کد خبر: 592092 | ۱۴۰۱/۱۰/۲۸ ۰۶:۰۵:۰۰ اعتمادآنلاین |
چند روز گذشته تصاویر یک کودک ۱۱ ساله در رسانهها دست به دست میشد. پسربچهای که کنار یکی از خیابانهای سرد تهران به نظاره مردمان شاد از بارش برف ایستاده بود و دستانش را در آغوش گرفته بود که گرم شود. کنارش جاروی بزرگی بود به اندازه قدش و در دستانش یک پاستیل یخزده که معلوم نبود خریده یا شهروندی به او داده است؛ پاستیلی که به دندان میکشید و به مردم شهر برفی نگاه میکرد.
به گزارش جهان صنعت نیوز کودکی یازده ساله با لباس شهرداری که از دیاری دور آمده بود. کودکی ۱۱ساله، متولد افغانستان که تازه به ایران آمده بود اما سریع وارد چرخه پسماند پایتخت ایران شده بود. این کودک در حالی به دلیل فقر، نانآور خانه شده است که در قبال این شغل طاقتفرسا به قول خودش چندرغاز حقوق یعنی تنها دو میلیون تومان از پیمانکار شهرداری تهران میگیرد!
به گفته کارشناسان تخلف آقای زاکانی شهردار تهران در این موضوع آشکار است. زیرا طبق ماده ۷۹ قانون کار در خصوص کار کودکان گفته شده است که به کار گماردن افراد کمتر از ۱۵ سال تمام ممنوع است. همچنین اگر این کودک ۱۱ ساله را نوجوان درنظر بگیریم باز طبق ماده ۸۳ همان قانون ارجاع هرنوع کار اضافی و انجام کار در شب و ارجاع کارهای سخت، زیانآور، خطرناک و حمل بار با دست بیش از حدمجاز و بدون استفاده از وسایل مکانیکی برای کارگر نوجوان ممنوع است.
بهرهکشی از کودکان جرم است
ناصر امانی عضو شورای شهر تهران با انتقاد از زاکانی، شهرداری تهران و تایید استخدام کودکان توسط برخی پیمانکاران به جهانصنعت گفت: طبق قانون شهرداری تهران به عنوان ذیربط قرارداد باید بر استخدام و دیگر موضوعات پیمانکاران نظارت داشته باشد. بنابراین به غیراز حوزه معاونت خدمات شهری مرکز، شهرداران نواحی به خصوص شهرداری تهران و سازمان مدیریت پسماند که باید در این امور نظارت کنند، یکی از وظایف اصلی شهرداران نظارت بر بخش استخدام خدمات شهری از نظر تعداد افراد استخدامشده است که باید مطابق قرارداد باشد؛ همچنین سن، جنسیت و ضوابط افراد استخدامشده نیز باید براساس مقرراتی که در پیماننامه ذکر شده، رعایت شود. در نتیجه شهرداری تهران از این جهت باید بر کار پیمانکاران نظارت کافی و جامعی داشته باشد.
ولی آیا نظارت صد درصد در این قضیه میشود؟
خیر! قاعدتا نظارت نمیشود که وضع این است. وی افزود: البته در برخی موارد شاید نظارتی وجود داشته باشد اما به هر دلیلی تذکر و برخوردی با خاطیان صورت نمیگیرد. در هر صورت صدها پیمانکار با شهرداری تهران درخصوص موضوعات مختلف کار میکنند. اینکه یکی از این پیمانکارها تخلف کرده و کودکی را استخدام کند قابل انکار نیست و ما این موضوع را رد نمیکنیم.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به حقوق دو میلیونی این کودک اظهار کرد: پیمانکار خاطی حتی حداقل حقوق یک کارگر را هم برای این کودک اختصاص نداده است. البته با پیمانکاری که از یک کودک برای رفتگری در ساعات پایانی شب و سرمای طاقتفرسا استفاده کرده است، برخورد قضایی میشود، زیرا این پیمانکار جرم انجام داده است. حتی اگر تنها از یک کودک هم بهرهکشی اقتصادی کرده باشد، باز هم محکوم است، زیرا این عمل جرم است و آسیب روحی و روانی زیادی به آن کودک وارد کرده است.
از طرفی قانون کار جمهوری اسلامی در این موضوعات بسیار جدی و دقیق است. اما اینکه چقدر این قانون رعایت میشود، باید از طریق دستگاههای نظارتی بالاتر و دستگاههای اجرایی که با پیمانکارها قرارداد میبندند، کنترل و رعایت شود. اگر تخلفی از جانب پیمانکار رخ دهد باید با آن به شدت برخورد شود. پیمانکاران شهرداری تهران با مزایده انتخاب میشوند. این پیمانکار باید حداقل چارچوبهای لازم مانند تخصص، تجهیزات، نیروی انسانی و غیره را داشته باشد. این مزایده اگر براساس قیمت قرارداد بسته شود که واویلا است. در این صورت خدمات شهری رها شده است.
او ادامه داد: در هر صورت وظیفه نظارت بر پیمانکاران شهری برعهده مجموعه شهرداری تهران- از خدمات شهری مرکز و نواحی گرفته تا بازرسی ناحیه- است. اگر هیچ از آنها بر این پیمانکار نظارت نکرده یا نظارت کرده و سکوت کردند قطعا همگی تخلف کردهاند. اما نوع مجازات آنها نسبت به قانون تعیین میشود. اینکه پیش از انتصاب آقای زاکانی به سمت شهرداری تهران مدام بر تجربه و تخصص ایشان اصرار داشتیم، به خاطر همین موضوعات بود. چراکه برخی اشتباهات در همین بحرانها بروز میکند. در هر صورت اشتباه شهرداری تهران در این مورد پیگیری میشود و به اطلاع رسانهها خواهیم رساند.
- طعنه سنگین مداح معروف به زاکانی شهردار تهران+ عکس
- قفلی که ۸ سال به مملکت زدند تا یکی، دو سال آینده باز میشود
- زاکانی و شهرداری تهران میخواهند آبروی ایران در جهان را ببرند؟+ عکس
- آبروریزی دیپلماتیک زاکانی/ ۱۲ کشور به کمک سفیر انگلیس آمدند تا کار شهرداری را انجام دهد+ عکس
- آقای زاکانی! همان خانهای که داری را یک تهرانی ۳۸ سال طول میکشد بخرد
آخرین دیدگاه