بازار قزوین برای دومین‌بار در هفته سوخت

اعتمادآنلاین|

چهار روز قبل (بیست و ششم تیرماه) یکی از مغازه‌های بازار قزوین در راسته سنتی‌ها در آتش سوخت. هشدارهایی درباره تکرار آتش‌سوزی در این بازار تاریخی داده شد اما صبح چهارشنبه، ۲۹ تیرماه بازار قزوین روز خود را، بار دیگر با آتش‌سوزی آغاز کرد.

به گزارش ایسنا، اگرچه این بخش از بازار که صبح چهارشنبه سوخت به نسبت آتش‌سوزی قبلی مشکلات کمتری برای اطفاء حریق داشت، اما در کل، ترافیک در مسیرهای ارتباطیِ بازار قزوین و نبود فضایی برای استقرار ماشین‌های آتش‌نشانی، اطفاء حریق را در این محدوده با مشکل جدی مواجه کرده، به گونه‌ای که هشدار و تذکرهای چندباره شورای شهر قزوین را در پی داشته است.

اینک، علیرضا خزائلی ـ مدیرکل میراث فرهنگی قزوین ـ در گفت‌وگو با ایسنا درباره رفع این چالش‌ها با توجه به این‌که بازار قزوین در سال ۱۳۵۶ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است و با محدودیت‌هایی در ساخت و ساز مواجه است. به حضور نیروهای یگان ویژه میراث فرهنگی در کنار آتش‌نشان‌ها در آتش‌سوزی اخیر بازار اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین مطالبه مردم قزوین و میراث فرهنگی ایجاد ساز و کارهای لازم برای ایمنی بازار قزوین است. امیدواریم این پروژه (ایمن‌سازی) که طولانی شده است، زودتر اجرایی شود و اداره میراث فرهنگی قزوین آماده هرگونه همکاری برای ایجاد سیستم‌های اطفاء حریق و تأمین ایمنی بازار است.

او درباره اقدامات میراث فرهنگی برای پیشگیری از وقوع خطراتی چون آتش‌سوزی‌ در بافت تاریخی بازار قزوین، اظهار کرد: ابتدا باید بررسی کرد که علت این آتش‌سوزی‌ها چیست و بر این اساس، مشکلاتی را که موجب چنین خطراتی می‌شود، برطرف کنیم. در آتش‌سوزی‌های قبلی بحث کاربری پرخطر مطرح بود، در چنین مواردی واحدهای تجاری با مواد اشتعال‌زا سر و کار دارند که وجود این کاربری‌ها در هر نقطه شهر خطرناک است و در بازار قزوین هم موجب آتش‌سوزی می‌شود. همچنین مواردی داشتیم که سیستم برق مغازه اتصالی کرده و باعث حریق شده است. رفع چنین معایبی بر عهده مالکان و بهره‌برداران است و حتما باید این موارد رفع شود و ایمنی و امنیت کافی برقرار شود.

مدیرکل میراث فرهنگی قزوین با بیان این‌که بررسی علل وقوع آتش‌سوزی، حوزه تخصصی کارشناسان آتش‌نشانی است، گفت: مرجع اولیه اعلام‌کننده درباره علت آتش‌سوزی بازار قزوین چه در چند روز قبل و چه امروز، آتش‌نشانی است و باید این کارشناسان نظریات خود را اعلام کنند. دلایل ما فقط مبنی بر حدس و گمان و شنیده‌هاست. ضمن این‌که در شهرداری و سایر دستگاه‌های دولتی قوانین برای نظارت بر کاربری‌ها و حفاظت بناهای تاریخی وجود دارد و باید بر اجرای این قوانین تاکید و نظارت کرد و متخلفان شناسایی شوند.

خزائلی همچنین با تاکید بر این‌که میراث فرهنگی با لوله‌کشی آب برای اطفاء حریق در بازار قزوین هیچ مخالفتی ندارد، افزود: در چند سال گذشته هم اعلام کردیم که میراث فرهنگی برای انجام این اقدام همکاری‌های لازم را انجام می‌دهد، اما این اقدام باید دارای شأن و شئونی باشد که به بنای بازار آسیبی وارد نکند. در واقع بحث ایجاد امنیت و ایمنی از الزامات یک بناست. باید لوله‌کشی آب در بازار قزوین متفاوت‌تر از یک بنای معمولی باشد. نمونه واضح این امر سیستم اطفاء حریق در کاروانسرای «سعدالسلطنه» است که یک بنای ثبتی است. تاکید میراث فرهنگی به نحوه اجرای این اقدامات است که شأن بنای تاریخی را حفظ کند.

در ادامه ویدئویی از آتش‌سوزیِ چهارشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۱ در بازار قزوین را مشاهده می‌کنید:

پست بعدی

یورش نظامیان صهیونیست به اردوگاه «شعفاط» در قدس اشغالی

چ جولای 20 , 2022
اعتمادآنلاین| منابع محلی اعلام کردند که نظامیان صهیونیست به منازل شهروندان در اردوگاه شعفاط یورش برده و اقدام به تفتیش منازل کرده و چندین نفر از جمله یک فعال بیت المقدسی و فرزندش را بازداشت کردند. به گزارش مهر، شاهدان عینی نیز گفتند که نظامیان صهیونیست بعد از یورش به […]

خبرهای فوری

اجتماعی

منوی شبکه های اجتماعی تنظیم نشده است. شما باید منویی ایجاد کنید و آن را به منوی شبکه های اجتماعی در تنظیمات منو اختصاص دهید.

آخرین دیدگاه

000