داود منظور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور امروز در بازدید سرزده از اداره امور مالیاتی شهرستان پاکدشت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سازمان امور مالیاتی با توجه به این که اطلاعات درستی را از درآمد اصناف در اختیار نداشت، از سالهای گذشته مالیات را بر اساس مذاکره و توافق صورت گرفته با اصناف دریافت میکرد که طبیعتا در جاهای بیعدالتیهایی نیز صورت میگرفت و آن چه به عنوان ممیزمحوری در حوزه مالیات رایج شده بود، نارضایتی برخی از اصناف را به همراه داشت.
به گزارش فارس، وی گفت: امسال و در راستای تحقق عدالت مالیاتی، تلاش شده تا اطلاعات فروش را عمدتا از مبالغ وارد شده به دستگاههای کارتخوان(پُز) دریافت کرده و مالیات با کاهش میزان نظرات ممیزی، منصفانه وصول شود که با اجرای این طرح مالیاتی ابتکاری، موفقیتهای خوبی با همراهی و تمکین اصناف حاصل گردید.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: در مالیاتهای توافقی در چارچوب تبصره ماده ۱۰۰ از بین ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار اظهارنامه مالیاتی دریافت شده، یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحد صنفی که با بررسی صورت گرفته مشخص شد که فروش پائینی داشتند و با در نظر گرفتن هزینههای این واحدها، مالیات آنان صفر در نظر گرفته شد.
منظور تصریح کرد: برای حرکت به سمت عدالت مالیاتی باید اطلاعات درستی از فروش در دست باشد که در مرحله نخست تحقق این مهم، اطلاعات دستگاههای کارتخوان در نظر گرفته شد و در مراحل بعد تلاش میشود که اطلاعات فروش مستند از اصناف با توجه به مجموع منابع اطلاعاتی به دست آمده و مالیات واقعی دریافت گردد.
وی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی دستگاههای کارتخوان سراسر کشور گفت: مجموع دستگاههای کارتخوان فعال در کشور حدود ۱۸ میلیون دستگاه بود که از این تعداد، ۹ میلیون دستگاه با خواست مالکین و استفاده کنندگان غیرفعال شد و ۹ میلیون دستگاه دیگر به پرونده مالیاتی متصل گردید که این اقدام موجب شد تا یک میلیون مؤدی مالیاتی جدید در کشور شناسایی شده و اظهارنامه اشخاص حقیقی برای آنان تشکیل شود.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور با اشاره به وضعیت اخذ مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: در وصول مالیات بر ارزش افزوده، یکی از خلاءهای موجود این بود که بخشی از زنجیره تولید تا مصرف، این مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت نمیکردند و به این دلیل، فشار به گروههای خاص به ویژه در بخش تولید وارد میشد.
منظور افزود: امید است که با اجرای قانون پایانههای فروشگاهی که در آستانه بهرهبرداری و اجرای آن قرار داریم، این مشکل برطرف شود و عملا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده در کل زنجیره تولید تا مصرفکننده نهایی دریافت شود تا اعتبار مالیاتی در هر مرحله از تولید به عمده فروشی و از عمده فروشی به خرده فروشی کسر شود.
وی تصریح کرد: با توجه به این که نظام نگهداری اطلاعات کامل نبود، بخشی از تولید کنندگانی که مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت میکردند در این که بتوانند به عنوان اعتبار مالیاتی، این پرداخت را کسر کنند با مشکل مواجه میشدند.
رئیس سازمان امور مالیاتی کشور تأکید کرد: قطعا با الکترونیکی کردن صورت حساب و راهاندازی پایانه فروشگاهی، نگرانی تولیدکنندگان در پرداخت مالیات بر ارزش افزوده رفع شده و در این حوزه نیز عدالت مالیاتی محقق شود.
وی با اشاره به پرداخت بخشی از عوارض مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: سال گذشته ۴۷ هزار میلیارد تومان عوارض بین شهرداریها و دهیاریهای کشور تقسیم شد و پیشبینی میشود که این میزان امسال به ۷۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند و قطعا مردم نیز نتیجه این اختصاص را در اجرای طرحهای عمرانی و خدمات رسانی مشاهده خواهند کرد.
رئیس سازمان مالیاتی کشور به اختصاص بخشی از مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت خبر داد و افزود: سال گذشته ۳ واحد درصد از مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها اختصاص پیدا کرده بود که امسال این میزان به ۴ واحد درصد افزایش خواهد یافت ضمن این که یک واحد درصد از مالیات بر ارزش افزوده به حوزه سلامت اختصاص پیدا میکند تا رضایت مردم در دسترسی به خدمات جلب شود.
وی از شهرداران و دهیاران خواست تا طرحهایی که از منابع ارزش بر ارزش افزوده احداث میشود را با نصب تابلو و میزان هزینه اطلاع رسانی کنند تا مردم نتیجه پرداخت مالیات خود را به عینه مشاهده کنند.
آخرین دیدگاه