زیرساخت حقوقی برای اعتراضات وجود دارد؛ اگر فرهنگ سازی وجود داشته و برگزارکنندگان صلاحیت و تعهد لازم را داشته باشند

اعتمادآنلاین|

سید نظام الدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اتفاقات اخیراظهار کرد: صحبت‌های مقام معظم رهبری حاوی نکات بسیار دقیقی بود که حکایت از شناخت دقیق ایشان از اتفاقات اخیر دارد. ایشان تاکید کردند ریشه و منشا این اتفاقات خارج از کشور است یعنی عده‌ای با برنامه‌ریزی از قبل، مترصد جرقه و رخ دادن اتفاقی بودند که بهانه این جرقه مرحومه مهسا امینی بود کما اینکه این امکان وجود داشت که بهانه دیگری به وجود آید.

به گزارش ایسنا، بخش هایی از گفت و گوی موسوی را در ادامه می خوانید:

*تاکنون سابقه نداشته که بعد از رخ دادن اتفاقی، مسئولان در این تراز ورود کرده و با حساسیت آن را ‌پیگیری کنند.

*از طرف دیگر با توجه به اینکه هدف دشمن ایجاد شکاف بین بخش‌های مختلف کشور است، رهبری به صورت دقیق با انجام تفکیک‌هایی، ‌ضد حمله کرده و پاتکی زدند و گسست ها را تبدیل به اتحاد کردند؛ ‌دشمنان می‌خواستند جنگ قومیتی، مذهبی و جنسیتی در کشور راه بیندازند که در واکنش به آن رهبری تاکید داشتند که همه از این اتفاق ناراحت شده و مسئولان پیگیری کردند.

*ایشان به صراحت درباره مردم در شمال غرب و جنوب شرق کشور بیان داشتند که به جمهوری اسلامی وفادارند. درباره حجاب هم فرمودند کسانی که حجاب کامل ندارند نیز به نظام وفادار هستند یعنی رهبری درباره گسست‌هایی که سعی می‌شد از طریق آن دوقطبی در کشور ایجاد کنند، پدرانه ورود کردند. درباره هنرمندان و ورزشکاران هم فرمودند، آن‌هایی که موضع گرفتند، اهمیت ندارند و اکثریت هنرمندان در چارچوب هستند؛ رهبری تشری نزدند و قشری را دفع نکردند.

*ممکن است خیلی از کسانی که اعتراضی داشتند، آن را به حق دانسته و به موضوع مشخصی اشاره کنند مثلا در ماجرای مهسا امینی تحت تاثیر اطلاعات رسیده اعتراضی را بیان کنند که آن اطلاعات غلط بوده و یا هیجان زده شدند اما در نهایت قصد و غرض آن‌ها بر اساس چارچوب از بیرون تعیین شده یعنی مقابله با نظام جمهوری اسلامی و حرکات آشوب گرایانه نبوده است. قصدشان اعتراض بوده که درباره آن‌ها رهبری به درستی صف‌شان را جدا کردند و حتی فرموند که ممکن است موضوع کسی با تلنگر و آگاهی رسانی حل شود.

*البته بخشی سازمان یافته و آموزش دیده با کوکتول مولوتوف و چاقو و اسلحه به میدان آمدند که قصدشان ضربه زدن به امنیت کشور است. طبیعتا این‌ها افرادی نیستند که بخواهند حرف و اعتراض‌شان را در چارچوب قانون بیان کنند.

*با توجه به اینکه قشر جوان جامعه بخش عمده‌ای از کسانی را تشکیل می داد که در این ماجرا حضور داشتند، ‌باید در حوزه فرهنگ و دانشگاه‌ها و آموزش و پرورش کار تربیتی، روانی، رسانه‌ای و فرهنگی صورت گیرد.

*با توجه به وجود قانون برای بیان اعتراضات، می‌توان اعتراض را در آن چارچوب بیان کرد کما اینکه در دنیا هم چنین چارچوبی وجود دارد؛ تاکنون هم به صورت غیررسمی مقابل مجلس تبدیل به جایگاهی برای بیان اعتراضات شده پس می توان در چارچوب قانونی شاهد تجمعات اعتراضی باشیم.

