارد که در این نزدیک به هشت سال، با انواع و اقسام مشکلات مواجه بوده است. د..

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000