ایسنا نوشت: با توجه به در پیش بودن سال نو، اهدای کتاب به کودکان به عنوان عیدی سال نو ضمن اینکه اقدامی شایسته در جهت ایجاد علاقه مطالعه در بین کودکان است؛ در ارتقا فرهنگ مطالعه و مقابله با آسیبهای ناشی از وابستگی شدید و زیانبار کودکان به فضای مجازی نیز گامی مؤثر است.
عصر سرعت و دیجیتال سبب شده است افراد با بسیاری از کارها فاصله بگیرند؛ زیرا دیگر صبوری و حوصله کافی برای انجام آن را ندارند. یکی از اموری که در این عصر رو به فراموشی رفته، مطالعه است.
کودکان به واسطه انعطافپذیری شخصیتی که دارند میتوانند از این آسیب عصر سرعت دور شوند و در این زمینه بزرگترها با اهدای کتابهای جذاب و مفید به کودکان میتوانند نقش زیادی ایفا کنند.
با توجه به در پیش بودن سال نو، اهدای کتاب به کودکان به عنوان عیدی سال نو ضمن اینکه اقدامی شایسته در جهت ایجاد علاقه مطالعه در بین کودکان است؛ در ارتقا فرهنگ مطالعه و مقابله با آسیبهای ناشی از وابستگی شدید و زیانبار کودکان به فضای مجازی نیز گامی مؤثر است.
برخی از این کتابها به شرح ذیل است:
مجموعه ۴ جلدی قصههای پیامبر (ص) نوشته زهرا عبدی
در این مجموعه چهار حکایت نبوی در خصوص نوع برخورد و سلوک پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) با کودکان به صورت زیبا و با قلمی جذاب به صورت کتاب کودک تولید شد. گرچه این کتاب برای کودکان تولید شده و در راستای آشنایی کودکان با اخلاق نیکوی پیامبر (ص) نگاشته شده است، لکن حقیقت این است که برای بزرگسالان نیز مفید بوده آنها را نیز از نوع برخورد آن حضرت با کودکان آگاه و امکان الگوگیری و تأسی به ایشان را برای بزرگسالان فراهم آورده است.
یکی از عناوین «قصههای پیامبر و کودکان» با عنوان «خواب آرام» واکنش پیامبر (ص) نسبت به ادرار کردن نوزاد در دامان آن حضرت را به زیبایی به تصویر کشیده است.
مجموعه پنججلدی رنگینکمان
نوشته کلر ژوبرت
خانم کلر ژوبرت نویسنده مسلمان فرانسوی است که کتاب را به زبان فارسی نوشته و خود، تصویرگر آن بوده است. وی خطاب به پدر و مادرها میگوید:
«داستان تخیلی قالب بسیار مناسبی برای انتقال مفاهیم دینی و اخلاقی به کودکان است؛ زیرا میتواند موقعیتی را خلق کند که در آن، یک شخصیت کودکانه با تجربهای مواجه شود که حاوی مفهوم دینی یا اخلاقی است.»
در هر یک از پنج جلد کتاب «داستانهای رنگینکمان»، حدیثی را انتخاب و سعی کردم مفهوم نهفته در آن را به صورت غیرمستقیم و ملموس، برای کودکان قابل درک نمایم.
نکته حایز اهمیت اینکه این مجموعه ۵ جلدی به زبان فرانسوی نیز منتشر شده است و برای آموزش زبان فرانسوی بسیار سودمند است.
مجموعه ۱۰ جلدی شکوفههای دانایی
این مجموعه برای آموزش ده نکته اخلاقی و تربیتی به خردسالان تولید شده نویسنده خوب کودک حیدری ابهری آن را به رشته تحریر درآورده است. نکات یاد شده عبارت است از:
۱- چرا بسم الله میگوییم؟
۲- چرا با حیوانات مهربان باشیم؟
۳- چرا در کارهای خانه کمک کنیم؟
۴- چرا نباید دروغ بگوییم؟
۵- چرا با کودکان مهربان باشیم؟
کتابهایی از مصطفی پورنجاتی
در داستانهای بزیِ شاد و سرحالِ قصه ما هربار اتفاقی میافتد که باعث میشود او یاد بگیرد چگونه با پدر و مادر و دوستان خود، بهتر رفتار کند. کمک گرفتن، اذیت نکردن دیگران، زورگویی نکردن، اجازه گرفتن از دوست برای استفاده از وسایل او و نیز خوشحال کردن بزرگترها، رفتارهای اجتماعی است که در مجموعه کتاب داستانهای بزی، به شکل تصویری به کودکان آموزش داده میشود.
