ایلنا نوشت : مدیر کل غله سیستان و بلوچستان گفت: خرید نان در روزهای پایانی هفته افزایش پیدا میکند چراکه این نگرانی وجود دارد که در روز جمعه ممکن است بعد از نماز اعتراضی در این استان شکل بگیرد از اینرو در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مردم نان بیشتری خریداری میکنند تا درصورت بروز هرگونه اتفاقی نان آنها تامین باشد.
محمدرضا سرگزی در پاسخ به این پرسش که برخی شنیدهها حاکی از صفهای طولانی در سیستان وبلوچستان برای خرید نان دارد به چه علت شاهد این صفها در نانواییهای این استان هستیم؟ گفت: برخی بر این باورند که مجهز شدن نانوایان به دستگاههای هوشمند عامل صفهای طولانی است اما به نظر میرسد نسبتی میان طولانی بودن صفهای نانوایی و مجهز شدن خبازان به دستگاههای کارتخوان وجود ندارد؛ با اقدامات انجام شده تلاش کردیم تاحدودی صف نانواییها در این استان را متعادل کنیم.
به گفته وی؛ در حال حاضر صددرصد نانوایان در سیستان و بلوچستان مجهز به دستگاههای کارتخوان شدند و امکان رصد و کنترل دستگاههای نظارتی بر عملکرد خبازان وجود دارد.
سرگزی تصریح کرد: خرید نان در روزهای پایانی هفته افزایش پیدا میکند چراکه این نگرانی وجود دارد که در روز جمعه ممکن است بعد از نماز اعتراضی در این استان شکل بگیرد از اینرو در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه مردم نان بیشتری خریداری میکنند تا درصورت بروز هرگونه اتفاقی نان آنها تامین باشد این موضوع بهخصوص درقسمتهای حاشیه نشین بیشتر انجام میشود.
وی با بیان اینکه ایجاد صف در نانواییهای استان متعارف است، گفت: نان باید در سیستان و بلوچستان گرم بهدست مردم برسد اگر یک نانوا نان را ۱۰ دقیقه پیش پخته باشد و نان سرد شده شود مردم آن نان را خریداری نمیکنند بنابراین احتمال صف در نانوایی ها دور از انتظار نیست.
بنا به اظهارات این مقام مسئول؛ ساعات اوج صفهای طولانی نانوایان در ساعتهای ۱۰ تا ۱۱ صبح و قبل نماز ظهر است؛ اما صبح و بعد از ظهرها نانواییها شلوغ نیست و شهروندان برای خرید نان در این ساعات حداقل نیم ساعت زمان صرف میکنند.
مدیر کل غله سیستان و بلوچستان از افزایش ساعات کاری خبازی در این استان خبر داد و افزود: ساعات کاری برخی از نانواییها را بین ۲ تا ۴ ساعت افزایش دادیم و برخی از نانواییها را یکسره کردیم؛ همچنین اتباع بیگانه و فاقد شناسنامه جزو آمار جمعیتی ما قرار نمیگیرند اما قوت غالب خود را از نانواییها تامین میکنند.
وی با بیان اینکه مشکل کمبود آرد نداریم، گفت: قیمت نان در این استان نسبت به سایر استانها کمتر است چراکه نرخ نان از سال ۹۸ تغییر نکرده است؛ قیمت نان تافتون درجه یک ۲ هزار تومان است تافتون سیستان و بلوچستان ۸۶۰ گرم نان دارد و وزن چانه نان در این استان نسبت به دیگر استانها بالاتر است.
این مقام مسئول با اشاره به افت قدرت خرید مردم و تاثیر آن در افزایش مصرف نان در استان سیستان و بلوچستان، تاکید کرد: افزایش قیمت کالاهای اساسی مانند برنج، گوشت و … مصرف نان را افزایش داده است؛ در این استان نان اصلیترین قوت غالب مردم محسوب میشود که باید در سفرهها باشد مردم در این استان برنج را با نان مصرف میکنند.
سرگزی با بیان اینکه در سیستان و بلوچستان نان تافتون سنتی نیز پخت میشود، گفت: این نان از سوی نانوایان غیررسمی پخت میشود این نان با تنور آماده طبخ میشود و این نان با آراد آزاد تهیه میشود آرد این نان سفید پخت میشود و دورریز آن صفر است و حدود ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان بفروش میرسد.
بیشتر بخوانید:
۲۱۲۲۰
آخرین دیدگاه