ژنرال فرانک مکنزی در آستانه عقب نشینی ناگهانی آمریکا از افغانستان و تسلط طالبان بر این کشور در گفتوگو با نشریه پولتیکو اظهار داشت: در آخرین ارزیابی رسمی اطلاعاتی که در هشتم آگوست فرستادم، گفتم، به نظر من کابل سقوط خواهد کرد. فکر نمیکردم در آن آخر هفته سقوط کند. من فکر کردم ممکن است کمی بیشتر طول بکشد، ۳۰ روز یا بیشتر. اما احساس کردم کابل در کوتاه مدت محاصره خواهد شد.
به گزارش ایرنا، وی با اشاره به سفرش به دوحه برای گفتوگو با طالبان تصریح کرد که از طالبان خواسته که نیروهای این گروه تا پایان عملیات تخلیه نیروهای آمریکایی وارد کابل نشوند.
این نظامی پیشین آمریکایی خاطرنشان کرد: در زمانی که با طالبان در قطر ملاقات کردم، نیروهای فراوانی از این گروه وارد شهر کابل شده بودند.
فرمانده سابق سنتکام ادامه داد: در قطر به طالبان گفتم که آمریکا در حال تخلیه نیروهای خود از افغانستان است و اگر طالبان در این روند دخالت نکند، آمریکا هم به آنان حمله نخواهد کرد.
مکنزی گفت: به طور کلی، طالبان در خروج نیرهای آمریکایی کمک و امنیت میدان هوایی کابل را تأمین کردند.
این ژنرال آمریکایی تصریح کرد: در تاریخ ۱۶ آگوست قصد داشتم به کابل سفر کنم اما فرودگاه و باند فرودگاه، توسط افراد مختلفی اشغال شده بود. حدود ۱۶ ساعت طول کشید تا نیروهای آمریکایی، کماندوهای افغان و طالبان کنترل میدان هوایی را دوباره به دست بگیرند. ۴۰۰ نیروی طالبان در میدان هوایی حضور داشتند و مردم را با چوب میزدند.
مکنزی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا به رئیسجمهور آمریکا هشدار داده بود که در صورت خروج نیروهای ایالات متحده، افغانستان به دست طالبان سقوط خواهد کرد، گفت: در نامههایی نوشته بودم که اگر نیروهای آمریکایی به سرعت عقبنشینی کنند، احتمال فروپاشی وجود دارد.
وی اضافه کرده است: نظر من این بود که اگر تعداد نیروهای خود را از ۲هزار و ۵۰۰ نفر به صفر برسانیم، حکومت افغانستان نمیتواند خود را حفظ کند و حتما سقوط میکند. در ابتدا توصیه من این بود که باید ۴هزار و ۵۰۰ نفر از نیروها را در افغانستان حفظ کنیم.
فرمانده سابق سنتکام خاطرنشان کرد: با ادامه خروج نیروهای آمریکایی، توصیه کردم که ۲هزار و ۵۰۰ سرباز را در افغانستان و برای مدت زمان نامحدودی حفظ کنیم.
مکنزی با بیان اینکه مذاکرات دوحه را عامل اصلی شکست افغانستان میدانم، افزود: آمریکا هرگز مشکل پناهگاههای امن در پاکستان برای طالبان را به طور رضایت بخشی حل نکرد؛ مسالهای به سقوط دولت افغانستان کمک کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که دولت جو بایدن در تصمیم خود برای خروج نیروهای آمریکایی تا چه اندازه مقصر است، گفت: هر ۲ دولت آمریکا (هم دونالد ترامپ و هم جو بایدن) میخواستند افغانستان را ترک کنند.
این ژنرال آمریکایی درباره حضور القاعده در افغانستان پس از خروج آمریکا نیز اظهار داشت: مشاهده این گروه دشوار شده، زیرا آمریکا در حال حاضر توانایی اطلاعاتی اندکی دارد.
مککنزی ادعا کرد: تمام اطلاعات ما به ما میگفت که طالبان احتمالاً به القاعده اجازه میدهند تا دوباره خود را تقویت کند و در عین حال، آنها (طالبان) نمیتوانند داعش را شکست دهند. من فکر میکنم هر دو گروه رشد خواهند کرد.
وی درباره حضور رهبر القاعده در افغانستان نیز مدعی شد: این واقعیت که ایمن الظواهری، رهبر القاعده در مرکز شهر کابل بوده، ثابت میکند طالبان آشکارا با نیت بد در خصوص توافق دوحه مذاکره کردهاند.
آخرین دیدگاه