رویداد ۲۴ نوشت: بخشایش اردستانی میگوید: برخی در درون سیستم فکر میکنند، اگر مثلا درباره حجاب کمی کوتاه بیایند، نظام باید در همه موارد هم کوتاه بیاید و این خیلی بد است! تا زمانی که این گروه دستِ بالا را در عرصه اداره کشور و تصمیمگیری دارند، مشکلات همچنان مشکل خواهد ماند.
احمد بخشایش اردستانی نماینده پیشین مجلس ایران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره اعتراضات مردمی و شرایط کنونی کشور گفته «هرچند اعتراضها وارد چین شده و در آینده به خیابانهای روسیه خواهد رسید و از شدت اعتراضهای ایران کاسته شده است. اما با وجود این سراشیبی مردم همچنان اعتراضاتی جدی دارند. چون بخشی از معترضان امروزی از جمهوریاسلامی عبور کردهاند و بههمین دلیل معنی و مفهومش این است که مقامات رسمی را قبول ندارند و فکر میکنند، مقامات مشکل دارند.»
او میگوید: با وجود اینکه اینروزها موضوع حجاب داغ است، اما اگر سیاست جمهوریاسلامی بهگونهای پیش برود و که بشود، فضای اقتصادی را ترمیم کرد، در نتیجه گره معیشت و ازدواج و … باز خواهد شد و معتقدم شرایطی رخ خواهد داد که موضع مردم تغییر خواهد کرد. وقتی اکثریت مردم طرفدار نظام شدند، نسبت به اعتراضهای گروهی که با بهانههای مختلفی مثل حجاب به خیابان میآیند، واکنش منفی نشان میدهند. اما در حال حاضر که بیشتر مردم گرفتاری مالی دارند، بدشان نمیآید عدهای بریزند و در خیابان به حجاباجباری معترض شوند. چون فکر میکنند، از این طریق به مطالبهشان که چیزی جز ترمیم اقتصادی نیست، برآورده خواهد شد. در واقع بستر مباحث اقتصادی است اما شعارها تنوع زیادی دارند.
او در پاسخ به این سوال که تکلیف نظام حکمرانی با آنهایی که «از جمهوریاسلامی عبور کردهاند» چیست، اظهار کرد: در قدم اول که اتفاقا قدمی بسیار مهم است، حاکمیت باید اعتراضها را مثل کشور فرانسه به رسمیت بشناسد. در این صورت عدهای میآیند و کسب مجوز از وزارت کشور تجمع میکنند و در جای معلومی، شعارهای مشخصی را میدهند و کاخ الیزه هم کاری به کارشان ندارد. اما در ایران فقط در حرف، معترضان را جدی میگیرند و در عمل تا بهامروز هیچ معترضی نتوانسته است از دولت مجوز بگیرد.
نماینده ادوار مجلس ادامه داد: این غفلت در حالی است که نظام اگر از صدا و سیما و گروههای متکثر بهره ببرد و فضا را برای شنیدن صدای همه فراهم کند، مردم سراغ بیبیسی و ایراناینترنشنال نمیروند. بهویژه اگر انتخاباتی با فضای باز و با حضور همه سلیقهها داشته باشیم، میتوانیم به کاهش مشکلات و در نتیجه رضایتمندی عمومی امیدار باشیم. البته ناگفته پیداست، هیچ قدمی مهمتر از این قدم نیست که نظام تصمیمگیری اجازه بدهد، نمایندگانی روی کار بیاید که به تعبیر امام (ره) در راًس امور باشند. در واقع هیچ جامعهای با نمایندگانی که وکیلالدوله هستند، رشد نخواهد کرد.
او توضیح داد: راه دیگر این میتواند باشد که مثل «میخائیل گوریاچف» نباشیم که همزمان هدفهای سیاسی و اقتصادی داشت. یعنی اصلاحات سیاسی را کنار بگذاریم و فقط در پی اصلاحات اقتصادی باشیم. حرف من این است، در کلاس دانشجوهای زیادی به من میگویند، مساله اصلیشان حجاب نیست و معیشت است.
بحشایش اردستانی خاطرنشان کرد: صدا و سیما و همچنین روند انتخاباتی رویهای غلط دارند که از نظر مردم، سیاست صداوسیما و روش انتخابات را حاکمیت تعیین میکند و بههمین دلیل مردم با اصحاب قدرت زاویه پیدا میکنند. اگر بخواهیم تعصب را کنار بگذاریم و واقعیت را ببینیم، نظام برای بقا باید یکمقداری آزادی اجتماعی را بیشتر کند و البته ساختار را برای بازشدن گرههای اقتصادی آماده کند، حتما میتواند در جلب اعتماد مردم موفق شود.
بخشایش میگوید: با تداوم سیاستهای یکجانبهنگرانه، رویه غلط صدا و سیما، محدودیت دانشگاه و دانشجو، ترویج تبعیض، بیتفاوتی نسبت به مشکلات مالی و … نظام با چالشی بسیار بسیار دشوار خواهد شد. مشکل این است، برخی در درون سیستم فکر میکنند، اگر مثلا درباره حجاب کمی کوتاه بیایند، نظام باید در همه موارد هم کوتاه بیاید و این خیلی بد است! تا زمانی که این گروه دستِ بالا را در عرصه اداره کشور و تصمیمگیری دارند، مشکلات همچنان مشکل خواهد ماند.
بیشتر بخوانید:
۲۱۲۱۷
آخرین دیدگاه