کدام استان‌ها، بیشترین و کمترین افزایش خرج زندگی را تجربه کردند؟ + نمودار

کدام استان‌ها، بیشترین و کمترین افزایش خرج زندگی را تجربه کردند؟ + نمودار

فردای اقتصاد نوشت: در شش سال گذشته قیمت سبد مصرفی ایرانیان ۵.۴ برابر شده؛ اما این افزایش بین استان‌ها تفاوت‌های زیادی داشته است؟

سبد مصرفی خانوارهای هر استان و شیب رشد قیمت‌ها در هر کدام می‌تواند متفاوت باشد. شاخص قیمت مصرف‌کننده که مرکز آمار به تفکیک استان‌ها می‌دهد، قیمت سبد هر استان را در سال پایه که اکنون ۱۳۹۵ است، برابر ۱۰۰ در نظر می‌گیرد. بنابراین این که سبد مصرفی کل کشور در مهرماه به عدد ۵۴۱ رسیده است، به این معنی است که قیمت سبد مصرفی خانوارها ۴۴۱ درصد رشد را از میانه سال ۱۳۹۵ تجربه کرده است. حالا که میانه ۱۴۰۱ را از سر گذرانده‌ایم، می‌توان نگاهی جزئی‌تر به این رشد ۵.۴ برابری قیمت‌ها طی شش‌سال گذشته داشت؛ آیا در استان‌های مختلف شیب رشد قیمت‌ها مشابه هم است؟

خرج زندگی در کدام استان‌ها گران‌تر شد؟

نمودار بالا نشان می‌دهد رشد شش‌ساله قیمت‌ها از ۳۸۳ درصد در استان قم تا ۵۶۱ درصد در استان ایلام متغیر بوده است؛ این تفاوت ناشی از دو عامل است؛ تفاوت سبد مصرفی که مرکز آمار برای هر استان در نظر گرفته است و تفاوت در تورم هر قلم کالا.

از نکات جالب این نتایج تورم پایین‌تر استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی نسبت به متوسط کل کشور است. اما این تورم پایین‌تر لزوماً به معنی سطح پایین‌تر قیمت‌های این استان‌ها (ارزان‌تر بودن سبد مصرف آن‌ها) نیست. به نظر می‌رسد درباره استان‌هایی مثل تهران، موضوع این است که اتفاقاً سطح بالاتر قیمت‌ها باعث شده رشد تقاضا کمتر از سایر استان‌ها باشد و در نتیجه سرعت رشد قیمت‌ها در آن‌ها کمتر شود.

بیشتر بخوانید :

۲۲۰ 46

پست بعدی

شایعه‌ای درباره موسیقی شروین حاجی‌پور

ی اکتبر 30 , 2022
به اشتباه گمان می‌شود که قطعه «بعده ما» که این روزها دست به دست می‌شود، به تازگی خوانده شده، اما شروین حاجی‌پور، این موسیقی را در دی ۱۴۰۰ منتشر کرده است. به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شروین حاجی‌پور، به تازگی و برای خواندن قطعه «برای» بیش از پیش به شهرت رسیده […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000