شنبهشب و در بحبوحه اخبار آتشسوزی زندان اوین، یک خبر شوکهکننده برای اهالی فوتبال و مخصوصاً طرفداران باشگاه استقلال منتشر شد. مصطفی آجورلو از ریاست باشگاه استقلال برکنار شد و جای خود را به علی فتحاللهزاده داد. این اتفاق در حالی رخ داد که چند روز قبل شایعهای بسیار کمرنگ از احتمال برکناری آجورلو به گوش رسید اما کسی آن را جدی نگرفت. در واقع هیچکس تصور نمیکرد مدیرعاملی که در سال نخست حضورش در باشگاه استقلال طلسم طولانیمدت قهرمان نشدن این تیم در لیگ برتر را شکسته به این شکل کنار برود. با این حال غروب سردار خیلی زود از راه رسید و او بعد از یک سال و نیم حضور در باشگاه استقلال بدون سروصدا یا حاشیه خاصی از جمع آبیپوشان جدا شد.
ساعتی بعد از انتشار خبر برکناری گمانهزنیها پیرامون دلایل برکناری سردار آجورلو آغاز شد. عمده دلایل این برکناری حول دو محور شکل گرفت: یکی واکنش بازیکنان باشگاه استقلال به وقایع اخیر کشور و عدم توانایی آجورلو در مدیریت بازیکنان که حاشیههای زیادی به دنبال داشت و دوم دعوای طولانیمدت سردار با صداوسیما برای گرفتن حق پخش تلویزیونی. با این حال یک منبع آگاه به خبرنگار اعتمادآنلاین گفت هیچکدام از این اتفاقات ربطی به برکناری آجورلو نداشته است.
این منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود دلیل اصلی برکناری مدیرعامل استقلال را قراردادهای بازیکنان این تیم در ابتدای فصل جاری عنوان کرد.
در ابتدای فصل هر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس مبلغی در حدود ۳۰۰ میلیارد پول فروش سهام دو باشگاه در بورس را دریافت کردند. طبق گفته مقامات سازمان خصوصیسازی دو باشگاه موظف بودند این پول را در جهت توسعه زیرساختهایشان هزینه کنند. با این حال آنچه در عمل اتفاق افتاد مبارزه شبهتسلیحاتی دو باشگاه سرخابی با باشگاههای صنعتی بر سر جذب و خرید بازیکن بود که همین موضوع قیمت ستارههای لیگ را نیز به طرز چشمگیری افزایش داد. در واقع، ایجنتها که میدانستند منابع دو باشگاه در این فصل تا چه حد خوب است ارقام را مدام بالا و بالاتر میبردند.
اواخر مرداد سال گذشته دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در دو نامه جداگانه میزان دستمزد بازیکنان و کادر فنی خود را به سازمان خصوصیسازی اعلام کردند و معلوم شد باشگاه پرسپولیس مبلغ ۲۲۰ میلیارد تومان و باشگاه استقلال نیز مبلغ ۳۴۳ میلیارد تومان هزینه کردهاند. آنچه در نامههای دو باشگاه مخصوصاً باشگاه استقلال تعجب ناظران را برانگیخت عدم افشای ریز قرارداد بازیکنان بود. در نامه باشگاه استقلال صرفاً دو عدد آورده شده بود: یکی رقم قرارداد بازیکنان در مجموع و یکی رقم قرارداد مربیان در مجموع و در نهایت جمع این دو عدد. خیلیها همان موقع این سوال را مطرح کردند چرا دو باشگاه که قرار است در بورس یا همان اتاق شیشهای فعالیت کنند ارقام قراردادها را با جزئیات منتشر نمیکنند؟
از آن طرف در تمام مدتی که آجورلو در استقلال فعالیت میکرد شایعاتی در مورد نقش برادرزاده او در امورات باشگاه استقلال و عقد قرارداد با بازیکنان به گوش میرسید. هنگامی که آمدن ریکاردو ساپینتو به استقلال قطعی شد این مربی پرتغالی عکسی را به اشتراک گذاشت که او را در کنار سعید آجورلو و یک دلال مقیم دبی نشان میداد. سوال این بود که برادرزاده سردار که در تیمهای قبلی هم در کنار او حضور داشت چه سمت مشخصی در باشگاه استقلال دارد؟
منبع آگاه به درباره این موضوع به خبرنگار اعتمادآنلاین گفت: «گویا در ابتدای فصل و زمان عقد قرارداد با بازیکنان به واسطه حضور برخی افراد میانی و حضور پررنگ برادرزاده سردار آجورلو، برخی قراردادهای صوری به امضا رسیده بودند و در نهایت نهادهای نظارتی متوجه شدند رقم مجموع قرارداد بازیکنان که به سازمان خصوصیسازی اعلام شده با آنچه بازیکنان واقعاً دریافت کرده یا خواهند کرد تفاوت دارد و این دلیل اصلی برکناری مصطفی آجورلو از مدیرعاملی باشگاه استقلال بوده است.»
نکته مهم دیگر این است که برخلاف تصور، وزیر ورزش و جوانان و معاونانش به هیچ عنوان در جریان برکناری مدیرعامل باشگاه استقلال قرار نداشتهاند. این در حالی است که وزیر ورزش رئیس مجمع دو باشگاه سرخابی است. در دیماه ۱۴۰۰ روزنامه اعتماد در گزارشی به این مساله اشاره کرد که رئیس دو باشگاه پرطرفدار ایران توسط مهرداد بذرپاش رئیس وقت دیوان محاسبات انتخاب شدهاند و حمید سجادی نقشی در این زمینه نداشته است. حال طبق اطلاعات رسیده به خبرنگار اعتمادآنلاین عزل مصطفی آجورلو نیز از همان طریق انجام شده و بعد از تصمیمگیری درباره این موضوع وزیر ورزش در جریان قرار گرفته است. امروز محمد پولادگر، معاون توسعه قهرمانی وزارت ورزش، هم گفته در جریان برکناری آجورلو نبودم.
آیا این خبر مفید بود؟ 0 0
نتیجه بر اساس 0 رای موافق و 0 رای مخالف
آخرین دیدگاه