ایسنا نوشت: پکن بامداد امروز (دوشنبه) به وقت محلی برای دومین بار در ماه جاری میلادی (آوریل) با پدیده توفان شن مواجه شد که به آلودگی شدید هوای آن انجامید و پیشبینی میشود که مردم ساکن این شهر در روزهای پنجشنبه و جمعه نیز شاهد توفان باشند.
به نقل از ایندیپندنت، با اینکه فقط سه ماه و نیم از آغاز سال جاری میلادی (۲۰۲۳) گذشته، این هشتمین توفان شنی است که پایتخت چین را درمینوردد. پکن و شهرهای نزدیک به آن معمولا در اواخرفصل بهار با توفان شن مواجه میشوند.
دفتر هواشناسی پکن شامگاه گذشته (یکشنبه) هشدار زرد رنگ اعلام کرد و از مردم خواست ملاحظات مربوطه را پیشبینی و رعایت کنند؛ هشداری که سومین رده هشدار در طبقهبندی چهار رنگی محسوب میشود.
باد شدید و توفان شن، هم بر کیفیت هوا و زندگی روزمره مردم تاثیر میگذارد و هم بر محیط زیست و کشاورزی. کارشناسان میگویند وضع بد کشت سبزیجات در منطقه صحرای «گوبی» در مغولستان، عامل تشدید توفانهای شنی است. دلیل بهاری بودن توفانها هم این است که برفِ آبشده و رشد کند گیاهان، باعث میشود که مقدار زیادی شن در نواحی مرزی چین و مغولستان جمع شود.
ما جون"، مدیر نهاد غیرانتفاعی «موسسه مسائل عمومی و زیستمحیطی» در چین گفت: فعالیتهای نامناسب انسانی در تولید و زندگی روزمره میتواند در مناطق خشک و آسیبپذیر اختلال ایجاد کند و به بیابانزایی بینجامد. این قضیه محدود به چین نیست بلکه در مغولستان هم افراط در چرای دامها و فعالیت معادن را مشاهده میکنیم.
چین با جدیترین مشکلات آلودگی هوا در جهان مواجه است و در سالهای گذشته کوشیده است تا قوانین و مقررات سختگیرانهتری در این زمینه وضع کند از جمله فعالیت کارخانهها به ویژه در شمال این کشور محدود شدهاند.
"لیو بینگجیانگ"، یکی از مقامهای وزارت بومشناسی و محیط زیست چین چند ماه پیش گفته بود که این کشور تا ۲۰۲۵ میلادی خواهد توانست آلودگی سنگین هوا را به صفر برساند. اما عوامل مختلفی از جمله پیشبینیناپذیر بودن آبوهوا و … کار را پیچیده میکنند.
بیشتر بخوانید:
35271
آخرین دیدگاه