*کارگران هفت تپه مدت‌های مدیدی اعتراض و تحص می‌کردند و در مقابل ذی نفعان به دنبال امنیتی کردن این موضوع بودند حال اینکه تاکید معترضان بر بیان اعتراض در چارچوب قانون بود؛ در این شرایط ما ورود کرده و حرف‌ آن‌ها را شنیدیم تا اینکه مطالبات کارگران هفت تپه به کرسی نشست پس بستر قانونی برای بیان اعتراض وجود دارد اما برای عملی شدن آن باید دو موضوع حل شود.

*خیلی‌ها درباره شرایط برگزاری تجمع اعتراضی، اروپا را مثال می‌زنند حال اینکه آن‌ها معارض بیرونی ندارند که هر تجمعی را به بحران سیاسی و امنیتی تبدیل کند؛ آن‌ها عامدانه این کار را انجام می‌دهند که نتیجه‌اش شکل نگرفتن اعتراض در بستر قانونی است.

*مثلا در زمان دانشجویی وقتی یک تشکل شناسنامه‌دار تجمعی برگزار می‌کرد تاکید ما این بود که بعد از پایان تجمع،‌ اتمام آن را اعلام کنند که این کار صورت نمی گرفت و تجمع دیگری با شعارهای ساختارشکنانه به وجود می‌آمد؛ الان هم در کشور ما بعد از هر اعتراضی، دشمنان بیرونی سعی در تبدیل آن به بحران سیاسی و امنیتی و سوق آن به سمت و سوی دیگری هستند. افرادی که دلسوز مردم نبوده و نمی‌خواهند اعتراض واقعی شکل گیرد وگرنه اعتراض حق مردم است.

*مثلا اگر قرار به برگزاری تجمع اعتراضی کارگری و بازنشستگان باشد، باید ساختار و سازمانی وجود داشته تا مساله را در چارچوب صنف‌شان جلو برده و متعهد هم شوند، ‌در این صورت خیلی از مسائل حل می شود اما اکنون شرایط به گونه ای است که بعضا احزاب مسئولیت بیانیه‌شان را هم نمی‌پذیرند.

*اگر گروه‌ها، سازمان‌ها و احزاب متعهد شوند که اجازه سوء استفاده سیاسی از یک اعتراض را نمی‌دهند، در این صورت برگزاری تجمعات اعتراضی اتفاق می‌افتد. همان طور که پیش از این نیز در برخی از سال ها خانه کارگر مجوز راهپیمایی کارگری را دریافت می‌کرد. در این بین ممکن است برخی بگویند که تامین امنیت تجمع برعهده دستگاه های انتظامی و امنیتی است که حرف درستی است منتها باید برگزارکنندگان تجمعات هم تعهدات متقابلی داشته باشند.

*همزمان با برگزاری تجمعات در کشور درباره اتفاقات اخیر، تجمعاتی توسط برخی از ایرانیان در خارج از کشور در مقابل سفارت ایران شکل گرفت منتها وقتی قصد حمله و درگیری با پلیس را داشتند، با آن‌ها برخورد شد این یعنی وقتی در هر جای دنیا از چارچوب قانونی خارج شوی مامور قانون موظف به برخورد است؛ این موارد باید فرهنگ سازی شود.

*با توجه به وجود زیرساخت حقوقی برای بیان اعتراضات،‌ اگر فرهنگ سازی اعتراضات وجود داشته و برگزارکنندگان تجمع اعتراضی هم صلاحیت و تعهد لازم را داشته باشند و در مقابل حاکمیت هم امنیت اعتراض و معترضان را تضمین کند آن‌گاه به لحاظ حقوقی و قانونی مشکلی برای تجمعات اعتراضی وجود ندارد.

آیا این خبر مفید بود؟ 0 0

نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف

پست بعدی

فوری/ آرژانتین خواستار بازداشت محسن رضایی در قطر شد

س اکتبر 18 , 2022
اعتمادآنلاین| آرژانتین روز دوشنبه از قطر خواست محسن رضایی، معاون اقتصادی رئیس‌جمهوری اسلامی ایران که به دوحه سفر کرده است در بوینس‌آیرس بازداشت کند. آرژانتین مدعی است رضایی در بمب‌گذاری سال ۱۹۹۴ در مرکز یهودیان در بوینس‌آیرس نقش داشته است. به همین علت دادستان ویژه آرژانتین رضایی را به دلیل […]

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000