قصههای من و رایا نوشته زهرا عبدی
رایا یک رباط هوشمند و بانمکی است که در زندگی تخیلی خانواده سینا و سارا کوچولو وارد شده و قصههای بسیار شیرین و نمکی را خلق کرده است. البته نویسنده با تخیل خود زندگی چند دهه آینده را به تصویر کشیده و ورود تکنولوژی پیشرفته در دهههای آینده را با زندگی اخلاقی درآمیخته و بین این دو پیوندی باورپذیر برقرار نموده است.
این مجموعه خواندنی برای کودکان بسیار جذاب و در عین حال حاوی نکات ارزشمندی برای آنان در سبک زندگی اخلاقی و اسلامی است. خلاقیت و ایده پردازی یکی از نکات ویژه در تولید این اثر بوده است.
مجموعه ۵ جلدی داستانهای گوگوری به قلم زینب علیزاده
گوگوری گورهخر بازیگوش و در عین حال با نمکی است که در جنگل با دوستانش زندگی میکند و هر بار اتفاقی جذاب برایش میافتد و از آن درس میگیرد. مطالعه قصههای گوگوری نشاط آور و آموزنده است و البته نویسنده در هر داستان یک پیام اخلاقی را به صورت خاص برجسته کرده و در پایان نیز با درج یک حدیث کوتاه مضمون آن پیام اخلاقی را برای کودکان آورده است.
این رویکرد کودکان عزیز را با اسامی پیشوایان معصوم علیهم السلام و سخنان گرانبهای آنان آشنا میسازد و نکات ارزشمند برگرفته شده از آموزههای دینی را وارد متن زندگی کودکان میسازد.
مجموعه پنج جلدی صفات خدا نوشته محمد تقی سبحانی نیا
از آنجا که خداوند برای بشر فقط از طریق صفاتش شناخته میشود و ذهن و عقل بشر به شناخت ذات خداوند راه ندارد و در حقیقت کوچکتر از آن است که بتواند به قلمرو شناخت ذات پروردگار راه یابد لذا معرفی خداوند از طریق صفات او برای کودکان نیز در حد و اندازه ذهن بسیط آنان امکان پذیر است. با معرفی صفات الهی ضمن ایجاد شناختی ساده برای کودکان نسبت به خداوند، زمینه معرفت عمیقتر و کاملتر را برای آنها در سنین بزرگسالی فراهم ساختهایم. مولف این مجموعه ده جلدی تلاش کرده است ده صفت خداوند که با فهم کودکان نزدیکتر است را با ذکر تمثیل و داستان به تحریر در آورده بذر معرفت و سپس محبت خدا را در دل فرزندان این مرز و بوم بکارد.
صفتهایی که در این مجموعه ده جلدی به داستان درآمد عبارت است از: صفت (علیم) آگاهی نسبت به همه چیز، رزّاق (روزی دهنده)، رحیم (مهربان)، مُحیی (زنده کننده)، ستار (عیب پوش)، وکیل (وکالت کننده)، مجیب (پاسخ دهنده)، عزیز (شکستناپذیر)، حلیم (بردبار) و ممیت (میراننده). این کتاب در چاپ دوم به صورت دو جلدی منتشر شد که در هر جلد پنج داستان گنجانده شده است.
مجموعه سه جلدی رمان کودک
در این مجموعه سه جلدی با خلاقیت کم نظیر سه داستان از حوادث تاریخی و دینی با قلمی شیوا و کودکانه به صورت رمان نگارش یافته و در قالب سه رمان کودکانه منتشر شد. حجم این رمانها نیز طولانی نیست و کودکان مقطع سنی ۸ تا ۱۲ ساله با این مجموعه خیلی زود رفیق میشوند.
۵۷۲۴۷
آخرین دیدگاه