کاغذ پوستیای که مربوط به دوران قرون وسطا است در صومعهای در مصر پیدا شده است که گفته میشوند جزئیات آن در متون مسیحی پنهان است که بخشی از آن فهرستی از اسامی ستارههای گمشده ستاره شناس یونانی- هیپارخوس است.
امیرحسین فوقانی_ گفته میشود این اولین تلاش شناخته شده این ستاره شناس برای نقشه برداری از کل آسمان می باشد.
محققان قرنها است که در جست و جوی فهرست اسامی ستارگان هیپارخوس هستند؛ چرا که گفته میشوند این محقق یونانی رویدادی نادر و اعجاب انگیز را نقشه برداری کرده است.
در اکتشافات اخیر محققان آنها توانستنه اند ۹ کاغذی پوستی، که به متون مسیحی قدیمی نوشته و متعلق به قرن سوم قبل از میلاد است را در صومعه ارتدکس یونانی، در شبه جزیره سینا – مصر پیدا کنند.
محتویات یکی از این کاغذ ها توسط محققان رمز گشایی شدهاست و در آن مشخصات برخی ستارههای آن زمان مورد بررسی قرار گرفتهاست. جزئیات بیشتر این مشخصات شامل طول و عرض مختصاتی، بر حسب درجات صورت فلکی است و مختصاتی از ستارگان را در منتهی الیه شمال، جنوب، شرق و غرب را نشان می دهد.
همچنین نشان میدهد موقعیت ستارگان به آرامی در آسمان تغییر میکند. مختصاتی که تقریباً با ۱۲۹ سال قبل از میلاد مطابقت دارند و این در زمانی است که هیپارخوس کار میکرد.
هیپارخوس چگونه به مطالعهی ستارگان میپرداخته است؟
در آن زمان هیپارخوس برای مطاله و بررسی ستارگان از یک لولهی رؤیت که معروف است به دیوپترا و یا مکانیزمی به نام کرهی آرمیلری استفاده میکردهاست. استفاده از آن ها ساعت ها طول میکشد و این نشان میدهد که این ستاره شناس ساعات طولانی را بر روی مطالعهی دقیق آسمان کار میکردهاست.
هیپارخوس اولین کسی بود که مکان ستارگان را با استفاده از دو مختصات مشخص، ستاره ها را در سراسر آسمان ترسیم کرد.
۲۲۷۳۲۱
آخرین دیدگاه