استاد دانشگاه علوم پزشکی گفت: وزارت بهداشت در زمان شیوع کرونا با پرستاران قرارداد ۸۹ روزه میبندد تا از مزایای قرارداد ۹۰ روزه برخوردار نشوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی اجتماعی با موضوع چالشهای پرستاری در کرونا با حضور هادی رنجبر، دکترای پرستاری و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران روانه آنتن شد.
هادی رنجبر در آغاز با بیان اینکه بر اساس پژوهشی که در بین پرستاران انجام شده است دغدغه اصلی پرستاران این است که بیماری را به خانواده خود انتقال دهند و ادامه داد: بهترین امکانات محافظت فردی هم نمیتواند ایمنی کامل در برابر کرونا ایجاد کند و اظهار داشت متأسفانه با امکاناتی که در اختیار پرستاران کشور قرار دارد مراقبت از سلامت بسیار دشوار است.
وی افزود: به پرستاران در طول شیفت ۱۲ ساعته دو عدد ماسک داده میشود این در حالی است که ماسکهای جراحی حداکثر ۲ ساعت دوام میآورند و به همین دلیل بسیاری از پرستاران ناچارند با هزینه شخصی ماسک و شیلد تهیه کنند.
رنجبر با ابراز تأسف نسبت به نادیده گرفتن حقوق پرستاران گفت: از محل پولهایی که بیمارستان دریافت میکند برای تهیه ماسک پرستاران هزینه نمیشود و در بیمارستانها ماسک سه لایه بی کیفیت دوخته میشود تا پرستار با استفاده از آن از بیمار مراقبت کند.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران از نحوه قرارداد با پرستاران در زمان شیوع ویروس جدید انتقاد کرد و گفت: همه سازمانها برای قرارداد کوتاه مدت نکوهش میشوند اما وزارت بهداشت با پرستاران قرارداد ۸۹ روزه میبندد تا از مزایای قرارداد ۹۰ روزه برخوردار نشوند.
رنجبر با بیان اینکه اولویت وزارت بهداشت، پرستاران و کادر درمان نیستند گفت: پرستاری که با قرارداد ۸۹ روزه مواجه است، دستمزد کاری که انجام میدهد به جیب شخص دیگری میرود و شیفت شب برای او حساب نمیشود به تدریج دچار مشکل میشود و این موضوع نشان میدهد دغدغههای این قشر در رده آخر اهمیت برای وزارتخانه قرار دارد.
وی، پرستاری را مسئولیت اجتماعی توصیف کرد و گفت: مسئولیت اجتماعی یک چارچوب اخلاقی دارد که از قانون هم بالاتر و یک موضوع دو طرفه است یعنی اگر برای سازمانی کار میکنیم که مسئولیتش را در قبال ما انجام نمیدهد ما هم تا حدی که میتوانیم مسئولیت خود را در قبال مردم و جامعه انجام میدهیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: پرستاران در حال انجام مسئولیت اجتماعی خویش هستند اما افرادی که باید در برابر آنها مسئولیت خود را انجام دهند این کار را نمیکنند.
رنجبر تاکید کرد: نمیتوان گفت تا زمانی که منافع عدهای در میان است از پرستار استفاده کنیم و زمانی که موضوع خرج و مخارج مطرح شد از او بخواهیم ایثار کند و انتظار داشته باشیم او از جان خود بگذرد.
به عقیده وی تضاد منافع یکی از دلایل وضعیت فعلی پرستاران است. در حال حاضر قدرت سیاسی اقتصادی در دست گروهی است که با گروه دیگر تضاد منافع دارند یعنی پزشکان قدرت اقتصادی و سیاسی دارند و در مجلس و وزارت خانهها پستهای کلیدی دارند.
کد خبر 4999210
-
خطرناک ترین علامت کووید ۱۹ را بشناسید/ فلج اندام ها
-
۱۵ دقیقه تماس با فرد کرونایی شما را مبتلا می کند/چگونه مشکوک به کرونا شویم
-
نمره پایین پاساژها و نانوایی ها در رعایت پروتکل های بهداشتی/نگران سفرهای شهریور هستیم
-
۱۶۱ فوتی کرونا در شبانه روز گذشته/ ۱۵ استان در وضعیت قرمز هستند
-
هزینه به جان خریدن خطر کرونا فقط ۲۵ هزار تومان!
-
داخلیها مراقب باشند درگیر جریان تحریف نشوند/ دشمن دنبال ناکارآمدی نظام است
-
کسب یک امتیاز برابر گل گهر ارزشمندتر از برد است
-
سلامت و باور مردم در ماه محرم حفظ شود
-
هیئتهای مذهبی فاقد مجوز خراسانجنوبی ساماندهی میشوند
-
۲ پیشنهاد اروپایی برای بازیکن پرسپولیس/ احتمال کوچ بشار رسن به عربستان
-
تلاش «جیرجیرک» برای روشن نگه داشتن چراغ تئاتر/ ریسک کردم
-
تمرینات تیم کشتی آزاد ترکیه آغاز شد
-
صفحه اول روزنامه های استان زنجان ۲۶ مرداد۹۹
-
بررسی سازوکار پیش فروش نفت در جلسه غیرعلنی مجلس
-
خطرناک ترین علامت کووید ۱۹ را بشناسید/ فلج اندام ها
-
۵ نفری که توافق ابوظبی-تل آویو را مهندسی کردند/ از میلیاردر یهودی تا مشاور مرموز «بن زاید»
-
اقدام بازیکن ذوب آهن اخلاق را در فوتبال زنده کرد
-
نتایج هفته بیست و نهم لیگ برتر و جدول ردهبندی/ یک سقوط کننده قطعی شد
-
واکنش ترامپ به شکست قطعنامه ضدایرانی در شورای امنیت
-
برترینهای «حافظ» در سایه کرونا معرفی شدند/ شب «هیولا» و «سرخپوست»
-
سرمربی سوریه: با تیم ملی فوتبال ایران بازی نمیکنیم
-
انفجار یک بمب دیگر در مسیرکاروان نظامی آمریکا در عراق
-
امضای نخستین قرارداد بین شرکت های اماراتی و صهیونیستی
-
جریمه یک کارگزاری به دلیل واریز دیر هنگام وجوه سهام عدالت/ درخواستهای فروش کاهش یافت
-
چین از نشست شورای امنیت با حضور ایران استقبال کرد
آخرین دیدگاه