کد خبر: 594888 | ۱۴۰۱/۱۱/۱۳ ۰۴:۰۵:۰۰ اعتمادآنلاین |
ایران در ۱۶ ماه گذشته و احتمالا روزهای آتی شرایط پیچیدهای را تجربه میکند و خواهد کرد. تاخیر بسیار در ارسال بودجه سال ۱۴۰۲ به مجلس و انتقادات بسیار به این بودجه آن هم بدون تدوین برنامه هفتم توسعه و تصویب آن در مجلس را باید از جمله همین موارد دانست.
به گزارش اقتصاد۲۴، در این میان بحرانهای اقتصادی فراگیر در کشور نیز هر روز بیشتر به تنگتر شدن عرصه اقتصادی به شهروندان افزوده است.
«حجت میرزایی»، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی میگوید:
کسی که اندکی اقتصاد بداند، متوجه میشود که اگر اقتصاد با همین وضعیت روزمره زندگی مردم و حسی که مردم و اهالی کسبوکار دارند و گزارشهای بانک مرکزی و مرکز آمار ارزیابی شود نه با تصوراتی که در ذهن دولتمردان است و این گزارشهایی که از وضعیت تورم و بازار کار و مبادلات بینالمللی و هر شاخص دیگری وجود دارد حاکی از آن است که وضعیت ما روزبهروز درحال بدتر شدن است.
از نظر من درک درستی وجود نداشت و بیشتر توهمات و تصورات نادرست بود از جمله صحبتهای آقای زاکانی که ۸۰ درصد از وضعیت امروز به دلیل سوءمدیریتها و تنها ۲۰ درصد به تحریمها مربوط است و بسیار هم وایرال شد نیز دیدگاه و باور تمامی همفکران وی در دولت و مجلس بود. تصورات آنها این بود که یک عده مدیران بیحال و بدون انگیزه و حتی خودفروختهای کشور را اداره میکنند که سود و منفعت فردی و گروهی آنها در این است که کشور را به وضعیت غیرقابل قبولی برسانند تا حاکمان مجبور به امضای برجام شوند.
تصور مردم هم این بود که ریاست جمهوری آقای رئیسی به دو دلیل میتواند راهگشا باشد؛ یک این تحلیل که هیچ دولتی مثل دولت روحانی با مخالفتها و سنگ اندازیهای تندروها امکان و اجازه حل بحرانها و از جمله گفتگوهای احیای برجام را ندارد و یکدستی قدرت راه را باز میکند و دوم از رئیسی تصور یک مدیر قاطع و راهگشا و باقدرت فرماندهی بالا و پذیرش بین همه اصولگرایان داشتند که هر دو تصور و تحلیل عمومی هم نادرست از آب درآمد و همه امیدها نا امید شد.
حل مساله اقتصاد ایران هم نیاز به ۷ هزار صفحه ندارد بلکه ۷ صفحه برای آن کافی است. وضعیت امروز اقتصاد ایران نتیجه دو عامل مشخص یعنی مناسبات مبتنی بر ستیز و رویارویی با ارزشهای تثبیت شده جهانی و حکمرانی اقتصادی نامطلوب در داخل است.
وضعیت امروز نتیجه یک نظام سرمایهداری کاملا رفاقتی و فساد و تضعیف حقوق مالکیت و دولت ناکارآمد است. دیگر مشخصههایی که با عنوان حکمرانی نامطلوب میتوان نام برد نیز مانند نبود شفافیت و قانونگریزی در کشور و دیگری مناسبات نامطلوب در سطح دنیا و رویارویی با اقتصاد جهانی است.
- نشست رئیسی و مدیران ارشد رسانه های آمریکا
- خارج کردن سپاه از لیست ترور پیشنهاد آمریکا به دولت قبل بود/ تیم رئیسی این خواسته را رد کرد
- آقای رئیسی! واقعا مردم اعلام کردهاند تحریمها را بیاثر میکنیم؟ راست میگویی؟
- در دولت سیزدهم به تحریم ها دامن نزنید؛همه می دانیم کشور در چه شرایطی است
- ببینید| پسرفت اقتصاد ایران به لطف تحریمها و توسعه اقتصاد قطر+ نمودار
آخرین دیدگاه