چینی‌‌‌ها در راه دریاهای ایران

چینی‌‌‌ها در راه دریاهای ایران کد خبر: 599768 | ۱۴۰۱/۱۲/۰۹ ۲۰:۰۰:۳۰ اعتمادآنلاین |

رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور گفت: با سطح رویکرد مثبتی که در مذاکرات کلی بین دو کشور در سفر اخیر رئیس‌‌‌جمهور به چین وجود داشت، چینی‌‌‌ها برای حضور در همه پروژه‌‌‌های دریایی ایران آمادگی دارند.

به گزارش «ایرنا»، سعید جعفری به تشریح راهبرد کشور در مذاکره با طرف‌های چینی، انتقال فناوری و همکاری‌های مشترک دریایی چین و ایران پرداخت و افزود: تمرکز سفر اخیر به لحاظ گره‌گشایی‌های مالی بین دو کشور بود. با توجه به اینکه چین بزرگ‌ترین تولیدکننده دریایی بوده و دارای شرکت‌های بزرگ و توانمندی است، در سفر اخیر با یکی از این شرکت‌ها و سهامداران اصلی آنها مذاکراتی داشتیم و در حوزه‌های مختلف صنعتی و تجاری و حتی دریایی مذاکرات خوبی انجام شد.

او بیان ‌‌کرد: با توجه به رویکردهایی که انتظار می‌رفت ما با روی باز این شرکت‌ها مواجه شدیم، آنها از بحث همکاری مشترک دریایی در ایران استقبال کردند؛ به این صورت که تا حد امکان عمق ساخت داخلی و توانمندی کشتی‌سازی‌هایمان را به کمک چینی‌ها بالا ببریم. جعفری درباره زمینه مشارکت چینی‌ها گفت: طرف چینی از این سرمایه‌گذاری مشترک بسیار استقبال کرد. عمده گفت‌‌‌وگوها در زمینه انتقال فناوری در زمینه طراحی و مباحث علمی و فنی انواع شناورها بود. در حال حاضر ما شرکت‌های خوبی را در این زمینه داریم، اما به دلیل اینکه در ساخت بسیاری از شناورها تجربه کمی داریم، بهتر است شرکت مجرب دیگری که تجربه ساخت در این زمینه را دارد، حداقل به عنوان شرکت مشاور در کنار ما باشد.

او ادامه‌‌‌داد: در بسیاری از مواقع از نرم‌‌‌افزارهای غیر‌اصلی و متفرقه استفاده می‌کنیم که ممکن است خطاهایی نیز رخ دهد، به همین دلیل حضور این شرکت‌ها در روند طراحی و ساخت، به‌‌‌ویژه درباره شناورهایی که طراحی آنها در داخل انجام نشده، بسیار مفید است.

رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی کشور اظهار کرد: طرف چینی برای حضور در همه پروژه‌های دریایی ایران اعلام آمادگی کرده است؛ مسائل و مشکلات مالی در مذاکرات کلی بین دو رئیس‌جمهور تقریبا حل شد، پیش‌تر نیز نشانه‌های مثبتی برای ایجاد همکاری از طرف چینی‌ها دریافت می‌شد؛ اما زمانی که به مباحث مالی می‌‌‌رسیدیم، این بحث‌ها متوقف می‌شد، اما با سطح رویکرد مثبتی که در مذاکرات کلی وجود داشت در مباحث جزئی نیز موفق به پیشرفت در مذاکرات شدیم.

جعفری در ادامه اظهار کرد: تامین قطعات کلیدی که توان تولید آنها در داخل کشور وجود نداشته و تهیه آن نیز در سطح بین‌الملل برای ما مشکل است، دیگر توافقی بود که در زمینه دریایی به دست آمد و در عوض همه شرکت‌های چینی دسترسی‌شان به تولیدکنندگان اصلی سهل‌الوصول شده و به‌راحتی قادر به گرفتن تاییدیه‌‌‌های وندور هستند. وندور در زنجیره تامین، به شرکت بازرگانی معتبر اطلاق می‌شود که تامین‌‌‌کننده کالا یا خدمات است.

او تصریح کرد: توافقی نیز در زمینه سرمایه‌گذاری در ساخت داشتیم، بدین‌‌‌صورت که طرف چینی اعلام آمادگی خود را مبنی بر سرمایه‌گذاری مشترک در حوزه تکمیل یاردهای کشتی‌سازی در بخش‌هایی که در داخل کشور توان تکمیل این نواقص وجود نداشته باشد اعلام کرد. رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی، درباره لزوم برنامه‌ریزی متقابل برای بهره‌برداری بهتر از این مذاکرات تاکید و بیان کرد: در حال حاضر باید خواسته‌های خودمان را نظام‌مند کنیم تا موفق به توافق نهایی یا انعقاد قرارداد با چین شویم. رویکرد و برنامه ما این است که به دلیل ثبات در تصمیم‌گیری و اجرا در مجموعه‌های خصوصی نسبت به بخش‌های دولتی و نیمه‌دولتی، شرکت‌های خصوصی فعال در زمینه دریایی را با طرف‌های چینی مرتبط کنیم.

وی افزود: البته فعلا شرکتی را به عنوان مجموعه هدف انتخاب نکرده‌ایم و در حال بررسی هستیم که اگر قرار باشد ایران هدف این همکاری قرار گیرد، مجموعه‌ای را انتخاب کنیم که به لحاظ جغرافیایی، ساختاری و دسترسی انعطاف‌پذیر باشد.

پست بعدی

ماجرای مسمومیت دانش‌آموزان پردیسی از زبان خودشان

س فوریه 28 , 2023
۳۵ دانش‌آموز دختر در فاز۱۱ شهر پردیس مسموم شدند که با انتقال به مراکز درمانی حال آنها مساعد است، بسیاری از آنها مرخص شدند؛منبع گازگرفتگی و مسمومیت مشخص نشده و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد. دریافت 19 MB کد خبر 5721906 بستری شدن ۹ دانش آموزی قمی در بیمارستان […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000