روشهای حمل بار از دبی به ایران به 3 روش مختلف صورت میگیرد که هریک از این روشها، مزایا و معایبی بههمراه دارند. دبی مهمترین شهر امارات است و قطب اقتصادی مهمی در جهان محسوب میشود. پساز اعمال تحریمهای بینالمللی علیه ایران، دبی، درگاهی برای ورود بسیاری از کالاهای اروپایی و آمریکایی به ایران شد. در این فرآیند، کالاها ابتدا به دبی منتقل و سپس به ایران ارسال میشوند.
این انتقال ممکن است ازطریق ریاکسپورت (ارسال کالا از دبی به ایران)، کراس استاف (تغییر وسیله حمل و مدارک حمل در دبی قبلاز ارسال به ایران) یا ترانزیت صورت گیرد. به همین دلیل، حجم حملونقل تجاری بین دبی و ایران بسیار بالا است و بسیاری از بازرگانان ایرانی ازطریق دبی کالاهای خود را به ایران وارد میکنند.
ما در این مطلب قصد داریم دررابطهبا روشهای مهم حمل بار از دبی به ایران و مزایا و معایب این روشها، به بحث و تبادلنظر بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
راههای حمل بار از دبی به ایران و بررسی مزایا و معایب آنها
روشهای حمل بار از دبی به ایران به 2 روش هوایی و دریایی انجام میشود. در سالهای پساز تحریم، دبی به دروازهای برای ورود کالاهای اروپایی به ایران تبدیل شده و بازرگانان ازطریق این مرکز، کالاهای خود را وارد ایران میکنند؛ چراکه بیشتر فروشندههای اروپایی اجازه تجارت با ایران را ندارند و بهصورت مستقیم نمیتوانند محصولات خود را به ایران وارد کنند.
ازاینرو، فرودگاه دبی و بندر جبل علی، محل حملونقل کالا از دبی به ایران است. اگر قصد ارسال بار از خارج از کشور، به ایران را دارید، با درنظرگرفتن شرایط هریک از روشهای دریایی یا هوایی میتوانید مناسبترین روش حمل را انتخاب کنید.
حمل بار از دبی به ایران به روش هوایی
حمل هوایی بار از دبی به ایران سریعترین و کارآمدترین راهکار برای واردات کالاها از دبی است. در این روش، کالا با استفاده از هواپیما از فرودگاههای دبی به ایران منتقل میشود. بهواسطه زیرساختهای حملونقل پیشرفته و شبکه گسترده هواپیماها در این کشور، امکان ارسال بارهای مختلف با وزن و حجم متفاوت از دبی به ایران امکانپذیر است.
- مزیت: انتقال بار از دبی به ایران به روش هوایی، مزیتهای زیادی بههمراه دارد. ازجمله این موارد میتوان به سرعت حملونقل بالا و شرایط باربری مناسب برای بستههای پستی و کالاها اشاره کرد.
- معایب: معایب این روش حملونقل، مربوط به هزینه باربری است. بنابراین، این روش حملونقل در برخی موارد پیشنهاد نمیشود. بهعنوان نمونه، اگر کالای شما 500 کیلوگرم بیشتر باشد، ارسال این کالا بهصورت هوایی منطقی نیست.
حمل دریایی یکی از روشهای حمل بار از دبی به ایران
در این روش، کالای تجاری از بنادر دبی به بنادر ایران با استفاده از کشتی یا لنج منتقل میشود. حمل دریایی بار از دبی به ایران برای کالاهایی که وزن و حجم بالایی دارند و زمان تحویل آنها چندان مهم نیست، روش مناسبی است. حملونقل دریایی به کاهش هزینهها کمک میکند و امکان حمل یکباره بارهای بزرگ را فراهم میآورد. علاوهبر این، ازلحاظ زیستمحیطی مزایای گستردهای دارد.
- مزیت: قیمت ارزان برای انتقال کالا از مزیتهای خوب حمل دریایی بار از دبی به ایران است. این ویژگی موجب میشود تا با کمترین مبلغ ممکن بتوان بارهای سنگینوزن را به روش دریایی از دبی به ایران جابهجا کرد.
- معایب: این روش برای انتقال خردهبار، روش مناسبی نیست و نسبت به حمل هوایی، سرعت بسیار کمتری دارد. ازطرفدیگر، ممکن است مشکلاتی در ترخیص کالا از گمرک بهوجود بیاید یا شرایط نامساعد جوی، درصورت عدم بیمهبودن کالا، خسارتهایی برای مالک بههمراه داشته باشد.
حمل بار از دبی به ایران به روش زمینی
استفاده از کامیونها و تریلیهای باربری یکی از روشهای خوب و کاربردی برای حمل کالا است؛ اما انتقال کالا به صورت زمینی از دبی موجب افزایش هزینه در حملونقل میشود. به همین دلیل، توصیه میشود که تجار بهجای حملونقل زمینی کالا، از روشهای حملونقل هوایی و دریایی استفاده کنند؛ چراکه این 2 روش نسبت به نوع زمینی، کمهزینه و سریعتر هستند.
ذکر این نکته ضروری است که برای خردهبارها نباید از کانتینر استفاده کرد؛ چراکه این کار با پیچیدگیهای خاصی همراه است و در اغلب موارد ازسوی شرکت پذیرفته نمیشود. برای انتقال موفقیتآمیز بار، انتخاب مناسب کانتینر و رعایت قوانین و مقررات حملونقل بینالمللی، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
- مزایا: این شیوه حملونقل، نسبت به سایر روشها ازنظر هزینه و سرعت جابهجایی مقرونبهصرفهتر است.
- معایب: در حملونقل جادهای احتمال وقوع تصادف بیشتر است و این احتمال وجود دارد که وسیله نقلیه در مسیر خود با مشکلات فنی روبهرو شود.
نکات کلیدی روشهای حمل بار از دبی به ایران
هزینه ارسال کالا از دبی به ایران به عواملی مانند روش حمل، وزن و حجم کالا بستگی دارد. حمل کالا از دبی به ایران به 2 روش دریایی و هوایی انجام میشود.
- استفاده از روش زمینی برای انتقال بار از دبی به ایران بهدلیل وجود برخی هزینهها و محدودیتها توصیه نمیشود.
- روش دریایی یکی از روش های حمل بار از دبی به ایران است که در اغلب موارد مقرونبهصرفهتر از نوع هوایی است. این روش حملونقل به 2 صورت فله و کانتینری انجام میشود.
- روش هوایی هزینه بیشتری نسبت به حمل دریایی دارد. عوامل مؤثر بر هزینه حملونقل هوایی شامل وزن، حجم کالا، نوع قرارداد و داخلی یا خارجی بودن شرکت هواپیمایی است. در قراردادهای نوع FCA، هزینه حمل کالا از کارخانه تا فرودگاه دبی، گمرک و فرودگاه دبی بر عهده فروشنده است. ناگفته نماند در قراردادهای نوع Ex Works، این هزینهها را باید متقاضی کالا پرداخت کند.
با توجه به این عوامل، میتوانید مناسبترین روش حملونقل را با توجه به نیازها و شرایط خود انتخاب کنید.
جمع بندی
با توجه به موقعیت تجاری امارات، با واسطه قراردادن این کشور بهراحتی میتوان به تجارت کالاهای مورد نظر پرداخت. حمل دریایی، هوایی و روش حمل گرانقیمت زمینی، روشهای حمل بار از دبی به ایران هستند. با بررسی نوع، حجم و وزن کالا میتوانید بهترین تصمیم برای انتقال بار از دبی به ایران اتخاذ کنید.
آخرین دیدگاه