به بهانه شروع فصل دوم برنامه «مهمونی» نگاهی بیندازیم به تمام اتفاقاتی که این برنامه پشت سر گذاشت.
مهسا بهادری: «بابا! چی دارین میگیرین؟» طهماسب بعد از «جانم» میگوید: «یه برنامهست دیگه پدر». وقتی دخترش از او میپرسد آیا کمی درباره این برنامه در حال ساخت توضیح میدهد، طهماسب اخم میکند و میگوید: «نخیر!» اما دختر میپرسد«عروسک هم دارین؟» طهماسب هم با ذوق میگوید: «داریم.» و این برود سرآغاز شروع فصل اول برنامهای به نام «مهمونی»، چند روز پیش هم خبر خوبی برای نوروز ۱۴۰۲ منتشر شد و آن پخش فصل دوم برنامه «مهمونی» از یک پلتفرم شبکه نمایش خانگی بود. ایرج طهماسب بعد از قطع همکاری با تلویزیون و پایان تولید «کلاه قرمزی»، سال گذشته قدمی مهمی برداشت و با عروسکهایی جدید در فضایی متفاوت، مجموعه «مهمونی» را در پلتفرم نماوا تولید کرد. ۴ قسمت ابتدایی این مجموعه در نوروز ۱۴۰۱ منتشر شد و پخش هفتگی آن تا اوایل مهر ادامه پیدا کرد.
فضای متفات برنامه و درخشش شخصیتهای عروسکی جذاب بچه، پشه، شاباش، دیجی، مگس، روح و … باعث شد این مجموعه خیلی زود میان مخاطبان جا باز کند و تا مدتها به عنوان یکی از مهمترین برنامههای شبکه خانگی شناخته شود.
فصل دومی که شروع شد
حالا پلتفرم فیلیمو اعلام کرده که در کنار نماوا میزبان «مهمونی» شده است. قسمت اول از فصل جدید «مهمونی» سهشنبه، یکم فروردین، ساعت ۸ صبح منتشر خواهد شد.
حسن خدادادی، تهیهکننده و مجری طرح این مجموعه است و احمد فیاض، روجا بهبهانی، علی زرمهری و پانیذ زنگنه گروه نویسندگان این مجموعه را تشکیل میدهند. هوتن شکیبا، کاظم سیاحی، بهادر مالکی، سهیل مستجابیان، الی امامی، امیر ادیب و نازنین شعبانی صداپیشگان این مجموعهاند و عیسی یوسفیپور، محمد لقمانیان، پیمان فاطمی، شیما بخشنده، علی پاکدست و نگار شهبازی، گردانندگان عروسکهای این سریال هستند. همچنین علی زرمهری، سهیل رهبر، زارع سارا صبری و احمد فیاض در فصل جدید مهمونی به ایفای نقش پرداختهاند.
به ابتدای سال ۱۴۰۱ بازگردیم، زمانی که «مهمونی» از طریق شبکه نمایش خانگی در دسترس مخاطبان قرار گرفت و همانند کلاه قرمزی ترکیبی از شخصیتهای مختلف عروسکی و کاراکترهای نمایشی داشت. در میان شخصیتهای عروسکی «بچه» با صدای هوتن شکیبا و «پشه» با صدای کاظم سیاحی خیلی زودتر از آن چیزی که پیش بینی میشد، بین مخاطبانش جا افتاد و ویدئوهای تقطیع شده اش در فضای مجازی دست به دست شد. شاباش، دی جی، کته، قیمه، مگسی و همچنین روح هم از شخصیتهای عروسکی این مجموعه در فصل اول بودند که در نوع خود جذابیتهایی داشتند.
اما یکی از مواردی که در این برنامه به وضوح جای خالیاش حس میشد، غیبت حمید جبلی بود که بیش از ۵۰ سال با هم همکاری داشتند. حتی حواشی زیادی درباره این ماجرا پیش آمد که روایتی از احتلاف جبلی با طهماسب داشت اما به مرور زمان ای حوواشی تکذیب شد و عنوان شد که حمید جبلی فعلا قصد فعالیت در حوزه سینما، تلویزیون و شبکه نمایش خانگی را ندارد. خبری که به واقع هم درست بود؛ چراکه عمده فعالیت های ثبت شده این هنرمند در سال های اخیر نگارش کتاب و برگزاری نمایشگاه نقاشی بوده است.
بیشتر بخوانیذ:
اعلام روز و ساعت پخش اولین قسمت از فصل دوم «مهمونی» ایرج طهماسب
ایرج طهماسب با «بچه» و «پشه» برمیگردد/ فصل ۲ «مهمونی» در راه است
اعلام روز و ساعت پخش اولین قسمت از فصل دوم «مهمونی» ایرج طهماسب
نقدهایی که واکنش داشت
همشهری آنلاین اردیبهشت امسال و در اوج شهرت و محبوبیت این برنامه مصاحبهای انجام داد و از زبان یک عروسکگردان نقدی را به این برنامه عروسکی وارد کرد. برنامه عروسکی «مهمونی» به کارگردانی ایرج طهماسب، از نوروز امسال روی شبکههای نمایش خانگی مخاطبان را به وجد آورده و تکیه کلامهای شخصیت «پشه» میان مردم دهان به دهان میچرخد. اما حاجطاهری میگوید: «اینکه اصطلاحی در یک سریال دهان به دهان بچرخد، ابتدا ناشی از فقدان خوراک فرهنگی-هنری است.» این عروسکگردان و صداپیشه برنامههای عروسکی میافزاید: «همه کسانی که عروسک میسازند، ادعای طراحی عروسک دارند در حالی که این تخصص با دیگر تخصصها جمع نمیشود و کار هر کسی نیست.»
