مایکل گیلدی، افسر ارشد نیروی دریایی آمریکا گفت که این نهاد در حال توسعه سیستمهای انرژی هدایت شده بهعنوان یک نیروی دفاعی بالقوه در برابر موشکهای مافوق صوت است.
وی اضافه کرد که پیشرفتهای روسیه و چین در فناوری تسلیحات مافوق صوت، «یک نگرانی قابل توجه» است.
این مقام آمریکایی تصریح کرد که توسعه سیستمهایی که برای مقابله و از بین بردن یک تهدید از لیزرهای پرانرژی یا امواج مایکروویو با قدرت بالا استفاده میکنند، اولویت اصلی نیروی دریایی است.
وی در مراسمی که روز پنجشنبه گذشته در بنیاد هریتیج برگزار شد گفت: «از نظر تدافعی ما روی تهدید متمرکزیم و آن را نادیده نمیگیریم.»
موشکهای مافوق صوت که با سرعت پنج برابر صوت یا سریعتر حرکت میکنند چالشی خاص برای سیستمهای دفاعی آمریکا به شمار میروند. آنها بسیار سریعتر از موشکهای سنتی پرواز میکنند و مانند موشکهای بالستیک در مسیرهای قابل پیشبینی پرواز نمیکنند. قابلیتی که باعث میشود شناسایی و رهگیری آنها بسیار دشوارتر شود.
گیلدی به پیشرفتهای روسیه و چین در سلاحهای مافوق صوت اشاره کرد و گفت: « آنها یک نگرانی مهم هستند. روسیه و چین هر دو در حال توسعه این قابلیتها هستند و به زودی این قابلیتها را به کار خواهند گرفت.»
روسیه از موشک مافوق صوت کینژال در جنگ اوکراین استفاده کرده است در حالی که چین هم سال گذشته یک موشک مافوق صوت گلاید را آزمایش کرده است.
سیستمهای انرژی هدایت شده (Directed energy systems) که از لیزر یا فرستندههای مایکروویو برای تخریب یک سیستم یا مختل کردن الکترونیک آن استفاده میکنند، گزینهای بالقوه برای دفاع در برابر سلاحهای مافوق صوت به شمار میروند.
نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در این ماه، سیستم لیزر هلیوس (HELIOS) لاکهید مارتین را بر روی کشتی یواساس پربل نصب کرد.
هلیوس جدیدترین فنآوری در تلاشهای نیروی دریایی آمریکا برای تولید سلاحهای لیزری دفاعی قدرتمندتر و توانمندتر به شمار میآید که توانایی کور کردن حسگرهای اپتیکی از ویژگی های منحصر بفرد آن است.
این سلاح لیزری همانند نمونه های قبلی می تواند اشعه لیزر را با سرعتی معادل سرعت نور به سمت هدف پرتاب کند و بویژه در حراست از ناوها یک عنصر دفاعی تعیین کننده محسوب می شود.
هایدی شیو، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور تحقیقات و مهندسی، به اهمیت حیاتی سیستمهای انرژی هدایت شده بهعنوان یک حوزه فناوری اشاره کرده است. وی در اوایل سال جاری گفته بود که سیستمهای انرژی هدایت شده که از لیزر یا ساطعکنندههای مایکروویو برای از بین بردن اهداف استفاده میکنند یک موضوع علمی تخیلی بودند اما این فناوری در نهایت به حدی رسیده است که میتواند در ارتش مورد استفاده قرار گیرد.
نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۴ با موفقیت یک سامانه تسلیحات لیزری را بر روی ناو یواساس پونس در خلیج فارس مستقر و آزمایش کرد. این سیستم قادر به درگیر شدن با هواپیماهای بدون سرنشین، هواپیماهای کوچک و قایقهای کوچک بود. نیروی دریایی آمریکا سال گذشته یک سیستم لیزری پیشرفتهتری را روی ناو یواساس پورتلند آزمایش کرد.
آخرین دیدگاه