پیش از آن و در شانزدهم فرورین، یعنی دقیقا بلافاصله بعد از باز شدن روزنامهها روزنامه جامجم نقدی درباره این برنامه منتشر کرد و نوشت: «هرچند سعی شده با درجهبندی مثبت ۱۲ و دستهبندی برنامه به عنوان کمدی و تاکشو، بچهها را از تماشای برنامه منصرف کنند اما میدانیم که باتوجه به حضور عروسکهایی در این برنامه چنین ممانعتی چندان شدنی نیست. به جز این با در نظر گرفتن به کاربردن برخی حرفها و تکیهکلامها از سوی پشه و هتاکیها و فحاشیهای ناتمام بادوم (پسرک گلفروش)، خطر بدآموزی به شدت در کمین هر کودکی حتی بزرگتر از ۱۲ سال است که گذرش به تماشای این برنامه بیفتد. اگر این اتفاق افتاد، همانقدر که طهماسب موقع فحاشی، جلوی دهان بادوم را میگیرد، همزمان پدر و مادرها هم باید جلوی گوشهای بچههایشان را بگیرند!»
خیلی از افراد هم دیالوگ «بده بزنیم» پشه را دارای بدآموزی دانستند و حتی شایعاتی مبنی بر ممنوعالتصویری این عروسک منتشر شد و ماجرا از این قرار بود که پشه چندین قسمت بود که در برنامه حاضر نمیشد، کاظم سیاحی، صداپیشه شخصیت پشه در «مهمونی» اعلام کرد که گفته شده علت غیبت پشه نبود من بود که درست و غلط بودن این اظهار نظر، گردن مصاحبه شونده باشد. اما چرا این شک و شبهه ایجاد شده بود؟
چون کاظم سیاحی صداپیشه این عروسک، با انتشار پستی در اینستاگرام درباره این موضوع نوشت: «دوستی که در عکس بالا مشاهده میکنید، دوباره در مهمونی حضور دارد، و این حضور دوباره را بهانه کردم، تا از همه کسانی که در طول هفته گذشته نگران بودند و به من پیغام دادند، تشکر کنم.
ممنون از همه پیامهای محبت آمیز و حمایت گرانه شما و همچنین پیغامهای شماتت آمیز شما، که درپی مصاحبهای ارسال میشد که در آن گفته شده بود غیبت پشه بخاطر عدم حضور من بوده است (درست و غلط بودن این اظهار نظر باشد گردن مصاحبه شونده و …).
ببخشید که امکان پاسخ دادن به پیغامهای شما را نداشتم.
امیدوارم از حضور دوباره جناب پشه لذت ببرید؛ و در اخر، چه خوشبخت است جناب کنت موسکیتو دراکو که این همه طرفدار دارد؛ و دیگر حرفی ندارم، دم شما گرم، و به قول جناب موسکیتو ختم جلسه.»
پشه بدآموزی دارد؟
همان زمان محمد لقمانیان، عروسکگردان این کار درباره بد آموزی داشتن این عروسک به خبرآنلاین گفت: «آخه ماجرا این است که مگر عبارت «بده بزنیم!» شما را یاد چه چیزی میاندازد؟ مسئله این است که بدآموزی نسبت به چه چیزی؟ ضمن اینکه برنامه «مهمونی» محدودیت سنی ۱۲ سال به بالا را دارد نکته بعد اینکه بدآموزی داشتن یک موضوعِ بسیار کلیشهای شده، چون در حال حاضر، همه انسانها همه مسائل را میدانند. ضمن اینکه این دیالوگ را یک شخصیتی به نام پشه میگوید که کارش نیش زدن است. اگر این دیالوگ را هر شخصیت دیگری میگفت بیادبانه بود اما این حرف را کسی میگوید که اقتضای طبیعتش نیش زدن است.»
این عروسکگردان ادامه داد: «نکته بعد اینکه اگر این نوع پرداخت شخصیتی و خلاقیتها نباشد، ما چگونه میتوانیم شخصیتهای جدیدی را بسازیم؟ اگر ما یک بچهای نداشته باشیم که بگوید تو رو سنن، چگونه میتوانیم یک کارکتر جدید خلق کنیم؟ آیا همه بچهها در طول تاریخ نمایش عروسکی باید مودب باشند؟ معلوم است که اینگونه نمیتوان خلاقیت و تازگی ایجاد کرد.»
او در پایان گفت: «در حال حاضر هم عبارت «این محتوا بدآموزی دارد»، تبدیل به یک حرف بسیار دم دستی شده تا با استفاده از آن بسیاری از کارها را زیر سوال ببرند.»
۵۷۲۴۵
آخرین دیدگاه